Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Is aandeel ABN Amro technisch koopwaardig na koersdaling?

Aandeel ABN Amro zit in grillige uptrend

ABN Amro weet toch een winststijging te melden en volgens de CEO is dat een zeer sterke prestatie, zo kunnen we lezen in de pers. Het publiek denkt daar anders over, de koers zakt immers met bijna 5%. Het kan verkeren, maar wat vertelt de grafiek ons nu? Waar schuilen nu de kansen en bedreigingen?

Parabolisch koersritme

In de afgelopen maanden hebben de bulls prima gepresteerd. Eind vorig jaar was er nog sprake van een penibele situatie met koersvorming nipt onder de SMA-lijn. Maar de bulls wisten zich te vermannen en stoomden in een rap tempo naar de 16+ zone, waar nu mogelijk een top wordt geplaatst.

Wat trendmatigheid betreft is er sprake van een redelijk volatiel proces van hogere toppen en hogere bodems, met zelfs een versteiling in de trend, ofwel een parabolisch koersritme. Dit laatste kan topvorming in de hand werken, hetgeen ook wordt geïndiceerd door de RSI.

Toppen tegen de rode zone

Boven in het veld liggen twee rode strepen op respectievelijk €16,40 en €17,00 met daarboven het all-time high op €18,70.

De weekgrafiek toont momenteel een zwarte candle tegen de rode zone, in combinatie met een OB downcross bij de RSI. Dit impliceert topvorming als opmaat voor een correctie naar de stijgende trendlijn rond €15,40. Zelfs een afkoeling naar de €14,00-zone is mogelijk. Dit alles zal de afstand met de SMA-lijn doen verkleinen, hetgeen de trendmatigheid ten goede zal komen.

Kopen op zwakte

De felle koersdaling van bijna 5% is vervelend, maar het charttechnische plaatje wijzigt hierdoor niet. Een gezonde afkoeling lijkt aannemelijk, hetgeen aanleiding mag zijn voor trendvolgende beleggers om her en der wat winsten te verzilveren en voorts te wachten op een nieuwe hogere bodem, om daar weer koopkansen aangereikt te krijgen.

Anders gezegd, de strategie “kopen op zwakte” is valide op de weekchart van ABN Amro Bank.

Klik hier voor de ABN Amro-Turbo's van BNP Paribas

Nico Bakker heeft geen positie in ABN Amro

Risicowaarschuwing

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retail beleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer
Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker  geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.

Lees hier de disclaimer ten aanzien van beleggingsaanbevelingen die op dit document van toepassing is.

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht