Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Meest kansrijke beleggingen voor 2018 volgens Nico Pantelis

Kooplijst 2018: Nico Pantelis

Voor de jaarlijkse Kooplijstjes tippen beleggingsexperts hun drie favorieten voor het aankomende beursjaar. Waar onder andere Martine Hafkamp en Nico Bakker al eerder hun keuzes bekendmaakten, is het vandaag de beurt aan Nico Pantelis van Slim Beleggen.

Hij schuift twee aandelen en een ETF naar voren.

Telecom Italia

Ten eerste Telecom Italia. "Dankzij de magische krachten van Vincent Bolloré en zijn mediagroep  (Vivendi) dat een belang van 24% in deze telecomgigant heeft genomen, is het niet ondenkbaar dat Telecom Italia zijn remonte zal doorzetten. Ik verwacht dat de schuld verder zal dalen richting een EV/EBITDA van 2,8, en dat Telecom Italia zowel in Brazilië als in Italië klanten zal winnen", vertelt Pantelis. 

De lage waardering blijkt de doorslaggevende factor. "Een herstel van het reguliere dividend blijft een stevige koerstrigger, alsook het afspinnen van het kabelnetwerk in Italië. Brazilië blijft echter wel een risicofactor, want 2018 is een verkiezingsjaar. De huidige koers bedraagt 0,75 euro, goed voor een verwachte koers-winstverhouding van 10. Gedurende 2018 mikken we op een koersdoel van 0,90 euro."

Sherritt International

Als tweede aandeel tipt de expert een aandeel in de kobaltindustrie. "Ik zie veel potentie in dit kleine bedrijfje, dat zich toelegt op de productie van kobalt en nikkel. Om smartphones en auto's te voorzien van oplaadbare batterijen zijn grote hoeveelheden kobalt nodig. Zoveel zelfs, dat we zeker weten dat er binnen een paar jaar een tekort gaat ontstaan aan kobalt. En dat zal de prijzen natuurlijk opdrijven."

"Sherritt International is in staat om hiervan te profiteren, en heeft als een van de weinige spelers belangen in regio's zonder politieke risico's. En met een jaarlijkse productie van 7.700 metrische ton van kobalt, is dit een pure speler om in te spelen op een van de grootste groeitrends van het komend decennium."

"Sherritt International Corporation wordt verhandeld aan de Canadese beurs (TSX: S) en is een smallcap. Let dus altijd op dat je met dit soort kleinere bedrijfjes limietorders meegeeft!"

Guggenheim Solar ETF

Tot slot een zonnecel-ETF. "Ik kijk graag naar onderdelen in de markten waar weinig ogen op gericht zijn, maar waar wel de nodige actie te rapen valt. Dan kun je niet om de zonnecelmarkt heen. Daar is duidelijk iets veranderd in 2017", zo analyseert Pantelis.

"De voorraden zijn aanzienlijk afgenomen, terwijl de vraag naar zonne-energie blijft stijgen. Dat moet vroeg of laat voor een stevige kentering gaan zorgen in de prijsval van de voorbije jaren. Ik zie voldoende bewijzen dat er opnieuw licht aan het einde van de tunnel is."

De expert adviseert om in deze fase van de markt de sector te bespelen in plaats van een individuele naam. Vandaar de keuze voor de TAN Guggenheim Solar ETF.

Bekijk hier alle kooptips voor 2018:

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht