Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Morgan Stanley: 20 picks in Europa

Morgan Stanley: 20 picks in Europa

Na de turbulentie op de markten van de afgelopen dagen, is Morgan Stanley positief over Europese aandelen. Een team van analisten van de bank, onder leiding van Graham Secker, selecteert 20 koopjes die volgens hen mooie investeringsmogelijkheden bieden.

In een note schrijft het team: ‘Er bestaat een grote waarschijnlijkheid dat de Europese aandelenmarkten de komende 3 maanden gaan stijgen. Volgens ons is de huidige volatiliteit van korte duur, en staan we niet aan de vooravond van een lange bear markt. Wij geloven niet dat de aanhoudende zwakte in de emerging markets en de problemen in China de Europese economie zullen meetrekken.’

KPN en Philips

De picks van Morgan Stanley zijn verspreid over verschillende sectoren en landen. Onder andere KPN en Philips bevinden zich in de lijst. Vooral over laatstgenoemde is de bank positief, omdat Philips kan profiteren van de stijgende uitgaven aan de gezondheidszorg in zowel de VS als Europa. Daarnaast kunnen de afstoot van de lighting business extra value genereren voor aandeelhouders, zo schrijft het team, dat een koersdoel van 29 euro hanteert. 

De MSCI Europe Index staat 16 procent in de min in vergelijking met de piek in april. Volgens de bank is er sprake van een ‘full-house buy signal’ voor Europese aandelen, op basis van de waarderingen, fundamentals en risico’s. Sinds 1990 is dit de 5e keer dat Morgan Stanley zo’n call afgeeft. Dit zijn de 20 koopkansen:

 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht