Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Wolters Kluwer hoort in iedere portefeuille thuis
Beeld: iStock

Wolters Kluwer toont sterke uptrend

Dit fonds heeft prima cijfers gepresenteerd, zo blijkt uit een persbericht. Maar de vraag is altijd weer hoe het beleggend publiek de cijfers absorbeert. Om daar antwoord op te geven, checken we natuurlijk de grafiek.

De weekgrafiek geeft aan dat Wolters Kluwer eigenlijk thuishoort in elke portefeuille van trendvolgende beleggers. Ik zal de chart voor u duiden.

Superlange uptrend

Niet schrikken, we moeten terug naar augustus 2012 voor het moment dat de huidige uptrend van start ging. Toen stond er een koers van €10+ op de borden, nu staat er €146. Al die tijd heeft de SMA-lijn gefungeerd als sleepkabel voor de bulls. Enkele keren een kleine dip onder de lijn, maar dat werd snel weggepoetst.

Het getuigt van een sterke positie van de bulls op het speelveld. Zij zorgen voor een mooi proces van hogere toppen en hogere bodems, met zo nu en dan wat turbulentie.

Nu wat overspannenheid

Op dit moment is een mooie upswing gaande, ofwel wederom een actiebeweging van de bulls. Alle indicatoren in een plusstand, maar wel met de RSI tegen de dynamische OB-lijn. Dit getuigt van licht overdreven euforie bovenin het veld. Bovendien is de afstand met de gemiddeldelijn redelijk groot, dus die mag worden verkleind.

Er lijkt dus een correctie aanstaande binnen de sterke uptrend. Een terugval naar uiterlijk €130 zou niet misstaan; de trend als zodanig komt niet in gevaar.

Kopen op zwakte

Het koersritme geeft aan dat elke correctie aangewend mag worden om nieuwe of additionele koopposities te overwegen. Een correctie kondigt zich aan met in eerste instantie een zwarte candle, al dan niet ondersteund door correctiesignalen bij de indicatoren.

Trendbeleggers kunnen bij correctiesignalen overwegen om deels wat winsten te verzilveren, om vervolgens op lagere niveaus bij een nieuwe hogere bodem de positie weer op oorlogssterkte in te richten. Dat is immers dynamisch beleggen. 

Klik hier voor de Wolters Kluwer-Turbo's van BNP Paribas

Nico Bakker heeft geen positie in Wolters Kluwer.

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 19 april

  1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
  2. WDP Q1-cijfers
  3. EU producentenprijzen maart
  4. VK detailhandelsverkopen maart
  5. Fra ondernemersvertrouwen april
  6. KPN €0,098 ex-dividend
  7. CM.com jaarvergadering
  8. NSI jaarvergadering
  9. American Express Q1-cijfers
 2. 22 april

  1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht