Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
CEO Robinhood breekt lans voor particuliere beleggers

CEO Robinhood breekt lans voor particuliere beleggers

Mede-oprichter en CEO van tradingapp Robinhood Vlad Tenev neemt het op voor particuliere beleggers die in zogenaamde meme-aandelen beleggen. In een interview met CNBC zegt hij dat retailbeleggers voor kapitaal zorgen dat deze bedrijven anders nooit gehad zouden hebben.

"Ik denk dat het een serieus iets is. Er zijn klanten die gek zijn op bepaalde bedrijven en graag willen dat die het goed doen. Meme-aandelen op hun beurt zijn in staat om goede managementteams aan te stellen, om zo iets moois op te bouwen voor de toekomst", zegt Tenev.

Razend populair onder millennials

De Amerikaanse beleggingsapp Robinhood is razend populair bij millennials, die tijdens de pandemie beleggen ontdekten. Miljoenen jonge beleggers maakten hun eerste stappen op de beurs, aangejaagd door de populariteit van meme-aandelen, waaronder bijvoorbeeld GameStop.

Robinhood ging donderdag voor 38 dollar per aandeel naar de beurs, maar noteerde direct in het rood en sloot uiteindelijk ruim 8% lager. Naar schatting is het 32 miljard dollar waard.

Hard geraakt door pandemie

"Het interessante is dat veel van de bedrijven waar particulieren in zitten, hard geraakt werden door de pandemie. Het begon met luchtvaartmaatschappijen, toen retailbedrijven en later een bioscoopketen. Er zijn grote partijen die de bedrijven afschrijven, maar dan komt een groep particulieren om de hoek kijken die de bedrijven steunt."

"Ik weet niet of mensen helemaal doorhebben hoe groot de gevolgen zijn van de hoge participatiegraad onder particuliere beleggers, maar ik denk dat het fundamenteel een goede ontwikkeling is", aldus Tenev.

Lees meer: Topman Robinhood: Beleggen is de nieuwe American Dream

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht