Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Air France-KLM 'ready for take-off'

Air France-KLM 'ready for take-off'

Jawel, u leest het goed, de bulls willen opstijgen, een vooralsnog grillige uptrendfase gaat formeel van start. Een opleving naar de 6-zone behoort tot de mogelijkheden, althans charttechnisch gezien. Ik zal de verwachte vliegroute voor u uitstippelen.

Meer lucht voor de bulls

Ik hoef niet te vertellen hoeveel ellende dit fonds heeft meegemaakt. Alles komt tot uiting in een forse koersdaling tot 2,61+ aan toe. Het fonds werd massaal van de hand gedaan en zelfs nu nog wordt door menig analist zeer negatief gesproken over de fundamentele status van AirFrance KLM.

Maar charttechnisch is een positieve overgangsfase gaande, waarin de bulls dappere pogingen ondernemen om de koers noordwaarts te stuwen. Is dan eindelijk alle ellende ingeprijsd? 

Verse uptrend 

In de afgelopen weken dansten de candles al op de vlakke SMA lijn, de candle van deze week lijkt op te springen, waardoor de swingteller op +1 springt en de RSI boven de 50-lijn prikt. Zowaar een UP-status volgens de regels van het Dashboard-beleggen.

Met steun op 4,38+ krijgen de bulls de gelegenheid op te stomen naar de rode strepen op 5,58+ en 5,96+, zeg maar de krap 6,0-zone. Het ziet er allemaal pril en nog wat krakkemikkig uit, maar de intentie is wel duidelijk.

Verwachtingen hoopvol

Voor koopjesjagers en zelfs trendvolgende beleggers zijn de verwachtingen hoopvol. De chart herbergt koopkansen zolang de koers boven 4,38+ noteert. Help de bulls maar een handje, prettige vlucht gewenst. 

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 juni

    1. Fabrieksorders april (Dui)
    2. Besi beleggersdag
    3. Detailhandelsverkopen april (EU)
    4. Fastned jaarvergadering
    5. Europese Centrale Bank (ECB) rentebesluit volitaliteit verwacht
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Handelsbalans april (VS)
    8. ECB rentebesluit: toelichting Lagarde
  2. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht