Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beleggers wachten op Amerikaanse inflatiecijfers
Beeld: ABM Financial News

Beleggers wachten op Amerikaanse inflatiecijfers

(ABM FN) Aankomende week kunnen beleggers weer nieuwe inflatiecijfers verwachten uit de Verenigde Staten en een aantal belangrijke bedrijfsresultaten.

De markt kijkt daar reikhalzend naar de inflatiecijfers uit, omdat deze bepalend zijn voor het moment waarop de Federal Reserve voor het eerst de rente verlaagt.

Wat mindere cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt hebben de afgelopen dagen de hoop op een renteverlaging weer doen stijgen.

Die rentehoop, in combinatie met beter dan verwachte kwartaalcijfers, zorgde volgens investment manager Simon Wiersma van ING voor een steuntje in de rug op de beurzen, waar steeds meer records sneuvelen.

Voordat de Amerikaanse inflatiecijfers verschijnen op woensdag, zijn er eerst nog Duitse inflatiedata en Britse werkloosheidscijfers. Afgelopen week oordeelde Bank of England nog dat de ontwikkelingen op de Britse arbeidsmarkt moeilijk in te schatten zijn. Een voorlopige conclusie lijkt dat de arbeidsmarkt ruimer wordt, maar in historisch perspectief nog steeds krap blijft.

Op woensdag zijn er naast Amerikaanse inflatiecijfers ook de Empire State-index en de detailhandelsvoorraden.

Ook volgt er een tweede raming van de economische groei in de eurozone over het eerste kwartaal. Statistiekbureau Eurostat meldde in een eerste raming nog een groei van 0,3 procent op kwartaalbasis. Op jaarbasis groeide de Europese economie met 0,4 procent. In het vierde kwartaal kromp de economie in de eurozone nog met 0,1 procent.

Op donderdag zijn er vanuit de VS onder meer de Philadelphia Fed-index en de wekelijkse steunaanvragen. Die laatste vielen afgelopen week wat tegen, wat de rentehoop aanwakkerde.

In Brussel organiseren verschillende bedrijven komende week hun jaarvergadering en staan er ook ex-dividend noteringen op de agenda.

Maandag komt Vastned Belgium met cijfers, en dinsdag is het druk met Agfa, Nyxoah en Inclusio. Woensdag is het Care Property Invest en donderdag komen KBC, EVS, Syensqo en Exmar met cijfers. Vrijdag volgt dan alleen nog Jensen-Group.

Aankomende week verschijnen vooral in Duitsland nog de nodige bedrijfsresultaten, onder meer van Bayer op dinsdag, Allianz, Commerzbank, Merck en Thyssenkrupp op woensdag en Deutsche Telecom en Siemens op donderdag. Op deze dag openen ook Walmart en Applied Materials de boeken. Vrijdag staat Engie op het menu.

In Amsterdam kijken beleggers onder meer naar de cijfers van ABN AMRO op woensdag en die van Aegon op donderdag.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Brussel hoger van start in aanloop naar rentebesluit ECB
  2. Klein verlies in Brussel

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 juni

    1. Fabrieksorders april (Dui)
    2. Besi beleggersdag
    3. Detailhandelsverkopen april (EU)
    4. Fastned jaarvergadering
    5. Europese Centrale Bank (ECB) rentebesluit volitaliteit verwacht
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Handelsbalans april (VS)
    8. ECB rentebesluit: toelichting Lagarde
  2. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht