Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'2020 wordt goed, maar niet fantastisch'

'2020 wordt goed, maar niet fantastisch'

Amerikaanse aandelen zullen blijven stijgen in 2020, maar met een bescheidener tempo dan dit jaar. De S&P 500 luidt 2020 uit met 3260 punten, als we de 52 strategen ondervraagd door Reuters mogen geloven.

Een stand van 3260 punten zou betekenen dat er volgend jaar zo’n 4% bij moet komen. De S&P 500-index staat dit jaar 25% in de plus.

“2020 wordt een goed jaar, maar niet fantastisch”, zegt Sam Stovall, hoofdstrateeg bij CFRA in New York. Hij verwacht dat de S&P 500 stijgt naar 3380 punten eind volgend jaar. 

Bullmarkt zet voorlopig door

De meeste respondenten verwachten dat de bullmarkt nog tenminste een jaar doorzet. Aandelen zullen profiteren van stabielere wereldwijde groei, soepel beleid van de centrale banken en beter dan verwacht herstel van de winsten, zo stellen de strategen.

Brian Belski, hoofdstrateeg bij BMO Capital Markets: “Iedereen is zo gefocust op de kortetermijnwinstcijfers en hoe negatief die zijn. Maar zo moet je er niet naar kijken.” Belski denkt dat de S&P 500 volgend jaar eindigt op 3400 punten.

Tragere groei als grootste risico

Wat betreft risico’s vormt - naast de welbekende handelsoorlog - een trager dan verwachte wereldwijde groei de grootste bedreiging voor de bullmarkt, zegt Stovall. Bijna alle strategen denken dat een gedeeltelijke deal tussen de VS en China de koersen verder omhoog zal stuwen, waarbij een aantal zelfs een forse stijging verwacht.

Lees meer: De 7 beste aandelen voor het nieuwe jaar

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht