Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Belgische beurs heeft weer haar hoofd gestoten

Belgische beurs heeft weer haar hoofd gestoten

De aandelenbeurs in Brussel heeft dit jaar nog niet weten te overtuigen. Terwijl de Euro Stoxx 50-index, het Europese beursgemiddelde, ondanks de recente daling nog ongeveer 9% rendement weet te boeken in 2023, staat de Bel 20-index inmiddels op een verlies van ruim 4%.

De Belgische hoofdindex staat per saldo al sinds eind 2021 onder druk. De index vormt de afgelopen twee jaar lagere toppen, wat wijst op aanhoudende verkoopdruk. 

De Bel 20-index beweegt gematigd neerwaarts onder een dalende toppenlijn waar de index telkens haar hoofd aan stoot. Deze weerstandslijn heeft iedere poging tot herstel de afgelopen twee jaar tot stilstand gebracht.

 

 

Onlangs is de index weer afgeketst op deze weerstandslijn. Ook nu valt de Belgsiche beurs weer stevig terug. Eerste steun wacht rond 3.465 punten, maar ook een grotere koersdaling sluiten we niet uit. 

Het langetermijnbeeld klaart pas op wanneer de dalende weerstandslijn wordt doorbroken. Wellicht dat de Belgische beurs daarna aan een inhaalrace kan beginnen.

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht