AB InBev: Biedt lage waardering instapmoment?

Door Beursduivel.be op 24 maart 2020 12:40 | Views: 17.498

AB InBev: Biedt lage waardering instapmoment?

Het aandeel AB InBev is laag gewaardeerd, maar ook bovengemiddeld riskant. Dat stelt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk.

Covid-19 trekt diepe sporen door de mondiale economie. In diverse landen zijn cafés en restaurants gesloten en veel grote sportevenementen worden uitgesteld. Dat heeft natuurlijk ook een negatieve impact op AB InBev. De bierbrouwer zag zich daarom genoodzaakt om de outlook voor 2020 in te trekken.

Prognose losgelaten

Bij de presentatie van de jaarcijfers, eind februari, mikte AB InBev nog op een bescheiden groei van de Ebitda. Nu laat het concern die prognose los. Maar waar beleggers dit jaar dan wel op mogen rekenen is nog onduidelijk.

'De vraag wat in de nieuwe wereld met Covid-19 wel een reële taxatie is, laat zich feitelijk niet beantwoorden. Immers, alles staat of valt met de duur van de virusellende', schrijft Martin Crum in een update.

Vraagtekens over dividend

Ook is nog onbekend wat of het per eind april uit te betalen slotdividend van 1 euro per aandeel intact blijft, aldus de analist. Hij wijst erop dat veel bedrijven noodgedwongen het slotdividend skippen. Maar of AB InBev zich ook bij dit rijtje gaat voegen, is nog onduidelijk.

Verkoop Carlton & United Breweries

Een en ander hangt volgens hem samen met het al dan niet doorgaan van de verkoop van wat activa aan Asahi. AB InBev heeft wel aangegeven dat het nog steeds mikt op de verkoop van Carlton & United Breweries aan Asahi voor omgerekend 10 miljard euro en dat het concern hoopt deze transactie dit jaar af te ronden. "Dat is belangrijk om de schuldenlast van circa 90 miljard dollar versneld te doen slinken", aldus Crum.

De beurskoers van AB InBev is dit jaar met ruim 43% gedaald naar circa 40 euro. 'Het aandeel daarmee ronduit laag gewaardeerd, zeker wanneer de wereld in 2021 weer back to normal gaat en mensen en het bedrijfsleven de draad weer oppakken', schrijft Crum.

Positief is volgens hem ook dat de brouwer de bakens deels verzet door items te produceren als ontsmettingsmiddelen en gebotteld water, waarmee het in ieder geval een deel van de misgelopen omzet uit bier kan compenseren. Ook kan het concern putten uit diverse steunpotjes die vanuit de overheid verstrekt worden, zoals arbeidstijdverkorting en zachte leningen.

Hoge schuldenlast

Maar de hoge schuldenlast is volgens hem wel een aandachtspunt voor beleggers. Enig geduld en risicotolerantie is dus wel geboden voor wie overweegt om het aandeel in portefeuille op te nemen.

 

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront