7 x dit vindt Warren Buffett van de crisis

Door Belegger.nl op 18 mei 2020 14:30 | Views: 22.965

7 x dit vindt Warren Buffett van de crisis

Het is tot nu toe een krankzinnig jaar op de beurs. Wat heeft Warren Buffett, de meest succesvolle belegger aller tijden, te zeggen over de huidige crisis?

US News lichtte 7 recente uitspraken van het 'Orakel van Omaha' over de coronacrisis uit.

Tesla is niet koopwaardig

Tesla is het afgelopen jaar een van de best presterende aandelen. Buffett vertelde onlangs aan Yahoo dat hij een bewonderaar is van Tesla-topman Elon Musk, en dat hij hem enkele jaren geleden persoonlijk heeft ontmoet. Maar toen Buffett werd gevraagd of hij in Tesla zou investeren, gaf hij een kort en bondig antwoord: "Nee."

Spijt van het missen van Google

Buffett heeft geen cent belegd in techreuzen als Facebook en Netflix. Toch vertelde hij aan Yahoo dat hij spijt heeft van zijn beslissing niet te investeren in Google. "Ik had zeker Google moeten bezitten," zei hij. Hoewel Buffett niet van mening is dat de torenhoge waarderingen van Alphabet, Facebook, Netflix en Amazon op een zeepbel berusten, koopt hij liever geen aandelen in deze bedrijven.

Olie gaat niet weg

De coronacrisis en ruzie over productiebeperkingen tussen olieproducerende landen heeft dit jaar tot een ineenstorting van de olieprijs geleid. Toch waarschuwt Buffett beleggers om hun olie-investeringen niet te snel af te schrijven. Hoewel hij zelf zwaar investeert in windenergie, verwacht hij dat de overgang van fossiele brandstoffen naar alternatieve energie een lang proces zal zijn.

Luchtvaartmaatschappijen zijn te riskant

Tijdens de jaarlijke bijeenkomst van aandeelhouders van Berkshire Hathaway, Buffetts investeringsvehikel, schokte Buffett de beurs met het nieuws dat hij al zijn aandelen in Delta Air Lines, American Airlines, Southwest Airlines en United Airlines heeft verkocht. Berkshire is uit de luchtvaart gestapt omdat de coronacrisis te veel onzekerheid voor de toekomst heeft gecreëerd.

Lees ook: Warren Buffett: 5 hoogtepunten van de jaarvergadering

Aandelen zijn nog steeds de beste assetklasse

Volgens Buffett zijn aandelen nog steeds de beste investeringscategorie voor langetermijnbeleggers. "Aandelen gaan beter presteren dan schatkistcertificaten met een looptijd van 30 jaar... Ze zullen het ook beter doen dan het geld dat u in een oude sok hebt gestopt," zei Buffett op de vergadering van Berkshire.

Buffett onderkende dat er af en toe grote dalingen in de aandelenmarkt zullen zijn, maar benadrukte dat de economische groei van de VS uiteindelijk de prijzen van aandelen hoger zal stuwen.

De VS zal niet ten onder gaan aan schuld

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zal in het tweede kwartaal van dit jaar 3 biljoen dollar moeten lenen om alle economische stimuleringsmaatregelen te kunnen betalen. De teller voor de nationale schuld staat nu op meer dan 25 biljoen dollar. Maar Buffett zei dat beleggers niet wakker hoeven te liggen van de vraag of de VS wel aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Amerika zal zich herstellen

Buffett, die geboren werd tijdens de Crisis van de jaren dertig, is al zijn leven lang een rasoptimist als het gaat om de toekomst van de Amerikaanse economie. Op de bijeenkomst van Berkshire zei Buffett dat Amerika zich altijd hersteld heeft van tegenspoed en dat de Coronacrisis uiteindelijk ook voorbij zal gaan.

"Zet altijd je geld op Amerika," zei Buffett. "Dat is vandaag de dag nog net zo waar als in 1789, tijdens de Burgeroorlog, en op het dieptepunt van de crisis." Niettemin riep hij op tot voorzichtigheid op de korte termijn.

Bekijk hierna: Wel of niet kopen? Wat Warren Buffett zou doen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront