Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Just Eat Takeaway trakteert

Just Eat Takeaway trakteert

In de pers verschijnen positieve berichten over het veel geplaagde Just Eat Takeaway. 'Dichter bij winstgevendheid', zo luiden de krantenkoppen. Hoopvol en geruststellend nieuws, maar vindt de markt dit ook? En is het aandeel dan al koopwaardig? Waar liggen de cruciale kantelpunten om actie te overwegen?

Hoog tijd om de dag- en weekchart te consulteren.  

Steile opleving

Op de dagkaart wordt het hoopvolle nieuws vooralsnog gewaardeerd met een Bullish Engulfing-patroon binnen een stijl stijgingskanaal. Een positieve overgangsfase met SMA steun op 17,65 en een eerste rode streep op 19,48. Een krap speelveld met de bulls aan zet.

Maar de RSI kan hen remmen, dus vrij spel is er niet. Anticiperen op een uitbraak boven de rode streep? Zou kunnen, maar doe dat met bescheiden posities en hou een stop onder 17,50 aan.   

Weekly rebound

Voor middellange termijn trendvolgende beleggers is de weekchart interessanter. Daar is onlangs gebodemd op 13,10, waarna een milde rebound van start ging met thans de swingteller op + 3. Er is ruimte tot 22,38, de eerste rode streep, daarboven komt 36,65 in beeld. Volgens de DBS-indicator zijn bescheiden reboundposities gerechtvaardigd.

Nu instappen en meeliften naar 22,38 geeft toch al een resultaat (zonder hefboom) van 18%, aldus onze nieuwe Risk Reward-vlakken. Onder de stop op 13,10 geeft een verlies van 32%, best wel veel verliespotentieel. Daarom een bescheiden positie, die kan worden uitgebreid als 22,38 wordt gepasseerd. Dan is er immers ruimte tot krap 37,00 en dat levert een plus potentieel van 90%. 

Interessante reboundkansen

Kortom, een heftige strijd onder in het veld met mogelijk interessante reboundkansen, mits de bulls zich goed blijven vermannen. Als charttechnische belegger respecteer je uiteraard de genoemde kantelpunten, succes!  

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 september

    1. Inflatie augustus (Japan) volitaliteit verwacht
    2. Rentebesluit Bank of Japan volitaliteit verwacht
    3. Consumentenvertrouwen september (NL)
    4. Investeringen juli (NL)
    5. Celyad halfjaarcijfers
    6. Crescent halfjaarcijfers
    7. Producentenprijzen augustus (Dld)
    8. Detailhandelsverkopen augustus (VK)
    9. Sligro ex €0,30 -dividend
    10. Consumentenvertrouwen september vlpg (eur)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht