Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Shell-stieren kruipen uit hun schulp
Beeld: © iStock

Shell-stieren kruipen uit hun schulp

De berichtgevingen in de pers over Shell PLC worden door beleggers positief geabsorbeerd, zo blijkt uit het koersverloop op de weekgrafiek. Maar op de grafiek is ook een spannende strijd gaande bij de rode streep op afgerond €32,00. De million dollar question is of de bulls zullen doorstomen, of dat het tijd wordt voor een rondje winstnemingen.

Positieve trendfase

Technisch is er al geruime tijd sprake van een mooie serie hogere toppen en hogere bodems. Stevige upswings en gezonde correcties sieren het veld, met momenteel een witte weekcandle in de maak bij de €32,00 weerstand. In oktober vorig jaar werd daar ook getopt, zou dat nu weer gebeuren? Daartoe zal er toch eerst een zwarte candle moeten verschijnen. En die kans is aannemelijk gezien de rangen en standen bij de indicatoren.

Topvorming is aannemelijk

De swingteller, ofwel stappenteller, staat op +9 en dat impliceert het mogelijk afronden van de upswing. De kans op topvorming neemt aanzienlijk toe na een +9 stand op de swingteller. Tel hierbij op dat de RSI de dynamische OB-lijn nadert, nog een element van aanstaande topvorming. Mocht overigens topvorming uitblijven, dan  is er ruimte tot de €35,00 of zelfs €40,00 zone. De bulls begeven zich dan verder op ‘uncharted territory’. 

Wacht op zwart

Wat kunnen trendvolgende beleggers nu doen? Winstnemen bij 32,00? Dat is een anticiperende veilige strategie, niets mis mee. Zij kunnen ook overwegen om uit hoofde van Money Management deels wat winsten te verzilveren. Dan profiteer je nog als de bulls toch lekker doorstomen. Een echte Dashboard strategie is het wachten op een zwarte candle, dat is immers de eerste indicatie van topvorming. De keuze is aan u. 

Klik hier voor de Shell-Turbo's van BNP Paribas

Nico Bakker heeft geen positie in Shell PLC.

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 15 april

  1. ForFarmers ex €0,15 dividend
  2. Nedap ex €3,20 dividend
  3. EU industriële productie feb
  4. Goldman Sachs Q1-cijfers
  5. Kendrion AvA
  6. VS detailhandelsverkopen maart
  7. VS Empire State index april
  8. VS vertrouwen huizenbouwers april
  9. VS bedrijfsvoorraden feb
 2. 16 april

  1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht