Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TA: Verzekeren loont

TA: Verzekeren loont

De Europese verzekeringssector heeft lange tijd onder druk gestaan door de aanhoudende daling van de kapitaalmarktrente. Nu de rentetarieven weer wat herstellen, krijgen de verzekeraars weer wat lucht.

Europese verzekeringssector

De Euro Stoxx sector Insurance, die het koersverloop van de Europese verzekeringssector weergeeft, vormt inmiddels weer hogere toppen en bodems. Sinds medio augustus is er een stijgende trend zichtbaar wat wijst op aanhoudende vraag. 

In oktober wist de sectorindex boven een aantal belangrijke oude toppen te breken. Hiermee is de lucht flink opgeklaard en is er ruimte vrijgekomen voor een grotere stijging.

Beleggers kunnen hun weging van de Europese verzekeringssector in hun portefeuille verhogen. Ik bespreek hieronder de technische plaatjes van een aantal grote verzekeraars.

Ageas kijkt omhoog

De Belgische verzekeraar Ageas ligt er al wat langer goed bij. Het aandeel vormt al enige tijd hogere toppen en bodems en weet na iedere kleine correctie weer opwaarts te draaien.

Recent heeft Ageas de stijgende trend een nieuwe impuls gegeven waardoor de opgaande fase kan worden voortgezet richting koersdoel 60,00 euro.

 

NN Group wacht op uitbraak

NN Group vormt de laatste maanden weer hogere koersbodems, maar heeft nog een belangrijke weerstand te breken voordat er nieuw opwaarts potentieel vrijkomt. Pas na een doorbraak door weerstand 36,36 euro zal het technisch beeld verder opklaren.

Na een doorbraak komt er ruimte vrij voor een stijging richting de oude toppen van 2018 rond 39,90 euro. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de doorbraak wordt gerealiseerd.

 

 

AXA is uitgebroken

De Franse verzekeraar AXA is in oktober door een belangrijke barrière gebroken. Rond 24 euro lag een zware weerstand waar het aandeel al meerdere keren op was afgeketst. Nu dit niveau is doorbroken, is er een stijgende trend ingezet richting hogere koersniveaus.

AXA beweegt in een opgaande trend, maar de kracht lijkt er de laatste weken even uit. Om het positieve beeld intact te laten, dient de koers te worden opgevangen boven de oude barrière van 24 euro. Ik verwacht dat AXA binnenkort haar opmars kan vervolgen richting koersdoel 27,69 euro.

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht