Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Opnieuw een rentedaling
Beeld: Nvidia

Opnieuw een rentedaling

De titel zal menig belegger als muziek in de oren klinken, maar hoe kom ik tot de bevinding dat we naar alle waarschijnlijkheid aan de vooravond staan van een nieuwe rentedaling?

Heel simpel, ik consulteer de maandgrafiek van de Euro Bund Future, want die herbergt de oplossing.

Gestage downtrend

De maandgrafiek laat duidelijk zien dat er al maandenlang een dalende trendfase actief is. We moeten terug naar februari 2022, toen de koers onder de SMA-lijn dook, voor de start van een dalende trend. Let op, de grafiek van de Euro Bund Future is het omgekeerde van de langerentegrafiek, dus een daling bij de Future is een stijging bij de Nederlandse rente.

Goed, de dalende trendfase bracht de koers van circa €165 naar een dieptepunt op recent €126+, een stevige afdaling en derhalve een stevige rentestijging. Maar het tij lijkt te keren, lees maar verder.

Significante opleving

Op €126+ verscheen onlangs een kleine witte candle, de eerste poging om de beren te remmen. Dat was in oktober dit jaar. In november en december volgde nog een witte candle met deze maand de swingteller zelfs op +1, ofwel een bevestiging van een opleving in de downtrend. Ook mijn DBS-indicator bevestigt dit. Dan zet ik altijd de Fibo-retracementlijnen in om te kunnen duiden tot waar de opleving kan aanhouden. Dan zie ik dat €146 tot €158 haalbare koersdoelen zijn - toch een substanti?le stijging van de koers en dus een significante daling van de Nederlandse rente.

Turbotijd

Hoe kun je nu inspelen op de verwachte opleving in de Euro Bund Future? U raadt het vast wel: met een Turbo Long-positie. De winstruimte is veel groter dan het verliespotentieel, dus een Turbo Long met een hefboom van 3 tot 5 is te overwegen. Help de bulls maar een handje!

Klik hier voor de Euro Bund Future-Turbo's van BNP Paribas

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.


Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.