Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
JET in randje-ravijnscenario

JET in randje-ravijnscenario

Als er cijfers worden gepubliceerd, is het altijd weer de vraag hoe het beleggend publiek reageert. Goede cijfers, maar niet goed genoeg? Slechte cijfers, maar minder slecht dan verwacht? De grafiek als directe visualisatie van marktgedrag geeft altijd uitsluitsel.

In het geval van Just Eat Takeaway wordt er zeer wispelturig gereageerd, met als resultaat een randje-ravijnscenario. Ik zal dit uitleggen.

Wispelturige rebound

Na het dieptepunt in oktober vorig jaar op €10+, volgde een rebound, ofwel een opleving binnen de downtrend. De herstelbeweging ging daarna langzaamaan over in een bandbreedte met circa €13,50 als onderkant en ongeveer €15,50 als bovenkant.

In de afgelopen drie weken kleven de candles aan de dalende SMA-lijn, waardoor de rebound nog steeds een zijwaarts karakter vertoont.

Erop of eronder

Het huidige koersbeeld oogt dus redelijk neutraal tussen de krijtstrepen op €13,50 en €15,50. Trendmatigheid valt dus tegen, hetgeen ook tot uiting komt in het verloop van de indicatoren. Turbulentie daarentegen is wel aanwezig, vooral op de kortere termijn-dagchart.

De spelers weten nog niet overtuigend richting te kiezen. Dit is uiteraard wel het geval buiten de genoemde routepaaltjes. Maar wat gaan de spelers uiteindelijk doen?

Zijlijnpositie

Voor trendvolgende beleggers is het geen makkelijk landschap, gezien de wispelturigheid en nervositeit bij de spelers. Gaat het de bulls lukken om boven de SMA-lijn te prikken en de zijwaartse fase aan de bovenkant te verlaten? Of gaan de beren hun grip vergroten en de dalende trend een nieuwe impuls geven?

Wat dat betreft is er sprake van een randje-ravijnscenario voor de bulls. Zolang het huidige koersritme aanhoudt, is het te overwegen vanaf de zijlijn de strijd te volgen. Wacht maar op een duidelijk signaal waaruit blijkt wat de spelers van plan zijn.

Klik hier voor de Just Eat Takeaway-Turbo's van BNP Paribas

Nico Bakker heeft geen positie in Just Eat Takeaway

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

 

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht