Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
7 topaandelen die niemand kent

7 topaandelen die niemand kent

De meeste beleggers zijn kuddedieren, en stappen veelal in aandelen die iedereen kent, zoals Googles Alphabet. Toch loont het om een gok te wagen op minder bekende bedrijven.

Volgens analisten op Wall Street bieden zulke aandelen over het algemeen meer groeimogelijkheden dan de bekende namen. Investorplace zette, met behulp van TipRanks, de beste 7 aandelen van onbekende bedrijven op een rij. Ze hebben allemaal een sterk koopadvies gekregen in de afgelopen drie maanden.

Wanda Sports Group

Hoewel de koers van het aandeel sinds de beursgang in juli is weggezakt, biedt deze Chinese organisator van Ironman triathlons en eigenaar van mediabedrijf Swiss Infront beleggers nog genoeg kansen. Zo is wereldvoetbalorganisatie FIFA een klant van Swiss Infront, en is Wanda onlangs begonnen met de organisatie van populaire wedstrijden for kinderen, genaamd Ironkids.

Analist Gary Yu van Morgan Stanley geeft het aandeel een koersdoel van 8 dollar, waar het slot vrijdag 2,75 dollar was.

Huya

Huya, een van de meest toonaangevende aanbieders van live game streaming in China, imponeerde analisten met een netto omzet van 316,9 miljoen dollar in het derde kwartaal. Dat was 77% hoger dan tijdens dezelfde periode een jaar geleden.

Huya heeft nu 146 miljoen actieve gebruikers, een stijging van 48%. Reden voor analist Binnie Wong van HSBC om het aandeel een koersdoel te geven van 50 dollar. Het sloot vrijdag op 21,77 dollar. 

Chart Industries

Deze producent van apparatuur voor gaswinning moest onlangs zijn winstverwachting voor 2019 en 2020 verlagen omdat een aantal grote projecten wat later van start zou gaan dan gepland. Toch zou dat volgens analist Robert Brown van Lake Street geen probleem moeten zijn voor beleggers.

De orderportefeuille is nog steeds goed gevuld, terwijl de groei van distributie en opslag naar verwachting tussen de 7 en 8% zal stijgen, hetgeen hoger is dan de gemiddelde groei in het verleden. Brown ziet voor Chart Industries dan ook een koersdoel van 109 dollar, en het slot op vrijdag was 52,99 dollar.

Inseego

Deze aanbieder van 5G cloud-diensten stelt bedrijven in staat om hoogwaardige applicaties te bouwen zonder dat daarvoor het hele IT-systeem moet worden platgelegd. Geen wonder dat het aandeel een gemiddeld koersdoel heeft van analisten van 7 dollar. Het aandeel sloot op vrijdag op 5,05 dollar.

Qurate Retail

De eigenaar van koopjestelevisiekanaal QVC zag de omzet in het derde kwartaal met 4% dalen tot 3,1 miljard dollar. Toch verwacht Alex Fuhrma, analist van Craig-Hallum, dat de synergie na de overname van Home Shopping Network een positieve bijdrage zal leveren aan de inkomsten.

Analisten op Wall Street hebben een gemiddeld koersdoel voor het aandeel van 16 dollar, waar het vrijdag sloot op 9,22 dollar.

Elastic

Deze aanbieder van informatietechnologie en data-analyse op het gebied van monitoring, beveiliging en clouddiensten kondigde eerder dit jaar een intensiever samenwerkingsverband aan met Google Cloud Platform.

Elastic biedt beleggers volgens analist Brent Bracelin van Piper Jaffray aantrekkelijke groeimogelijkheden. Hij voorspelt een koersstijging van 49%.

ShotSpotter

Deze speler in de strijd tegen wapengeweld in de VS heeft een innovatief systeem ontwikkeld van sensoren, algoritmes en kunstmatige intelligentie dat de politie helpt om pistoolschoten op te sporen. Het product wordt wordt beschouwd als een van de toonaangevende systemen op het gebied van schotendetectie en wordt al in meer dan 100 steden gebruikt.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 8% tot 10 miljoen dollar. Reden waarom analisten op Wall Street het bedrijf een gemiddeld koersdoel hebben gegeven van 34 dollar, waar het sloot op 23,25 dollar afgelopen vrijdag.

Lees ook: 8 tegendraadse aandelen om te kopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 september

    1. Werkloosheid augustus (NL)
    2. Turkse centrale bank rentebesluit
    3. Bank of England rentebesluit (VK) 5% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    4. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Philadelphia Fed index september (VS)
    6. Bestaande woningverkopen augustus (VS)
    7. Consumentenvertrouwen (UvM) aug (VS)
    8. FedEx cijfers eerste kwartaal
  2. 20 september

    1. Inflatie augustus (Japan) volitaliteit verwacht
    2. Rentebesluit Bank of Japan volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht