Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TA: Geduld

TA: Geduld

De aandelenbeurzen zijn in afwachting van een besluit inzake de Brexit-deal die dit weekend besproken wordt in het Engelse lagerhuis. Komende week zullen de beurzen hier op gaan reageren waarbij een 'yes' de markt waarschijnlijk een belangrijk zetje zal geven om opwaarts uit te breken.

Bel 20 loopt voor

De Belgische beurs lijkt al voor te sorteren op een positieve uitkomst, want de Bel 20 is afgelopen week al opwaarts uit haar driehoeksformatie gebroken. De hogere koersbodem die hierdoor is afgerond, duidt op aantrekkende vraag.

Indien weerstand 3.786,17 wordt gebroken, zullen de verbeteringen worden bevestigd en kan de index verder oplopen.

Amerika blijft achter

De Amerikaanse beurzen liggen er technisch bezien redelijk goed bij, maar zijn het afgelopen half jaar per saldo nauwelijks iets opgeschoten. De US 30-index (Dow Jones), die het koersverloop weergeeft van de 30 grootste Amerikaanse beursfondsen, beweegt al enige tijd zijwaarts rond de 26.500 punten.

Binnen de neutrale bandbreedte worden wel hogere koersbodems gevormd, wat duidt op aantrekkende vraag. De index lijkt echter nog wel wat tijd nodig te hebben om een serieuze aanval op de weerstand uit te voeren.

Pas na een doorbraak zal er ruimte vrijkomen voor een grotere koersstijging richting nieuwe all time highs.

Nasdaq nadert uitbraakniveau

De Amerikaanse technologiebeurs, Nasdaq Composite index, stabiliseert binnen de lange termijn opgaande fase. De laatste maanden beweegt de index per saldo zijwaarts zonder duidelijke richting.

De index laat onder weerstand 8.339,64 (top van 26 juli) wel een verbetering zien. De recent gevormde hogere bodems signaleren aantrekkende vraag. Pas als de Nasdaq Composite index boven de weerstand weet te breken, wordtde stijgende trend hervat en kunnen hogere koersniveaus worden opgezocht.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 september

    1. Werkloosheid augustus (NL)
    2. Turkse centrale bank rentebesluit
    3. Bank of England rentebesluit (VK) 5% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    4. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Philadelphia Fed index september (VS)
    6. Bestaande woningverkopen augustus (VS)
    7. Consumentenvertrouwen (UvM) aug (VS)
    8. FedEx cijfers eerste kwartaal
  2. 20 september

    1. Inflatie augustus (Japan) volitaliteit verwacht
    2. Rentebesluit Bank of Japan volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht