TA: Vijf aandelen met potentie | Beursduivel.be

TA: Vijf aandelen met potentie

Door Wouter Slot op 12 apr 2019 om 16:20 | Views: 13.272

TA: Vijf aandelen met potentie

De aandelenbeurzen geven het herstel steeds meer vorm. Nu de zorgen over Brexit, handelsdeals en afvlakkende economische groei naar de achtergrond zijn verdreven, durven steeds meer beleggers weer in te stappen of bij te kopen.

Herstel

De Belgische beurs heeft vanaf het dieptepunt van eind december vorig jaar al een herstel laten zien van ongeveer 20%. De korte termijn stijgende trend is echter nog in goede conditie waardoor er nog meer stijging in het vat lijkt te zitten.

Vijf winnaars

Bij de individuele aandelen hebben we al wat mooie uitblinkers langs zien komen, maar er zijn ook nog steeds aandelen te vinden die verder omhoog kunnen. Ik bespreek hieronder 5 Belgische aandelen die de komende periode van de aanhoudende vraag kunnen profiteren.

Brederode

Investeringsmaatschappij Brederode beweegt sinds begin dit jaar in een opwaartse trend. De afgelopen weken is er een adempauze zichtbaar, maar een serieuze correctie is uitgebleven. Brederode weet ondanks de huidige consolidatie de stijgende trend intact te laten.

De hogere koersbodems die op korte termijn worden gevormd signaleren een positieve ondertoon. Een nieuwe hogere koerspiek dient de stijgende weer trend te bevestigen. Het volgende koersdoel ligt dan rond 67,50 euro (berekend koersdoel).

 

Econocom

ICT-dienstverlener Econocom consolideert binnen de stijgende trend. De hogere bodems wijzen nog wel steeds op aanhoudende vraag bij hogere koersen.

Voor een hervatting van de onderliggende uptrend dient Econocom boven de laatste top te breken. Slaagt Econocom hierin dan komt er ruimte vrij voor verdere stijging. Volgende koersdoel wacht dan rond 5,71 euro. De huidige adempauze biedt een mooi instapmoment met beperkt neerwaarts risico richting steun 3,44 euro.

 

GBL

De industriële holdingmaatschappij GBL heeft recent de stijgende trend hervat nadat een tussenliggende weerstand werd overwonnen. Met de uitbraak is een technische verbetering opgetreden. GBL krijgt hiermee ruimte voor verdere koersstijging richting weerstand 96,52 euro (gevormd door de toppen van begin 2018).

De correctie van de afgelopen dagen vindt plaats binnen de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld positief. Deze adempauze biedt nieuwe kansen voor speculanten.

 

GIMV

Het technische beeld van de Europese investeringsmaatschappij GIMV verbetert, maar de koers beweegt nog onder weerstand 51,90 (gevormd op 22 maart). De recente serie hogere koersbodems geeft al aan dat beleggers op hogere niveaus (bij-) kopen.

Het technische beeld klaart verder op indien de weerstand op basis van de slotkoers opwaarts wordt gebroken. Dan worden ook posities weer interessant. Volgende koersdoel ligt dan rond de top van 2017 op 56,95 euro.

 

Solvay

Het technische plaatje van chemiereus Solvay is de afgelopen dagen verder opgeklaard. Het aandeel is boven de weerstand van enkele voorliggende toppen gebroken. De neutrale bandbreedte is aan de bovenzijde verlaten, hetgeen een technische verbetering heeft opgeleverd. 

Solvay kan nu verder oplopen richting weerstand 120,65 euro (top van 8 januari 2018). Ook de moneyflow-indicator is opwaarts gericht, wat aangeeft dat er vers kapitaal naar het aandeel stroomt. De opwaartse uitbraak heeft een koopsignaal gegenereerd.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.