Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nog even geduld bij Pharming

Nog even geduld bij Pharming

De koers van Pharming staat de afgelopen maanden wat onder druk. Het wachten op de uitslagen van het corona-onderzoek in Zwitserland duurt een stuk langer dan beleggers zouden willen.

Maar volgens Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk moeten zij zich daardoor niet uit het veld laten slaan. Hij verwijst naar een radio-interview waarin topman Sijmen de Vries uitlegt hoe de procedure verloopt. 

Geluk bij een ongeluk

“Voor het onderzoek zijn patiënten nodig die onderweg zijn van een standaard ziekenhuisopname naar IC-verpleging. In Zwitserland waren deze bij het begin van het onderzoek lastig te vinden. Het feit dat het aantal coronagevallen nu weer oploopt is voor Pharming dus een geluk bij een ongeluk.”

Over het tijdspad is helaas geen zinnig woord te zeggen, schrijft Inberg. “Eerst moeten voldoende patiënten worden gevonden, dan de resultaten afgewacht en bij een goede werking zal beslist worden of er nog een fase-3 onderzoek moet komen of niet.”

“Andere onderzoeken liggen nagenoeg stil. Het van Novartis overgenomen leniolisib is wel weer opgestart en De Vries verwacht hier toch mid-2022 mee op de markt te kunnen komen.”

Met ruconest wordt echte geld verdiend

De analist wijst erop dat dit voor biotechbedrijven een lastige tijd is. “Corona heeft wel de spotlights op medicijnontwikkeling gezet, maar andere onderzoeken stilgelegd. Dit terwijl de kosten wel doorlopen.” Dat geldt gelukkig ook voor de omzet uit ruconest, een behandeling voor angio-oedeem. “En daar wordt het echte geld verdiend”, relativeert Inberg. 

Al met al is geduld dus een schone zaak bij Pharming, zo kunnen we hieruit opmaken. Eind oktober volgt meer nieuws over de ruconestverkopen. 

Zie ook: 'Sterke cijfers Pharming geven vertrouwen'

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht