Word abonnee en neem Beursduivel Premium
AMG met aanstaande inhaalrace

AMG met aanstaande inhaalrace

Links en rechts worden zo nu en dan rake klappen uitgedeeld door de beer, waardoor de dalende koerstrend intact blijft. Dit is ook het geval op de weekgrafiek van AMG. Maar er lijkt verbetering op komst: een leuke rebound lijkt aanstaande.

Forse afstraffing

Begin augustus van dit jaar zakte de koers door de gemiddeldelijn, een eerste stap in een mogelijke dalende trendfase. Ondersteund en begeleid door alle indicatoren werd de koers in elkaar gedrukt tot krap €17,00 aan toe. Een daling van maar liefst 17 weken, zoals keurig geïllustreerd door mijn DBS-indicator met zijn blauwe staafjes.

De swingteller staat momenteel op -9, hetgeen impliceert dat bodemvorming aanstaande is. De candles van de afgelopen vier weken stabiliseren reeds rond €20,00 tot €21,00.

Opleving in de downtrend

Als bodemvorming aanhoudt, dan mag dat worden gezien als opmaat voor een interessante rebound, ofwel countertrendbeweging, die kan aanhouden tot aan de Fibogrid die op €29+ tot krap €37,00 in het veld ligt. Kort gezegd, zolang de koers boven €20,00 blijft bewegen is een opleving naar €29+ het meest waarschijnlijke scenario. Toch een leuke inhaalrace van ruim 40%.

Kansen voor koopjesjagers

De grafiek ligt er spannend en uitdagend bij voor koopjesjagers. Als het geschetste scenario zich voordoet, betekent dit voor hen een mooie koopkans. Van €20,00 naar €29,00 is het traject dat zij volgen met zo mogelijk een Turbo Long-positie. Let wel, momenteel heeft de koopkans een anticiperend en wellicht speculatief randje. Er is nog geen bevestiging vanuit de indicatoren.

Klik hier voor de AMG-Turbo's van BNP Paribas

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.


Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.