Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
ING kansrijk

ING kansrijk

De financiële markten reageren mild op de ontwikkelingen rondom de Brexit. Uiteraard lag een nieuwe afwijzing door het Britse parlement voor de hand en vandaag volgt er een nieuwe stemming waarbij de Britten dan kunnen kiezen of ze zonder een deal met de EU de eurozone gaan verlaten. 

Donderdag zal opnieuw gestemd worden en dit zal dan voor een eventueel uitstel van de Brexit zijn. Immers de deadline van eind maart komt nu met rasse schreden dichterbij. 

Onzekerheid

Onzekerheid is voor de financiële markten nooit goed en fondsen die gerelateerd zijn aan het Verenigd Koninkrijk kunnen wellicht iets onder druk komen te staan. Denk dan met name aan aandelen uit te auto-industrie en toeleveranciers van de Britse supermarkten, zoals Unilever. 

Meer lokaal zullen transportbedrijven lijden onder de onzekerheid. De Britse banken zullen bij een harde Brexit kwetsbaar zijn. Immers, deze hebben grote belangen in Europa en alle voorwaarden zullen dan opnieuw onderhandeld moeten worden. Dat kost tijd, en tijd is geld. Alle onzekerheid zorgt er ook voor dat investeringen worden uitgesteld en dat kan de groeiverwachtingen onder druk gaan zetten.

 

AEX

Zoals u in de grafiek kunt zien, heeft de AEX onder 538 een verkoopsignaal gegeven, hierdoor is de AEX in negatief vaarwater gekomen en hebben we nu steun op 535, 532 en 528. Toch zien we vandaag de markt weer richting de 538 herstellen en als we boven de 538 kunnen sluiten, zouden de seinen weer op groen kunnen gaan. 

Ik blijf van mening dat de markt in de komende weken verder omhoog kan en mijn eerste koersdoel is 555 en daarna komt mijn koersdoel van 2019 in het vizier op 573. 

Een groot aantal aandelen binnen de AEX index zit momenteel in een neutrale trading range en één van de kansrijke fondsen heb ik deze week voor u meegenomen en dat is ING.

ING

De financiële waarden hadden het zwaar het afgelopen jaar. Na de crisis hebben alle grote financiële instellingen in Nederland te maken gehad met een enorme krimp van met name hun investment banking-tak. 

ING werd hard geraakt door het witwasschandaal en de bijbehorende boete. Begin 2018 noteerden we nog rond de 16 euro en inmiddels noteren we op 10,65 euro. De koers is laag geweest de afgelopen weken rond de 9 euro en is nu bezig met een herstel. 

 

Al het slechte nieuws is inmiddels in de koersen verdisconteerd en ING staat in mijn ogen niet meer negatief in de schijnwerpers. Recent kwam naar buiten dat 10 banken in Mexico het exclusieve recht hadden om staatsobligaties te plaatsen en te verhandelen. In het jaarverslag van ING kunnen we lezen dat een pensioenfonds uit de VS een rechtszaak is begonnen tegen deze 10 banken. Ook dit nieuws is inmiddels bekend en zit in de koersen verdisconteerd. 

Als ik kijk naar het technische plaatje, verwacht ik dat de koers verder gaat oplopen en dat we weer op weg zijn naar de oude weerstand van 12 euro. In de financiële sector vind ik het aandeel ING dus het meest kansrijk voor een verwacht herstel naar mijn koersdoel.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 september

    1. Economische groei Q2 2e raming (NL)
    2. Prijzen koopwoningen aug (NL)
    3. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Fra)
    4. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Dld) 42,4 volitaliteit verwacht
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (eur)
    6. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (VK)
    7. Chicago Fed-index aug
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (VS)
  2. 24 september

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Jap)
    2. Reserve Bank of Australia rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht