Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Nio doorstaat storm en gaat verder stijgen'

'Nio doorstaat storm en gaat verder stijgen'

De koers van de Chinese elektrische-automaker Nio steeg in een jaar tijd enorm hard, maar sinds februari zit de klad erin. Investorplace ziet de toekomst echter zonnig in denkt dat de autofabrikant weer de stijgende lijn zal weten te pakken.

Waar op de top in februari nog 63 dollar op de borden stond, is dat nu teruggezakt naar zo’n 45 dollar (bekijk hier de actuele koers). Mogelijke verklaringen voor deze afkoeling kunnen zijn zorgen over de hoge waardering, de shift weg van groeiaandelen en weg van Chinese elektrische-auto-aandelen in het algemeen. Ook de enorme chiptekorten hielpen niet mee.

Buy-adviezen

Maar volgens Investorplace doorstaat Nio de storm en zit er nog meer in het vat. De website voert daar een aantal redenen voor aan.

Ten eerste hanteren van de 19 Wall Street-analisten die het aandeel volgen, 15 een Buy-advies. 3 zijn voorzichtiger met een Hold-rating, en slechts 1 heeft het aandeel op Sell staan. Een van de analisten die bullish is, is Jeff Chung van Citigroup, die het koersdoel onlangs aanzienlijk verhoogde, van 58,30 naar 72 dollar. 

Bemoedigende cijfers

Daarnaast zijn de cijfers over de omzet en de leveringen bemoedigend. Op 1 juli kwam het bedrijf met een update over de leveringen in het tweede kwartaal: het ging om 21.896 exemplaren, 111% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal leverde Nio 20.060 auto’s en rapporteerde het bedrijf een omzet van 1,1 miljard dollar. Dat is 489% meer dan een jaar eerder. 

Ook de marges zijn sterk verbeterd. Waar het bedrijf een jaar geleden nog 7,4% verloor op ieder voertuig, werd er in Q4 van 2020 al 17,2% per auto verdiend, en in Q1 van 2021 zelfs 21,2%. Beleggers moeten niet verwachten dat deze explosieve groei door kan gaan, maar de trend is wel duidelijk positief.

'Nio doet wat het moet doen'

Deze aantallen vallen natuurlijk in het niet bij het totaal aantal verkochte auto’s in China tussen januari en mei: 10,9 miljoen exemplaren. Feit is wel dat de het aandeel elektrische auto’s hierin bijzonder hard groeit. Dat speelt Nio, als sterke speler in die markt, in de kaart. "Nio doet het wat het moet doen, en zal de komende jaren veel meer waard worden", concludeert de website.

Lees meer: Vliegen Chinese auto-aandelen uit de bocht?

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht