Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 459 460 461 462 463 ... 1270 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 april 2017 16:21
    Leidende indicatoren VS blijven verbeteren

    Index 0,4 procent gestegen in maart.

    (ABM FN-Dow Jones) De index van Amerikaanse leidende economische indicatoren is in maart verder verbeterd. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Conference Board.

    De index steeg naar 126,7, wat 0,4 procent hoger was dan in februari. Analisten rekenden vooraf op een stijging met 0,2 procent.

    De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden.

    In februari steeg de index al met 0,5 procent en in januari met 0,6 procent.

    De index is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen, afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate. De rentespread, de steunaanvragen en de bouwvergunningen waren de belangrijkste factoren in de stijging van september, volgens Conference Board.

    De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 20 april 2017 16:23
    Foot Locker traag uit de startblokken

    Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 15:12 | Views: 207

    NEW YORK (AFN) - Foot Locker is het boekjaar niet zo goed begonnen. De Amerikaanse verkoper van sportschoenen kampt met tegenvallende verkopen in eigen land en heeft daarom zijn winstverwachtingen voor zowel het eerste kwartaal als voor heel 2017 moeten temperen.

    Veel Amerikanen hebben dit jaar langer dan anders moeten wachten op hun belastingteruggave. Zij kregen hun geld pas na de NBA All-Star Game, een sportevenement dat meestal de verkoop een duwtje geeft. Dat heeft volgens Foot Locker een flinke rem gezet op de verkopen in februari, de eerste maand van het nieuwe boekjaar.

    Het bedrijf is inmiddels aan een inhaalslag begonnen. De groeivooruitzichten voor de komende drie kwartalen blijven dan ook overeind, maar daarmee verwacht het bedrijf de achterstand niet helemaal te kunnen inlopen. De eerder voorspelde verkooptoename met dubbele cijfers over heel 2017 is nu buiten bereik.
  3. forum rang 10 voda 20 april 2017 16:24
    Philip Morris verkoopt fors minder sigaretten

    Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 15:04 | Views: 260

    Philip Morris Intl 16:02
    110,61 -3,30 (-2,90%)

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Philip Morris heeft afgelopen kwartaal ruim een tiende minder sigaretten verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van de bekende merken van de Amerikaanse tabaksfabrikant gingen onder meer Bond Street, Parliament en Marlboro aanzienlijk minder vaak over de toonbank.

    Het concern zag de verkoop van elektronische rookwaren wel stevig aan trekken. Maar de afzet van die innovatieve technologie blijft erg beperkt. Philip Morris is er ook niet in geslaagd de al langer teruglopende sigarettenverkopen te compenseren door hogere prijzen. De opbrengsten zakten met 1,4 procent tot een kleine 17 miljard dollar.

    Onder de streep hield Philip Morris met circa 1,6 miljard dollar wel zo'n 4 procent meer over dan een jaar terug. De winstgroei was evenwel minder dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend.

    Philip Morris heeft al miljarden geïnvesteerd om beter op veranderde marktomstandigheden in te spelen. Maar dat proces wil nog niet echt vlotten. In de zogeheten voorbeurshandel reageerden beleggers negatief op de resultaten die donderdag naar buiten zijn gebracht.
  4. forum rang 10 voda 20 april 2017 17:21
    Amerikaanse flitshandelaren gaan samen

    Virtu koopt concurrent KCG.

    (ABM FN-Dow Jones) Virtu Financial heeft voor ongeveer 1,4 miljard dollar concurrent KCG Holdings ingelijfd. Dit maakten de flitshandelaren donderdag bekend.

    Virtu telt 20,00 dollar per aandeel KCG neer. Volgens de overnemende partij zal de deal de winst per aandeel Virtu met 25 procent aanjagen. De bedoeling is om na de overname de handel van beide ondernemingen samen te voegen op één platform.

    Naar verwachting wordt de overnamedeal in het derde kwartaal van dit jaar afgerond, na goedkeuring door de aandeelhouders van KCG en de toezichthouders. Het bestuur van KCG steunt het overnamebod unaniem.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:53
    Wall Street omhoog op drukke beursdag

    Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 19:51 | Views: 1.300

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag duidelijk in het groen. Beleggers op Wall Street verwerkten een grote stroom bedrijfsresultaten van onder meer eBay, Verizon Communications, Qualcomm en American Express.

    De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,8 procent in de plus op 20.574 punten. De brede S&P 500 klom 0,7 procent tot 2355 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 5913 punten.

    Internetbedrijf eBay sloot het eerste kwartaal van het jaar af met een lagere winst op een stabiele omzet. Beleggers hadden duidelijk op meer gerekend en het aandeel eBay verloor 3,1 procent. Qualcomm daalde 0,6 procent door onzekerheid over de vooruitzichten van de chipproducent.

    Aanwas

    Verizon (min 0,9 procent) zette afgelopen kwartaal een vijfde minder winst in de boeken. Veel mobiele abonnees keerden de telecomgigant de rug toe, waar juist werd gerekend op een aanwas van nieuwe klanten. Creditcardmaatschappij American Express zag haar omzet en winst dalen, maar presteerde wel beter dan verwacht en het aandeel klom 5,2 procent.

    Sportschoenenwinkelketen Foot Locker kon ook op aandacht rekenen. Het bedrijf gaf een winstwaarschuwing, maar kwam wel met meevallende verkoopcijfers over maart en april. Dat werd door beleggers beloond met een koersstijging van ruim 5 procent. Philip Morris verkocht ruim een tiende minder sigaretten. Het tabaksbedrijf zei dat deze daling maar deels werd gecompenseerd door hogere prijzen. Het aandeel leverde 4,5 procent in.

    PPG

    Ook verfconcern PPG Industries kwam met resultaten. De omzet en winst van de belager van het Nederlandse AkzoNobel vielen hoger uit dan een jaar eerder. PPG steeg daarop 0,9 procent. Branchegenoot Sherwin-Williams wist met zijn winstcijfers de verwachtingen van analisten te overtreffen en ging 3,8 procent vooruit.

    Er waren ook wat cijfers over de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de VS en de industrie rond Philadelphia. Onderzoeksbureau Conference Board meldde dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie in maart zijn verbeterd.
    De euro was 1,0737 dollar waard, tegen 1,0767 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 50,28 dollar.

    Brentolie steeg licht tot 52,89 dollar per vat.
  6. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:53
    Flinke terugroepactie door Tesla

    Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 19:53 | Views: 1.707

    PALO ALTO (AFN/RTR) - De maker van elektrische auto's Tesla roept 53.000 auto's terug in verband met een technisch probleem met de parkeerremmen waardoor die mogelijk niet goed functioneren. Het gaat om voertuigen van de types Model S en Model X die zijn gebouwd tussen februari en oktober vorig jaar.

    Het betreft circa 31.000 auto's die zijn verkocht in de Verenigde Staten en de rest elders. Volgens Tesla komt door het defect de veiligheid niet in het geding en is het bedrijf juist extra voorzichtig door met deze terugroepactie te komen. Er zijn geen ongelukken of verwondingen bekend door het defect, aldus Tesla.

    Beleggers op Wall Street waren niet blij met het bericht. Na aankondiging van de terugroepactie leverde het aandeel Tesla zijn eerdere koerswinst in en dook het in het rood.
  7. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:54
    Trump wil onderzoek import buitenlands staal

    Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 20:27 | Views: 2.809

    WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump laat onderzoek doen of de import van staal uit het buitenland de nationale veiligheid in gevaar kan brengen. Trump ondertekende daarvoor donderdag een decreet in het Witte Huis.

    Volgens Trump is staal van groot belang voor de Amerikaanse economie en het leger en is het daarom onverstandig afhankelijk te zijn van buitenlands staal. Het onderzoek kan mogelijk leiden tot importhefifngen op staal van buiten de Verenigde Staten. Vooral China wordt ervan verdacht goedkoop staal te dumpen in Europa en de VS.

    Trump heeft in zijn verkiezingscampagne gezegd de binnenlandse industrie te willen stimuleren, waaronder de Amerikaanse staalsector. Met behulp van een wet uit 1962 kan de Amerikaanse overheid importbeperkingen opleggen in verband met de nationale veiligheid.
  8. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:55
    Visa boekt hogere omzet

    Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 22:26 | Views: 439

    SAN FRANCISCO (AFN) - Creditcardmaatschappij Visa heeft in het afgelopen kwartaal flink meer omzet behaald, vooral geholpen door de overname van Visa Europe. Dat liet Visa donderdag nabeurs weten.

    De omzet steeg naar bijna 4,5 miljard dollar, van 3,6 miljard dollar een jaar eerder. Visa Europe opereerde eerder als zelfstandig onderdeel, maar werd vorig jaar opgeslokt door Visa in een miljardendeal. Vanwege kosten voor die overname viel de winst wel fors lager uit. Die bedroeg 430 miljoen dollar, tegen 1,7 miljard dollar een jaar geleden.
  9. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:56
    Omzet speelgoedbedrijf Mattel fors gedaald

    Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 22:33 | Views: 742

    EL SEGUNDO (AFN) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van Barbie, Hot Wheels en Fisher-Price, heeft in het afgelopen kwartaal een fors lagere omzet in de boeken gezet. Dat blijkt uit cijfers die Mattel donderdag na het slot op Wall Street naar buiten bracht.

    De omzet ging met 15 procent omlaag op jaarbasis tot 735,6 miljoen dollar. De verkoop stond onder druk omdat winkels nog veel voorraden aan speelgoed van het feestdagenseizoen moesten wegwerken. Daardoor sloegen winkeliers minder nieuw speelgoed in.

    Mattel leed in het eerste kwartaal een nettoverlies van ruim 113 miljoen dollar. De cijfers waren slechter dan analisten hadden verwacht en in de handel nabeurs in New York dook het aandeel Mattel flink in het rood.
  10. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:56
    Amerika begint omvangrijk onderzoek naar import staal

    Onderzoek zou snel tot maatregelen moeten leiden.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse regering is een grootschalig onderzoek begonnen dat moet uitwijzen of de import van staal in de Verenigde Staten aan banden moet worden gelegd. Dit maakte de Amerikaanse president Donald Trump donderdag bekend.

    "Staal is essentieel voor onze economie en het leger", zei president Donald Trump in een ceremonie in het Witte Huis waar ook topmannen uit de staalindustrie en vakbondsleiders bij aanwezig waren. "We kunnen het ons niet veroorloven om op dit vlak afhankelijk van andere landen te zijn".

    De regering Trump wil onderzoeken of de import van staal de nationale veiligheid van Amerika in gevaar brengt en hangt het onderzoek op aan een handelswet die al sinds 1995 niet meer gebruikt wordt, sinds destijds de Wereldhandelsorganisatie werd opgericht.

    Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe ver Trump zal gaan om de invoer van staal in Amerika tegen te houden. De handelswet die hij gebruikt houdt in dat een onderzoek moet worden uitgevoerd door een agentschap van het ministerie van Handel, dat onafhankelijk moet beoordelen of de nationale veiligheid in gevaar is geraakt. Dit agentschap heeft een eerder verzoek om de invoer van staal aan banden te leggen in 2001 naast zich neergelegd.

    Sommige analisten vroegen zich af waarom dit onderzoek nodig is, aangezien de Amerikaanse regering reeds maatregelen heeft genomen om de invoer van staal, uit met name China, aan banden te leggen. China is de grootste boosdoener op het gebied van dumping, wat betekent dat staal wordt verkocht onder de kostprijs. Per december waren er volgens de Wereldhandelsorganisatie 113 maatregelen actief om Amerika te beschermen tegen het dumpen van staal. Uit een onderzoek van Census Bureau bleek dat hierdoor de invoer van staal in 2016 met 26 procent werd teruggebracht tot 22,3 miljard dollar.

    Maar de Amerikaanse regering zei dat deze conventionele maatregelen niet voldoende zijn en gemakkelijk te omzeilen zijn door staal via andere landen, waar geen maatregelen tegen zijn genomen, alsnog naar Amerika te brengen. Het nieuwe onderzoek inzake de nationale veiligheid zou hardere maatregelen mogelijk maken.

    Trump beloofde een snel onderzoek dat 30 tot 50 dagen zou duren, terwijl een dergelijk onderzoek normaal gesproken 270 dagen in beslag neemt.

    Amerikaanse grote staalbedrijven zoals Steel Dynamics, AK Steel en anderen sloten donderdag flink hoger in reactie op de aankondiging van het onderzoek.

    Op de Amsterdamse beurs noteerde ArcelorMittal vrijdag 3,2 procent hoger op 7,30 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:57
    Futures Wall Street wijzen op iets hogere opening

    Stroom aan bedrijfscijfers geagendeerd.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

    Beleggers krijgen op macro-economisch vlak inzicht in de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in april en de bestaande woningverkopen in maart. De meeste aandacht gaat evenwel uit naar de bedrijfscijfers, waar voorbeurs de resultaten van onder meer General Electric, Schlumberger en ManpowerGroup geagendeerd staan.

    Olie noteerde vrijdag vlak. Een juni-future West Texas Intermediate handelde onveranderd op 50,70 dollar, terwijl een juni-future Brent vlak bewoog op 52,99 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0701. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0731 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0720 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Visa boekte in het afgelopen kwartaal een winst van 430 miljoen dollar, of 0,18 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat nog 0,71 dollar. Exclusief eenmalige posten steeg de winst per aandeel van 0,68 naar 0,86 dollar. De omzet steeg van 3,6 miljard dollar naar 4,5 miljard dollar. Voorbeurs noteerde het aandeel 2,6 procent hoger.

    Speelgoedfabrikant Mattel leverde voorbeurs 4,8 procent in na de publicatie van tegenvallende omzet- en verliescijfers over het kwartaal.

    De omzet van General Electric daalde in het eerste kwartaal van 2017 met 1 procent naar 27,7 miljard dollar, wat onder de streep resulteerde in een nettowinst van 619 miljoen dollar. Vorig jaar was er nog sprake van een nettoverlies van 61 miljoen dollar. De autonome omzetgroei bedroeg 7 procent. Het aandeel GE noteerde voorbeurs 0,1 procent lager.

    Honeywell zag de nettowinst in het eerste kwartaal stijgen van 1,22 miljard naar 1,33 miljard dollar, of van 1,56 naar 1,71 dollar per aandeel. De omzet daalde evenwel nipt van 9,52 miljard naar 9,49 miljard dollar. Op autonome basis groeide de omzet met 2 procent. De operationele winstmarge verslechterde met 100 basispunten tot 17,8 procent. Het aandeel steeg voorbeurs 0,6 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,8 procent hoger op 2.355,84 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 20.578,71 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 5.916,78 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:57
    Weer winst voor General Electric

    Omzet loopt in eerste kwartaal licht terug.

    (ABM FN-Dow Jones) General Electric heeft over het eerste kwartaal van 2017 de winst fors zien stijgen met een lichte teruggang in de omzet, die autonoom overigens wel redelijk opliep. Dit maakte het Amerikaanse conglomeraat vrijdag voorbeurs bekend.

    De omzet daalde licht met 1 procent en kwam uit op 27.660 miljoen dollar, maar liet op autonome basis een stijging van 7 procent zien.

    De nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders kwam over de eerste drie maanden uit op 619 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2016 kwam het bedrijf niet verder dan een nettoverlies van 61 miljoen dollar.

    Outlook

    Voor 2017 herhaalde het bedrijf de verwachting van een operationele winst per aandeel tussen de 1,60 en 1,70 dollar. De autonome groei komt naar verwachting tussen de 3 procent en 5 procent uit. Voor dit jaar staat een aandeleninkoop van 11 miljard tot 13 miljard dollar op het programma. Bovendien wil het conglomeraat voor 8 miljard dollar aan dividend uitkeren.

    Het aandeel General Electric noteerde in elektronische handel voorbeurs vlak op 30,28 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:57
    Schlumberger boekt lagere nettowinst

    Omzet licht hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) Schlumberger heeft in het eerste kwartaal een lagere winst geboekt op een licht hogere omzet. Dit bleek vrijdag tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van de oliedienstverlener.

    CEO Paal Kibsgaard zei in een toelichting op de cijfers dat de Noord-Amerikaanse markt qua activiteit en prijsstelling in het eerste kwartaal verder zijn versterkt, waardoor een begin gemaakt kon worden met het heractiveren van de onbenutte capaciteit. "Internationaal daalde de omzet met 7 procent, vanwege een groter dan verwachte daling van de activiteiten en verkopen, met name in China, Rusland en de Noordzee", zei de topman.

    Schlumberger boekte in de eerste drie maanden van 2017 een nettowinst van 279 miljoen dollar, versus een nettowinst van 501 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,25 dollar, wat in lijn was met de verwachtingen.

    De omzet steeg van 6,5 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2016 naar 6,9 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 7,0 miljard dollar.

    Het aandeel Schlumberger noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:57
    Manpower ziet winst stijgen

    Eerste kwartaal voldoet aan eigen verwachtingen.

    (ABM FN-Dow Jones) ManpowerGroup heeft over het eerste kwartaal van dit jaar de winstgevendheid zien oplopen en ook de omzet tegen constante valuta redelijk zien stijgen. Dit maakte het Amerikaanse uitzendbedrijf met een stevige vertegenwoordiging in Europa vrijdag bekend.

    De verwaterde winst per aandeel steeg naar 1,09 dollar met een negatief valuta-effect van 0,05 dollar, waar het bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal uitging van een range van 1,06 en 1,14 dollar, met een verwacht negatief valuta-effect van 0,05 dollar. Over de eerste drie maanden van 2016 kwam de winst per aandeel uit op 0,98 dollar per aandeel.

    De omzet steeg naar 4.757 miljoen dollar, op jaarbasis 6,7 procent hoger dan een jaar eerder, uitgedrukt tegen constante wisselkoersen.

    In de Verenigde Staten daalde de omzet met 5,9 procent, terwijl in de belangrijke regio Frankrijk, waar meer dan 20 procent van de omzet wordt gegenereerd, de omzet tegen constante valuta 9,3 procent steeg.

    Het operationeel resultaat steeg in de verenigde Staten wel, met 16,1 procent, terwijl Frankrijk hier een stijging liet zien van 10,1 procent tegen constante valuta op 50,1 miljoen dollar. Noord-Europa viel met 64,3 procent hard terug naar 11,3 miljoen dollar.

    Outlook

    Manpower verwacht voor het tweede kwartaal een winst per aandeel die ligt tussen de 1,65 en 1,75 dollar met een verwacht negatief valuta-effect van 0,08 dollar per aandeel en waarbij geen rekening is gehouden met reorganisatielasten.

    Randstad, dat niet alleen relatief sterk is vertegenwoordigd in Frankrijk, maar ook veel omzet uit de verenigde Staten haalt, publiceert dinsdag 25 april voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal.

    Het aandeel Manpower noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent lager op 102,90 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:58
    Wall Street richting licht hogere opening

    Ook Wall Street richt vizier op Franse verkiezingen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

    "Maatregelen van Trump om te onderzoeken of de import van staal in de Verenigde Staten aan banden moet worden gelegd en positieve opmerkingen van Mnuchin, de Amerikaanse minister van financiën, over belastinghervormingen deed de hoop omtrent een mogelijke opleving van de zogenaamde 'reflatie handel' herleven", aldus analisten van Accendo Markets. "Daarnaast verwerkt de markt de terreuraanval in Parijs aan de vooravond van de Franse presidentsverkiezingen", voegden zij toe.

    Beleggers krijgen op macro-economisch vlak inzicht in de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in april en de bestaande woningverkopen in maart.

    In Europa was sprake van een verdeeld sentiment, met een winst van 0,2 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, waarbij de Franse presidentsverkiezingen aanstaande sentiment domineren, met name nu de recente aanslag in Parijs de uitslag van de verkiezingen zou kunnen beïnvloeden.

    De Aziatische beurzen noteerden vanochtend overwegend hoger. De Japanse Nikkei 225 steeg 1,0 procent tot 18.620,75 punten en de Chinese Shanghai Composite sloot vlak op 3.173,15 punten.

    Olie noteerde vrijdag vlak tot licht hoger. Een juni-future West Texas Intermediate handelde onveranderd op 50,70 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,2 procent hoger bewoog op 53,07 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0701. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0731 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0720 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Oliedienstverlener Schlumberger verloor 0,3 procent, nadat het concern voorbeurs over het eerste kwartaal een lagere winst rapporteerde op een licht hogere omzet. De cijfers bleven achter bij de verwachtingen.

    Visa boekte in het afgelopen kwartaal een winst van 430 miljoen dollar, of 0,18 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat nog 0,71 dollar. Exclusief eenmalige posten steeg de winst per aandeel van 0,68 naar 0,86 dollar. De omzet steeg van 3,6 miljard dollar naar 4,5 miljard dollar. Voorbeurs noteerde het aandeel 2,4 procent hoger.

    Speelgoedfabrikant Mattel leverde voorbeurs 6,6 procent in na de publicatie van tegenvallende omzet- en verliescijfers over het kwartaal.

    De omzet van General Electric daalde in het eerste kwartaal van 2017 met 1 procent naar 27,7 miljard dollar, wat onder de streep resulteerde in een nettowinst van 619 miljoen dollar. Vorig jaar was er nog sprake van een nettoverlies van 61 miljoen dollar. De autonome omzetgroei bedroeg 7 procent. Het aandeel GE noteerde voorbeurs 1,4 procent hoger.

    Honeywell zag de nettowinst in het eerste kwartaal stijgen van 1,22 miljard naar 1,33 miljard dollar, of van 1,56 naar 1,71 dollar per aandeel. De omzet daalde evenwel nipt van 9,52 miljard naar 9,49 miljard dollar. Op autonome basis groeide de omzet met 2 procent. De operationele winstmarge verslechterde met 100 basispunten tot 17,8 procent. Het aandeel steeg voorbeurs 2,4 procent.

    ManpowerGroup heeft over het eerste kwartaal van dit jaar de winstgevendheid zien oplopen en ook de omzet tegen constante valuta redelijk zien stijgen. Het aandeel verloor daarentegen 0,4 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,8 procent hoger op 2.355,84 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 20.578,71 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 5.916,78 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 21 april 2017 14:58
    Herstel vraag oliesector goed voor Honeywell

    Gepubliceerd op 21 apr 2017 om 13:43 | Views: 442

    MORRIS PLAINS (AFN/BLOOMBERG) - Honeywell International profiteert van het herstel van de vraag uit de olie- en gasindustrie. Het Amerikaanse industriële concern kende mede daardoor een sterk eerste kwartaal. Ook heeft het bedrijf zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar licht opgeschroefd.

    Honeywell rapporteerde vrijdag een aangepaste winst per aandeel van 1,66 dollar. Dat was 2 procent boven de eerder door het bedrijf zelf voorziene bandbreedte en 11 procent meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Onder de streep hield Honeywell 1,3 miljard dollar over, tegen een nettowinst van 1,2 miljard dollar een jaar eerder. De omzet bleef stabiel op 9,5 miljard dollar.

    Voor heel 2017 voorziet het bedrijf nu een groei van de aangepaste winst van 7 tot 10 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van een bandbreedte van 6 tot 10 procent groei.
  17. forum rang 10 voda 21 april 2017 16:52
    Amerikaanse industrie en dienstensector groeien minder hard - Markit

    Samengestelde inkoopmanagersindex tevens lager.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie en dienstensector is in april opnieuw minder hard gegroeid. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 53,3 in maart naar 52,8 in april. Dit is het laagste niveau van de laatste zeven maanden. De index voor de dienstensector liep terug van 52,8 naar 52,5; het laagste niveau van de laatste 7 maanden.

    Hiermee kwam de samengestelde inkoopmanagersindex in april uit op 52,7, waar dit 53,0 in maart was. De index noteert daarmee ook op de laagste stand in zeven maanden tijd.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 21 april 2017 16:52
    Verkoop bestaande Amerikaanse woningen stijgt

    Stijging van 4,4 procent in maart.

    (ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in maart op maandbasis gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

    Het aantal verkochte bestaande woningen steeg vorige maand met 4,4 procent tot een jaarlijks voor seizoensinvloeden aangepast aantal van 5,71 miljoen stuks.

    Vooraf werd gerekend op een aantal van 5,59 miljoen verkochte bestaande woningen.

    Het aantal verkochte bestaande woningen in februari werd bijgesteld tot 5,47 miljoen stuks, van een eerder gemeld aantal van 5,48 miljoen.

    Op jaarbasis stegen de bestaande woningverkopen in Amerika in maart met 5,9 procent

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 24 april 2017 16:09
    Futures Wall Street donkergroen

    Positief onthaal uitslag eerste ronde Franse presidentsverkiezingen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een fors hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 1,1 procent in het groen.

    Afgelopen weekend stond de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen geagendeerd, waarbij Emmanuel Macron als winnaar naar voren kwam.

    "De markten slaakten vanmorgen [in Europa] een zucht van verlichting. Ze gaan nu echt uit van Macron als president", aldus senior investment manager Patrick O'Donnell van Aberdeen Asset Management. De spread tussen Duitse een Franse staatsobligaties is afgenomen en illustreert het geloof van de markten dat Macron, de meer marktvriendelijke kandidaat, waarschijnlijk de tweede ronde zal winnen."

    Beleggers moeten het maandag stellen met een matig gevulde beursagenda, met als enige macro-economische punt van aandacht de Chicago Fed index. Op bedrijfsvlak geven Halliburton, Whirlpool, Hasbro, Kimberly-Clark en T-Mobile US inzicht in de prestaties over het eerste kwartaal.

    Nabeurs staan de kwartaalcijfers van Alcoa nog geagendeerd.

    Olie noteerde maandag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 50,12 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,1 procent duurder werd op 52,99 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0867. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0836 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0703 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    PPG Industries verhoogde voor de tweede keer het overnamebod op AkzoNobel, naar nu 96,75 euro per aandeel inclusief dividend. De Amerikaanse onderneming sprak van een laatste uitnodiging aan AkzoNobel om in gesprek te gaan en toonde zich verder bereid om een "significante" break-up fee te betalen indien de overnamepoging strandt.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,3 procent lager op 2.348,69 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 20.547,76 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 5.910,52 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 24 april 2017 16:09
    Meer winst en omzet voor Hasbro

    Winst liep 41 procent op in eerste kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) Hasbro heeft in het eerste kwartaal de omzet en winstresultaten zien oplopen. Dit maakte de Amerikaanse speelgoedfabrikant maandag voorbeurs bekend.

    De omzet steeg over de eerste drie maanden van dit jaar, dat eindigde op 2 april, 2 procent van 831,2 miljoen dollar naar 849,7 miljoen dollar. In Canada en Amerika was sprake van een omzetstijging met 2 procent, maar internationaal was de omzet stabiel.

    De nettowinst kwam 41 procent hoger uit op 68,8 miljoen dollar. Per aandeel was dit 0,54 dollar.

    Volgens Hasbro komen de resultaten van het bedrijf overeen met de eerder afgegeven verwachting.

    Outlook

    Hasbro, dat onder andere het spel Monopoly in portefeuille heeft, verwacht voor 2017 diverse nieuwe initiatieven, onder andere op filmgebied.

    Het aandeel Hasbro noteerde maandag in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger op 97,63 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
25.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 459 460 461 462 463 ... 1270 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.843
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.552
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.995
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.553
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.766
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.635
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.411
AMG 965 126.252
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.175
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.720
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.150
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.288
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.233
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.695
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht