'Biocartis laat zien hoe het wel moet' | Beursduivel.be

'Biocartis laat zien hoe het wel moet'

Door Beursduivel.be op 15 nov 2018 om 16:40 | Views: 6.506

'Biocartis laat zien hoe het wel moet'

Waar branchegenoot Curetis moet vrezen voor zijn bestaan, laat Biocartis zien hoe het wel moet. Dat zijn de heldere woorden van IEX Beleggersdesk-analist Martin Crum in een update over het Belgische biotechbedrijf.

“Het bedrijf wist aanzienlijk meer systemen geplaatst te krijgen bij afenemers en dat betekent ook dat het aantal daarbij behoronde cartridges flink oploopt”, legt Crum uit. 

“Ze mikten eerder voor eind van dit jaar op 250 tot 275 geïnstalleerde systemen (Idylla), maar trekken dat aantal na sterke verkopen in vooral de VS en Europa op tot 300 stuks. Dat is natuurlijk mooi nieuws.”

Minilabs

Het draait bij Biocartis om het installeren van Idylla-systemen - een soort minilabs - bij klanten, die vervolgens cartridges nodig hebben om met het systeem aan de slag te gaan. 

“Biocartis heeft het aantal plaatsingen weten op te voeren en denkt dat het eind dit jaar circa 300 nieuwe Idylla's heeft weten weg te zetten. Dat matcht aardig met onze constatering dat de outlook bij aanvang van 2018 wat aan de conservatieve kant leek.”

Het betekent echter niet dat de zwarte cijfers al in zicht zijn, maar dat werd ook niet verwacht. Crum verwacht dat het kantelpunt in 2020 zal komen te liggen. 

Cashburn

Aan het eind van Q3 had het bedrijf nog 81 miljoen euro in kas. Dat zal ultimo 2018 verder teruglopen tot circa 55 miljoen euro. Daarnaast is er nog een ongebruikte kredietfaciliteit beschikbaar van 27,5 miljoen euro. 

“Een pittige cashburn dus”, zegt de analist. “Daarom moeten beleggers zeker rekening houden met minimaal nog één emissie.”

Kansrijk aandeel

Al met al is Biocartis goed op weg, vindt Crum. “Biocartis is een kansrijk aandeel met een interessant product, maar zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nog een kapitaalronde moeten doen.”

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group