TA: Biotech blijft hot | Beursduivel.be

TA: Biotech blijft hot

Door Wouter Slot op 14 sep 2018 om 11:45 | Views: 7.990

TA: Biotech blijft hot

De afgelopen weken is er weer veel activiteit geweest bij verschillende biotechaandelen. Zo wisten onder anderen de aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijven Kiadis Pharma en Galapagos na positieve berichten sterk opwaarts te draaien.

De Belgische beurs is de laatste jaren erg populair onder beleggers vanwege het grote aantal noteringen van biotechbedrijven. Doordat deze bedrijven steeds vaker successen weten te boeken, valt er voor de speculant, die de juiste aandelen weet te selecteren, flink wat koerswinst te behalen.

Zowel in België als in Nederland zie ik momenteel interessante technische plaatjes bij verschillende biotechbedrijven. Ik loop er een aantal langs en bekijk waar de beste kansen liggen. Ik bespreek Galapagos, Pharming, Kiadis Pharma, Mithra Pharmaceuticals, Oxurion en UCB.

Galapagos

Galapagos weet technisch bezien weer te verbeteren. Deze week kondigden de samenwerkingspartners Gilead en Galapagos uitstekende resultaten aan van een fase-3 onderzoek naar de werking van hun medicijn Filgotinib. Dit zorgde voor euforie onder beleggers waardoor de koers boven de lange termijn weerstand rond 98,82 euro wist te sluiten.

Als Galapagos deze uitbraak de komende dagen weet vast te houden, klaart het technische beeld verder op. Er zal dan ruimte vrijkomen voor een grotere koersstijging richting het eerstvolgende berekende koersdoel rond 110,00 euro. Hogere niveaus sluiten we echter zeker niet uit.

Pharming

Pharming heeft afgelopen jaar grote successen geboekt met haar medicijn Ruconest. De koers is in 2017 daardoor ook hard opgelopen. Sinds begin dit jaar is de stijgende trend echter overgegaan in een meer neutraal koersverloop. Pharming beweegt per saldo zijwaarts onder weerstand 1,64 euro.

Recent is het aandeel opgevangen door het 200-daags gemiddelde (rode lijn) en is de correctieve fase binnen de bandbreedte afgebroken. Dit is een positief signaal. Ik verwacht daarom in eerste instantie een herstel richting weerstand 1,64 euro. Speculanten zouden hier alvast op kunnen inspelen. De meer defensief ingestelde belegger wacht totdat Pharming boven de weerstand weet te sluiten.

Na een doorbraak boven weerstand 1,64 euro zal de oude stijgende trend worden hervat en worden fors hogere koersniveaus mogelijk. Volgende koersdoel wordt dan de top van oktober 2010 rond 2,68 euro.

Kiadis Pharma

Kiadis Pharma is begin deze maand omhoog geschoten na een koersdoelverhoging van de Belgische bank KBC. Kiadis Pharma komt er steeds beter bij te liggen. De serie hogere koersbodems die op de grafiek zichtbaar is, geeft aan dat beleggers Kiadis Pharma weer durven te kopen.

Nu het aandeel overtuigend boven weerstand 12,58 euro (gevormd op 14 augustus 2015) weet te sluiten, kan het verder omhoog. Het eerstvolgende, berekende, koersdoel ligt rond 15,00 euro. Ook dit niveau is alweer bereikt. Door de sterke stijging van de afgelopen weken is het aandeel technisch weer interessant geworden. Ik adviseer wel nog even te wachten op een beter instapmoment. Een pullback richting de oude toppen rond 12,58 euro zal hiervoor kunnen zorgen.


Mithra Pharmaceuticals

Mithra heeft deze week een 20-jarige licentiedeal gesloten met het Hongaarse Gedeon Richter voor de commercialisering van anticonceptiemiddel Estelle. Hoewel dit positieve nieuws weining invloed had op het koersverloop, ligt het aandeel er nog goed bij.

De koers van het aandeel is begin dit jaar hard opgelopen. De laatste weken maakt het even pas op de plaats. De trend van Mithra Pharmaceuticals blijft ondanks de huidige consolidatiefase nog steeds opwaarts gericht. De hogere bodems wijzen nog steeds op aanhoudende vraag.

De steun ligt rond 27,35 euro (gevormd op 7 juni). Slaagt Mithra Pharmaceuticals erin om boven de laatste top te breken, dan kan de stijgende trend weer worden hervat en komt er ruimte vrij voor verdere koersstijging. Volgende koersdoel ligt dan rond 48,00 euro. Pas na een doorbraak boven weerstand 27,35 euro worden posities weer interessant.


Oxurion

Oxurion, dat tot voor kort de naam ThromboGenics droeg, heeft al een wilde rit achter de rug. Het aandeel wist begin dit jaar sterk opwaarts te draaien en een mooie stijging te laten zien. De afgelopen weken is Oxurion wat gaan corrigeren, maar de cruciale niveaus zijn nog intact gebleven.

Zolang het aandeel boven de steun 5,87 euro, gevormd door de oude top uit 2017, en boven het 200-daags gemiddelde weet te blijven, is het technische beeld nog positief. Beleggers mogen hun stukken aanhouden. Voor een nieuw instapmoment adviseer ik beleggers te wachten totdat de korte correctieve fase van de afgelopen weken wordt afgebroken.

Eerste koersdoel ligt nu rond 10,33 euro, daarboven zijn fors hogere koersniveaus mogelijk.

 

UCB

Biofarmaceut UCB, dat vanwege de grote marktkapitalisatie een notering aan de Bel 20 heeft, lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De afgelopen jaren heeft het aandeel wilde koersswings laten zien tussen grofweg 55 en 85. Eind 2017 wist UCB weer wat te herstellen en keerde het terug boven de 200-dagenlijn.

Vanaf begin juni heeft het aandeel een mooie stijging laten zien vanaf het 200-daags gemiddelde. Hiermee blijft het technische beeld positief. Eerste richtpunt ligt rond
€86,05 (top van 4 december 2015). Pas daarboven zal er meer opwaarts potentieel vrijkomen.

Ik raad aandeelhouders aan om de stukken vast te houden in de portefeuille. Vooralsnog zie ik geen tekenen van verzwakking. Beleggers die nog in willen stappen, adviseer ik te wachten op een beter instapmoment. Een correctie richting 72,00 euro zou hiervoor kunnen zorgen.


 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group