Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beloningen CEO's door het dak

Beloningen CEO's door het dak

De gemiddelde beloning van CEO's van de grootste Amerikaanse bedrijven piekte in 2021 op 14,7 miljoen dollar. Dat is voor het zesde jaar op rij een record, schrijft The Wall Street Journal.

Sterke winsten en robuuste markten stuwen de prestatievergoedingen. Een groot deel van de beloning bestond uit het toekennen van aandelen. Het gemiddelde salaris, inclusief geldelijke bonussen en andere contante beloningen, bedroeg 4,1 miljoen dollar. Het zijn vooral forse langetermijnbonussen en aandelenpakketten die de totale beloning omhoogstuwen, blijkt uit het onderzoek.

De totale beloning steeg ten minste 12% en de meeste bedrijven boekten een jaarlijks aandeelhoudersrendement van bijna 30%, volgens de analyse onder meer dan 400 bedrijven. Negen topbestuurders kregen vorig jaar een beloning van minstens 50 miljoen dollar, tegenover zeven in 2020 en één in 2016.

Tech en media best betaalde sectoren

Opnieuw kwamen de bestbetaalde CEO’s uit de technologie- en mediasector. Er zijn topbestuurders van beursgenoteerde bedrijven die nog meer verdienen, maar zij ontbreken in deze lijst omdat ze aan het hoofd stonden van bedrijven buiten de S&P 500-index. 

Ruwweg twee derde van de beloning komt in de vorm van aandelen of aandelenopties, die meestal na een aantal jaren vrijvallen. Voor de 25 bestbetaalde CEO's, die elk meer dan 35 miljoen dollar verdienden, bestond de beloning voor 78% uit aandelen. In de loop der jaren is meer de nadruk gelegd op beloning in aandelen, dat komt onder andere omdat institutionele beleggers aandringen op een betere afstemming van de beloning op het rendement voor aandeelhouders.

Sommige grote beleggers pleiten er ook voor om de beloning te koppelen aan ESG-criteria. Anderen vrezen juist dat complexe pakketten die relatie tussen beloning en prestaties kunnen verzwakken. De realtie tussen beloning en prestatie is nog wel een dingetje, want de bestbetaalde CEO’s staan niet aan het hoofd van de best presterende bedrijven.

De beste prestaties leveren niet de hoogste beloning op

Slechts één van de 25 bestbetaalde CEO's in de analyse van WSJ stond aan het hoofd van een van de 25 best presterende bedrijven. Het betreft Gary Dickerson van Applied Materials, die in 2021 een beloning van 35,27 miljoen dollar ontving. Applied Materials realiseerde een totaal aandeelhoudersrendement van 132,6%, terwijl het gemiddelde op 29,6% lag.

Het best presterende bedrijf over 2021 in de S&P500 was Marathon Oil Corp., dat een totaal aandeelhoudersrendement van zo’n 150% realiseerde. De topman verdiende er 13 miljoen dollar. Met dank aan prestatiebonussen kwam hij boven het streefbedrag van 9 miljoen uit. Moderna was het op een na best presterende bedrijf. De beloning van topman Stéphane Bancel bedroeg 18,2 miljoen dollar in 2021, een stijging van 41% ten opzichte van 2020. 

Wie hebben in 2021 het meest en het minst verdiend? 

De grootverdieners

Bovenaan de lijst met grootverdieners staat Peter Kern, topman van online reisbedrijf Expedia Group. Hij ontving een salaris van 296 miljoen dollar. Kern nam het bedrijf in april 2020 over, op het dieptepunt van de pandemie. Zijn beloningspakket bestaat bijna geheel uit aandelen, die op zijn vroegst in 2024 vrijvallen.

Een aantal grote beloningspakketten is gekoppeld aan ambitieuze koersdoelstellingen. Zo ontving David Zaslav, topman van Discovery, een salaris ter waarde van ongeveer 246 miljoen dollar. Dat pakket omvat een optietoekenning van 203 miljoen dollar die afhankelijk is van het feit of de aandelenkoers vóór december 2027 ten minste is verdubbeld ten opzichte van het huidige niveau. Zijn opdracht is dus tientallen miljarden dollars aan aandeelhouderswaarde te creëren.

Bill McDermott, topman van ServiceNow, moet de aandelenkoers van het cloudcomputerbedrijf met ongeveer de helft laten stijgen ten opzichte van het huidige niveau, naast het behalen van de doelstellingen voor de inkomsten uit abonnementen, om iets van zijn 139,2 miljoen dollar aan opties te verkrijgen. De prestatiedoelen van ServiceNow zijn ambitieus.

Lees meer: 'Beleg in bedrijven van miljardairs'

Bij JPMorgan Chase moet Jamie Dimon minstens vijf jaar wachten om opties uit te oefenen en moet hij daarna die aandelen nog minstens vijf jaar aanhouden. Exclusief de speciale beloning steeg het salaris Dimon met minder dan 0,5%.

Tim Cook heeft sinds zijn aantreden als topman van Apple in augustus 2011 geen aandelenbonus ontvangen. De uitkering van 2021 met een groot aandelenpakket is een erkenning van zijn uitzonderlijke leiderschap en in overeenstemming met de omvang, prestaties en winstgevendheid van Apple, zegt het bedrijf.

In totaal 24 vrouwen stonden in 2021 aan het hoofd van S&P 500-bedrijven, evenveel als in 2020. Geen van hen kwam in de top 25 voor wat betreft beloning. Het best betaald is Lisa Su, topvrouw van chipfabrikant AMD. Zij ontving een pakket ter waarde van 29,5 miljoen dollar, waarvan 25,1 miljoen dollar in aandelen. 

Lage beloning, maar toch zeer rijk

Zestien topbestuurders ontvingen vorig jaar een vergoeding van minder dan 5 miljoen dollar, tegen vijfentwintig het jaar daarvoor. Onder hen bevinden zich Elon Musk en Warren Buffett. Niemand hoeft medelijden met hen te hebben, want de belangen in hun bedrijven maken hen tot de rijkste mensen ter wereld. Er zijn ook topbestuurders die in 2020 tot de best betaalden behoorden, maar in 2021 juist minder verdienden. Bobby Kotick van Activision Blizzard heeft bijvoorbeeld om een salarisverlaging gevraagd, na onrust binnen het bedrijf.

Elon Musk heeft voor het tweede jaar op rij niets verdiend bij Tesla, nadat het hem in 2018 een recordsalaris toekende dat op dat moment werd gewaardeerd op 2,3 miljard dollar. Sindsdien heeft hij 11 van de 12 tranches van aandelenopties al in ontvangst mogen nemen, tegen een huidige waarde van zo’n 65 miljard dollar. Aandelen die uit de opties voortvloeien moet Musk ten minste vijf jaar houden. 

Warren Buffett, is niet alleen op leeftijd, hij is ook altijd een van de laagstbetaalde CEO's van de S&P 500. Hij ontving 373.204 dollar van Berkshire Hathaway, waarvan het grootste gedeelte een onkostenvergoeding betrof, naast een salaris van 100.000 dollar. Buffett bezit een aandelenbelang in Berkshire Hathaway ter waarde zo’n 110 miljard dollar.

Lees ook: De strategie van miljardair Mark Cuban

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht