Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Help! Ik ben uitgestopt

Help! Ik ben uitgestopt

 

Help! Ik ben uitgestopt en gedupeerd, waar kan ik mijn geld terugkrijgen? Wat een koersmanipulatie en dat alleen maar om mijn 65 euro af te pakken! Wacht even, wie moet ik nu de schuld geven, de banken, de hedgefondsen of de high frequency traders?

Grapje :-), gelukkig kan ik tegen een stootje en heb ik niet de hele nacht wakker gelegen.

Wat een positieve opening, gaan we dan toch omhoog?

Nog voordat ik dat vanochtend uit kon spreken dook de AEX in het rood en werden mijn Turbo's long op de AEX uitgestopt. Zat ik uiteindelijk toch behoorlijk mis, want als ik de stoploss niet op 379 had gelegd, had ik die op 375 laten staan en was ik ook uitgetikt. Ik probeer nog een linkje naar het product te krijgen, maar op de ING site is de Sprinter ook al uitgetikt.

Maar ik heb ook weer wat geleerd.

  • Hoog risico is leuk, maar of dat in zo'n volatiele markt ook handig is? Misschien ook wel niet, ander had ik mijn turbotjes nog wel gehad.
  • Bodemvissen is toch een stuk lastiger, dan ik had gedacht. Misschien toch maar eens de trend volgen, nee toch? Gewoon vol gas met een hoge hefboom op de bodem gokken. Dat is wel het leukst en levert, mits het goed gaat, het meeste op, toch? Als ik wil gokken op koerswinst, doe ik direct goed.
  • Misschien is de AEX niet zo'n handige index om met Turbo's te spelen. Ik ben dan vooral afhankelijk van de koersreacties van ASML, ING, Philips, Unilever en Royal Dutch Shell. Ik denk er over om volgende keer op losse aandelen of de DAX te dobbelen, of heeft u nog suggesties? Laat het weten in de comments.

 

 

Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financile markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht