Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

64,660
  • Verschill

    +0,160 +0,25%
  • Volume

    453.816 Gem. (3M) 447,9K
  • Bied

    64,240  
  • Laat

    64,900  
+ Toevoegen aan watchlist

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 252 253 254 255 256 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 mei 2017 16:49
    drie Persberichten afgelopen anderhalve week AKzo. Ze zijn wakker geworden en proberen hiermee de rechtsgang te beinvloeden. Echter al het "nieuws" leidt tot afbrokkeling van de koers van het aandeel. Hoe bereiken we ooit het bod van PPG?
  2. BASF en BAYER kopen 19 mei 2017 17:05
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 19 mei 2017 15:40:

    Zou uitspraak Ondernemingskamer nog dezelfde dag zijn
    Ik zeg ja want dit is geen moeilijk besluit
    Ja de Grootaandeelhouders krijgen gelijk:Akzo moet dialoog aangaan met PPG
    pppffff, hou toch eens op Dieter van Eis met onwaarheden te verkondigen, en jou IK DENK en IK VERWACHT domme postings
  3. Adek 2001 19 mei 2017 17:22
    quote:

    realiteit 2017 schreef op 19 mei 2017 17:05:

    [...]

    pppffff, hou toch eens op Dieter van Eis met onwaarheden te verkondigen, en jou IK DENK en IK VERWACHT domme postings
    LOL ABtje
  4. [verwijderd] 19 mei 2017 17:33
    quote:

    roubin schreef op 19 mei 2017 17:25:

    Alle belangen van alle stakeholders komen maandag op tafel.
    Daarom is ook de COR uitgenodigd.
    waarom VEB dan niet aanwezig?
  5. Go with the flow 19 mei 2017 18:29
    Op naar maandag, dat wordt erg spannnd. Zo aan de koers te zien verwacht niemand er wat van dus zou het juist wel eens een verrassing kunnen worden. Sluit niet uit dat het weekend toch nog wordt benut voor wat gesprekjes.
  6. pardon 19 mei 2017 18:57
    Time-out bij vijandig bod is onzin'
    4 uur geleden
    AMSTERDAM (AFN) - Het is 'onzin' om bedrijven een adempauze van een jaar te gunnen als er een vijandige bieder aan de poort rammelt. Dat zegt Huub Willems, hoogleraar corporate litigation aan de Rijksuniversiteit Groningen, in een gesprek met het Financieele Dagblad (FD). Willems was eerder voorzitter van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

    Willems neemt daarmee afstand van een initiatief van een aantal topbestuurders, waaronder Jan Hommen, Jeroen van der Veer en Peter Wakkie. Ook het demissionair kabinet en fracties in de Tweede Kamer bekijken het voorstel.

    ,,De argumentatie is intrinsiek ondeugdelijk. Ronduit'', aldus Willems. ,,Het gaat om een privaatrechtelijk dispuut. Als je daar niet uitkomt, hoort dat thuis bij degene die in dit soort situaties in de privaatrechtelijke wereld de geschillen beslecht. En dat is de rechter'', aldus Willems.
  7. [verwijderd] 19 mei 2017 20:19
    Overbescherming.
    Baby"s die halve dagen vastgesnoerd in een wipstoeltje zitten, kleuters die een helm op moeten in de speeltuin, kinderen van twaalf die nog met de auto naar school worden gebracht: ouders bedoelen het goed, maar ze bewijzen hun kroost er geen dienst mee: overbescherming.

    Het gevolg is vaak onzekerheid en een achterblijvende motorische ontwikkeling. Het is een denkfout die nu ook op de beurs gemaakt lijkt te worden: enkele grote Nederlandse bedrijven hebben een plan bij minister Kamp van Economische Zaken op tafel gelegd om de macht van de aandeelhouders tijdelijk stevig in te perken bij een vijandige overname. De bedrijven stellen voor dat bestuurders en commissarissen niet naar huis gestuurd kunnen worden indien een bod op hun bedrijf is uitgebracht waar zij zelf geen brood in zien. Dit vooruitzicht zou partijen met overnameplannen bij voorbaat moeten afschrikken om überhaupt met een vijandig bod te komen aldus verschillende bronnen.
    De voorgestelde maatregelen vormen een uitgewerkte versie van een plan waar Jan Hommen, commissaris van Ahold Delhaize, zich eerder hard voor heeft gemaakt. DE bedrijven hebben haast, want AKZO en Unilever kregen al te make n met ongewenste avances en er lijken meer grote beursgenoteerde bedrijven kwetsbaar voor een overname. Nu wil men dat het bij een dreigende overname, een jaar lang verboden wordt om aandeelhouders vergaderingen uit te schrijven die tot doel hebben de commissarissen van een bedrijf te vervagen of het bestuur te dwingen tot een strategiewijziging. In die rustperiode van een jaar moet het bestuur de tijd krijgen om de strategie aan te passen en te bewijzen dat het concern ook zelfstandig een mooie toekomst voor aandeelhouders heeft.
    Een plan dat potentieel zeer nadelig is voor de slagkracht, groei en winstgevendheid van het Nederlandse bedrijfsleven en ingaat tegen de belangen van aandeelhouders. Het leidt tot een bedrijfsleven dat zich niet staande zal houden op het internationale schoolplein matig rendeert en veel minder werkgelegenheid zal scheppen dan gewenst.

    Bron Effect mei/juni 2017
  8. [verwijderd] 19 mei 2017 20:43
    Ook in VEB magazine mei/juni 2017 reuze interessant artikel "Acitvisme is goed, ook voor de bedrijven die doelwit zijn" Met aan het woord drie ervaringsdeskundigen. Voer voor advocaten van aanvallende partijen versus AKZO NOBEL.
  9. forum rang 6 keffertje 19 mei 2017 22:21
    quote:

    Leon P schreef op 19 mei 2017 15:59:

    [...]

    Maar dan? Kun je eisen/voorwaarden stellen aan een dialoog?
    Lijkt mij moeilijk. Wie bepaald vervolgens of er een goede dialoog is gevoerd. Gezien de tot nu toe afwijzende houding van Akzo.

    Er wordt helemaal niet geëist dat ze in gesprek moeten gaan.

    Volgens mij zijn er twee eisen:

    a. het bijeenroepen van een bava waarbij over de positie van burgmans kan worden gestemd (dat lijkt mij toewijsbaar)

    b. het benoemen van een supercommissaris met doorslaggevende stem in de rvc (dat zal men volgens mij niet zonder nader onderzoek doen)

    Pas in een later stadium wordt de procedure vervolgd met als inzet een onderzoek naar de gang van zaken en het gevoerde beleid bij Akzo.
  10. [verwijderd] 19 mei 2017 22:54
    quote:

    keffertje schreef op 19 mei 2017 22:21:

    [...]

    Er wordt helemaal niet geëist dat ze in gesprek moeten gaan.

    Volgens mij zijn er twee eisen:

    a. het bijeenroepen van een bava waarbij over de positie van burgmans kan worden gestemd (dat lijkt mij toewijsbaar)

    b. het benoemen van een supercommissaris met doorslaggevende stem in de rvc (dat zal men volgens mij niet zonder nader onderzoek doen)

    Pas in een later stadium wordt de procedure vervolgd met als inzet een onderzoek naar de gang van zaken en het gevoerde beleid bij Akzo.
    Helder.

    Ik zag ergens dialoog voorbij komen. Dat lijkt me ook best lastig.
  11. [verwijderd] 19 mei 2017 22:56
    Het B&B Kamp is volledig in paniek. Ze gaan (volgens FD) nu op zaterdag blijkbaar overwerken en bekend maken welke maatregelen het kabinet tegen vijandige overnames wil nemen.

    -------------

    'Zaterdag plan tegen vijandige overnames'
    Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) maakt zaterdag bekend welke maatregelen het kabinet wil treffen om beursgenoteerde bedrijven te beschermen tegen vijandige overnames. Dat melden goed ingevoerde bronnen in Den Haag.
    Naar alle waarschijnlijkheid maakt Kamp het mogelijk dat er een lange periode van bedenktijd wordt ingelast voor bedrijven die ten prooi dreigen te vallen aan ongewenste bieders. Daarmee komt de minister tegemoet aan een wens uit het bedrijfsleven. De coryfeeën Jan Hommen, Jeroen van der Veer en Peter Wakkie pleitten namens de Nederlandse beursvennootschappen voor een 'time-out' in geval van openbare biedingen.
  12. Go with the flow 20 mei 2017 07:37
    Wat is de verborgen agenda's van Kim Jung Kamp???

    Behoort Kim Jung Kamp niet tot de club die staat voor marktvrijheid en integeriteit?

    De partij die er zou moeten staan voor de markt is helaas al eerder stevig door de mand gevallen en blijkt een infantielen club te zijn voor eigenbelang en baantjes gejaag, maar niet voor ondernemers, laat dat duidelijk zijn!!!

    Os, zelf wordt ik vooral pislink als hij dat nep stemmetje op zet
  13. Rising hope 20 mei 2017 09:07
    Voordat het wetsvoorstel door de eerste kamer is, is AkzoNobel al lang overgenomen. Dit is vooral zout in de wonden strooien.
  14. [verwijderd] 20 mei 2017 09:11
    Henk Kamp:

    "Een bedrijf dat met een ongewenste overnamepoging wordt geconfronteerd kan aangeven dat ze ondersteuning vanuit de overheid op prijs stelt. Maar dat betekent niet dat er ook altijd hulp komt. Ik maak altijd mijn eigen afweging. Daarbij kijk ik naar de langetermijnwaarde van het bedrijf en dat van andere belanghebbenden."

    Dat is wat de Ondernemerskamer behoort te doen.
    Klinkt toch als een soort staatsgreep, wanneer de mini-ster, op de plek van de rechter gaat zitten.

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 252 253 254 255 256 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 mei

    1. Japan inflatie
    2. BBP eerste kwartaal (Dld)
    3. Detailhandelsverkopen april (VK)
    4. Ondernemersvertrouwen mei (Fra)
    5. B&S Group - jaarvergadering
    6. NN Group - jaarvergadering
    7. Orders duurzame goederen april (VS)
    8. Consumentenvertrouwen (UvM) mei, def. (VS)
  2. 27 mei

    1. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    2. Aalberts ex €1,13 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht