Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Nvidia moet kleur bekennen
Beeld: Nvidia

Nvidia moet kleur bekennen

“Nvidia heeft in het derde kwartaal de verwachtingen ruim overtroffen met zijn omzet en winst, maar beleggers reageerden toch niet erg enthousiast”, zo is in de pers te lezen. Hoog tijd om de weekgrafiek erbij te halen om vast te stellen wat de verwachte koersroute zal zijn. En dan blijkt dat de bulls een keuze moeten maken, keren of passeren bij de 500-dollar-passage. Lees maar verder.

Trading range-configuratie

De weekgrafiek geeft aan dat de middellangetermijn-uptrend langzaam maar zeker overgaat in een trading range, ofwel een zijwaarts koersverloop tussen afgerond 400 dollar steun en 500 dollar weerstand. Momenteel staat de koers bij de bovenkant van de tradingbox. Wat gaan de spelers doen?

Keren of passeren

Als ik de rangen en standen van de indicatoren bekijk, dan is er ruimte voor een uitbraak aan de bovenkant van de tradingbox. Mocht dat lukken, dan mag er naar boven worden gespiegeld: dan ligt een stijging van 500 naar 600 dollar voor de hand. Maar als de bulls niet uitbreken, dan dreigt er een daling naar de onderkant van de range.

Nu zult u denken, 100 dollar erbij of eraf, wat wordt het nu? De spelers zullen hiertoe een indicatie moeten afgeven, waarna actieve beleggers kunnen reageren.

Wit of zwart?

In deze situatie is het van belang om de kleur van de weekcandle goed te volgen. Zolang deze wit kleurt en het lukt om boven de rode streep te prikken, is een uitbraakscenario zeer aannemelijk. Kleurt de candle van deze week of volgende week zwart, dan dreigt er topvorming en dan is een terugvalscenario aannemelijk. Kortom, laat de spelers kleur bekennen en reageer daarop.

Ik heb Nvidia opgenomen in mijn Chart Service en Dashboard-publicatie, dus u kunt dagelijks zien hoe het is gesteld met het sentiment bij dit favoriete Turbofonds.

Klik hier voor de Nvidia-Turbo's van BNP Paribas

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.


Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 05 maart

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  2. Chi inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  3. Bayer Q4-cijfers
  4. TKH Q4-cijfers
  5. EU inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  6. EU producentenprijzen jan
  7. Target Q4-cijfers
  8. VS Inkoopmanagersindex industrie S&P feb (def)
  9. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM feb 53 volitaliteit verwacht
  10. VS fabrieksorders jan
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht