Word abonnee en neem Beursduivel Premium
PostNL bij de 1,40-springplank

PostNL bij de 1,40-springplank

Het postbedrijf heeft de pers gehaald, mede vanege de forse koersdaling in de afgelopen dagen. De koers zit in een vrije val, maar waar houden de beren op? Antwoord op deze vraag zit verpakt in de grafiek, die ik voor u zal duiden. Dan blijkt dat wederom €1,40 een interessante springplank kan zijn voor koopjesjagers.

Op de grafiek is duidelijk zichtbaar dat vanaf de recente top op ruim €2,25 een afdaling volgde: een correctie ofwel pullback richting de SMA-lijn, die rond €1,73 steun zou moeten aanreiken. Dit leek vorige week ook te gebeuren, gezien de kleine witte candle, maar deze week slaan de beren genadeloos om zich heen.

Met veel gevoel voor dramatiek wordt de koers in elkaar gedrukt, waarbij de beren hun vizier richten op €1,40, in het verleden meerdere keren een steunniveau.

Steunzone nabij

Een belangrijke veronderstelling in technische-analyseland is het feit dat beleggersgedrag zich herhaalt. Welnu, als in het verleden meerdere keren is gebodemd rond €1,40, dan zou dat nu ook moeten gebeuren, nietwaar?

Hamvraag is derhalve of de beren klaar zijn bij de groene steunstreep om daarna de bulls de gelegenheid te geven een tegenaanval in te zetten. Anders gezegd: is de steunzone nabij en kan het berengeweld afnemen?

Wanneer weer koopwaardig?

Voor koopjesjagers is dit natuurlijk een uitermate interessante grafiek. Zij loeren op het moment om toe te slaan om vervolgens te profiteren van een dappere rebound tot mogelijk €1,73 of wellicht terug naar de €2,25-zone. Maar wanneer is het tijd om toe te slaan?

De candle kleurt nog zwart en alle indicatoren staan in een minstand. Momenteel dus geen indicatie van bodemvorming. Dus kan ik besluiten met mijn beroemde coachingaanbeveling “wacht op wit”, om dan koopposities te overwegen.

Klik hier voor de PostNL-Turbo's van BNP Paribas

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.


Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 04 maart

  1. Henkel Q4-cijfers
 2. 05 maart

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  2. Chi inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  3. Bayer Q4-cijfers
  4. TKH Q4-cijfers
  5. D'Ieteren Q4-cijfers
  6. EU inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  7. EU producentenprijzen jan
  8. Target Q4-cijfers
  9. VS Inkoopmanagersindex industrie S&P feb (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht