Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Erop of eronder voor Galapagos

Erop of eronder voor Galapagos

De financiële markten zijn de afgelopen dagen in beweging en nadat mijn koersdoel op 555 werd gehaald, vielen we zoals verwacht even terug naar de steunzone op 538. Recessievrees zorgde voor druk op de handel toen de korte rente de lange rente doorkruiste. 

Uit het verleden bleek dat als dit gebeurde dit een voorbode was voor lagere koersen. Ik deel deze mening dit keer niet, omdat de rente nu behoorlijk wordt beïnvloed door het ingrijpen door de centrale banken wereldwijd. 

De onderhandelingen rondom de handelsoorlog duren voort en ook de onzekerheid rondom de Brexit houdt de markten in haar greep. Een harde Brexit is weliswaar negatief voor de financiële markten, maar geeft wel duidelijkheid. De onzekerheid duurt nu al langer dan 2 jaar en beleggers zijn toe aan een oplossing.

AEX

Het technische plaatje van de AEX geeft aan dat we steun hebben in de zone 543 tot 538 en we zijn aan de onderkant van deze trading range geweest. Aan de bovenkant hebben we weerstand op 545, 548 en wederom de 555. 

Ik verwacht dat we de komende periode de oude top van afgelopen zomer op 573 weer gaan testen. Het sentiment is en blijft goed ondanks de vele onzekerheden en de strategie blijft buy-on-the-dips zolang de AEX boven de 520 staat.

Galapagos

Eind deze week verstrijkt de deadline waarop Galapagos de cruciale testresultaten bekendmaakt van het reumamedicijn filgotinib. 

In mijn ogen heeft Galapagos een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie omdat men veel meer potentiële medicijnen in de pijpleiding heeft zitten. Natuurlijk is het van belang dat er positieve resultaten bekend worden gemaakt. Dat zou een flinke boost aan de koersontwikkeling kunnen geven. 

Instappen voor de lange termijn

Als we technisch naar de grafiek kijken, zien we dat we de afgelopen weken zijwaarts bewegen 75 euro aan de onderkant en 93 euro aan de bovenkant. Dinsdag ging het aandeel bij de opening fors onderuit en tikte even 78 euro aan. Ik verwacht dat als er vrijdag een eventuele dip plaatsvindt, we direct moeten instappen voor de lange termijn. 

Wilt u kort op de bal spelen, dan zouden we kunnen kijken naar wat calls op het fonds. Let wel, de testresultaten kunnen vrijdag een forse beweging geven, wees dus alert. Maar per saldo verwacht ik dat het aandeel op weg is naar 105 euro.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht