Morgan Stanleys eigen favorieten voor dit cijferseizoen

Door Belegger.nl op 23 juli 2019 07:15 | Views: 3.653

Morgan Stanleys eigen favorieten voor dit cijferseizoen

Het kwartaalcijferseizoen is in volle gang, maar de verwachtingen van analisten zijn niet al te hooggespannen. Morgan Stanley waarschuwt daarbij dat de vooruitzichten voor de tweede helft van 2019 te hoog zijn.

Morgan Stanley denkt dat bedrijven de verwachtingen voor de rest van het jaar zullen temperen, meldt CNBC. De kenners van de Amerikaanse bank zien echter ook kansen voor een aantal bedrijven waar andere Wall Street-analisten juist minder positief over zijn.

Afwijkende visie

Zo ziet Morgan Stanley in de komende twee maanden kansen voor een rally in aandelen Uber en American Express. Andere aandelen waar het bedrijf op inzet zijn onder meer Pacific Gas and Electric Company (PG&E) en Gilead Sciences.

"Voor deze aandelen heeft onze analist een visie die afwijkt van die van Wall Street, en voorzien we op korte termijn omstandigheden die de aandelen zullen aanjagen," aldus Morgan Stanley.

Uber

Taxidienst Uber zal op 8 augustus de resultaten publiceren. Volgens Morgan Stanley zien veel beleggers het pad van Uber naar winstgevendheid en naar een duurzame groei nog niet helemaal voor zich.

De analisten van de bank zien het minder somber in en wijzen onder meer op de betere vergelijkingsbasis in de tweede helft van het jaar voor de groei en een relatief stabiele concurrentieomgeving in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Als Uber op korte termijn de verwachtingen voor het aantal geboekte taxiritten verslaat, zullen volgens Morgan Stanley het beleggerssentiment en de interesse in het aandeel omslaan.

PG&E

Morgan Stanley verwacht dat een Amerikaanse rechter deze week in het voordeel van PG&E zal oordelen. Zo kan het bedrijf zelf een reorganisatieplan indienen om een faillissement te voorkomen, maanden na de dodelijke Californische bosbranden die het bedrijf met miljardenclaims opzadelden.

Een gunstige uitspraak zal volgens de analisten het bedrijf en de aandelenkoers lucht geven.

Gilead

Analisten van Morgan Stanley gokken er daarnaast op dat de hiv-franchise van biotechbedrijf Gilead Science zal zorgen voor een beter dan verwachte omzet in het tweede kwartaal.

"We zien ook lagere uitgaven voor de eerste jaarhelft, wat in combinatie met hogere inkomsten zorgt voor een gerede kans dat Gilead de verwachtingen voor de winst per aandeel in het tweede kwartaal kan verslaan." Gilead zal de resultaten op 30 juli rapporteren.

American Express

American Express is het enige bedrijf op de lijst van Morgan Stanley dat actief is in de financiële sector. De creditcardmaatschappij kwam afgelopen vrijdag met resultaten en deed goede zaken in het tweede kwartaal.

Zo profiteerde American Express van hogere uitgaven door zijn creditcardhouders, die ook meer moesten betalen voor hun creditcards en meer rente betaalden aan het bedrijf.

Check ook: 3 aandelen om te kopen ondanks handelsoorlog of recessie

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group