Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Value8 NL0010661864

Laatste koers (eur)

5,750
  • Verschill

    +0,050 +0,88%
  • Volume

    3.760 Gem. (3M) 3,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Value8 2017

2.735 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juni 2017 21:31
    quote:

    llazy schreef op 24 juni 2017 20:01:

    Vaststellen kan zonder accountantsverklaring. Maar niet in de huidige vorm.

    Ik ben benieuwd...V8 schrijft geschiedenis.
    En 2:393 lid 7 BW dan?
  2. Stapelaar 24 juni 2017 21:47
    De jaarrekening kan niet worden vastgesteld, indien het daartoe bevoegde orgaan geen kennis heeft kunnen nemen van de verklaring van de accountant, die aan de jaarrekening moest zijn toegevoegd, tenzij onder de overige gegevens een wettige grond wordt medegedeeld waarom de verklaring ontbreekt.
  3. [verwijderd] 24 juni 2017 22:35
    quote:

    Stapelaar schreef op 24 juni 2017 21:47:

    De jaarrekening kan niet worden vastgesteld, indien het daartoe bevoegde orgaan geen kennis heeft kunnen nemen van de verklaring van de accountant, die aan de jaarrekening moest zijn toegevoegd, tenzij onder de overige gegevens een wettige grond wordt medegedeeld waarom de verklaring ontbreekt.
    Scenario 1:
    De grond die zal worden aangevoerd zal zijn dat van een aantal deelnemingen nog geen (gecontroleerde) jaarrekeningen beschikbaar zijn. Hierdoor kan de jaarrekening van Value8 nog niet definitief gemaakt worden en hier kan Value8 zelf natuurlijk helemaal niks aan doen. Zij zijn hier ook slachtoffer van en ze zullen hun handen wassen in onschuld.

    Senario 2:
    Ze doen net of hun neus bloedt en brengen de vaststelling gewoon ter stemming. Het kan zomaar zijn dat PPdV samen met Koos inmiddels net >50% in handen hebben en dat alle agendapunten met meerderheid van stemmen worden aangenomen. Als de meerderheid het eens is kun je doen wat je wilt.

    Scenario 3:
    Er komt toch nog een verklaring van de accountant. Deze hoeft statutair gezien niet goedkeurend te zijn en dan lullen ze er wel een punt aan. Dan ligt het aan BK en aan de ingewikkelde fusie van Source en Headfirst.
  4. forum rang 7 wiegveld 25 juni 2017 23:25
    Schat in scenario 4: BAVA in september-oktober.
    Of valt er voor die tijd een Mzars bom op V8? Een forse impairment kan het gevolg zijn met een afboeking op de activa als gevolg!
    Weet niet wat er dan gaat gebeuren, ome Koos?!
  5. [verwijderd] 26 juni 2017 23:05
    De curator wilde cash van PPdV zeker? :)))))))
    V8 bood nog met aandelen het dubbele, zegt die rare AFM curator gewoon nee :)))))
    Dus dan maar weg dat TT. Weer super sterk due dilligence van V8 !!!!!!

    Echter als hij inderdaad per 19-12-16 is benoemd weer een smetje op blazoen van
    Petertje, ach ja wat maakt het uit, ome Koos koopt ALLES.
  6. forum rang 6 keffertje 27 juni 2017 07:13
    quote:

    Qwatsch schreef op 27 juni 2017 00:31:

    De melding van de volgende drempelwaarde na 20% van Visser blijft vooralsnog uit.
    Misschien speelt er wel een heel orkest dan.
    Ik weet niet of het orkest een dweilorkest is en de muziek die ze spelen een treurmars, maar als ome koos hier achter zit, dan zullen we toch eerdaags de 25% drempel overgaan...
  7. Valuegate 27 juni 2017 07:59
    @ Een Echte Hunter met TT doelt u neem ik aan op Today Brokers of For Tomorrow. Today's Tomorrow B.V. KvK 50149032

    Het bedrijf dat in eerste instantie op zou gaan in OIM. Er zal toen wel een call optie geweest zijn die Peter Zwart overdroeg aan Value8 evenals het belang van Budeste (Stienstra) in OIM.

    Wie is er waar per 19-12-2016 benoemd? Een bewindvoerder vanuit de AFM bij TT? Dat lijkt me koers gevoelige informatie die Value8 had moeten melden als dat zo is.

    Maar nu u toch aan het jagen bent, heeft het GFH Paraplu fonds geld geïnvesteerd in niet beursgenoteerde bedrijven waar Value8 ook aandeelhouders in is? Met name denk ik dan aan Ceradis. Graag uw reactie.


  8. [verwijderd] 27 juni 2017 08:21
    AFM stelt curator aan bij fondsbeheerder Today's

    De inleg van deelnemers in het GFH Paraplufonds van Today's Tomorrow is 'ernstig in gevaar'. Een curator let erop of de afwikkeling van dit fonds, waar circa €110 mln in zit, wel 'volgens wet- en regelgeving plaatsvindt'.

    De curator, die al in december is aangesteld, versterkt 'het dagelijks bestuur' van Today's, zo meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) maandag in een persbericht. Wat de afwikkeling van het fonds concreet betekent, is nog onduidelijk. Een mogelijkheid is dat er een andere beheerder wordt aangesteld.

    In januari werd al bekend dat de beurstoezichthouder het GFH Paraplufonds op slot heeft gegooid. De AFM had 'ernstige twijfels' over de waardering van een deel van de beleggingen en constateerde reeds diverse 'overtredingen'.

    De curator kwam aan boord, net op het moment dat Value8 zich probeerde te ontdoen van het 51%-belang in Today's Tomorrow. Volgens het investeringsvehikel van oud-beleggersvoorman Peter Paul de Vries paste de fondsbeheerder toch niet bij zijn online beleggersplatform IEX. Oprichter en directeur Cees Smit houdt (indirect) de overige 49% van de aandelen.

    Uit een eerder gepubliceerd AFM-boetebesluit is te herleiden dat GFH Paraplufonds via twee subfondsen investeerde in Costa Ricaans teakhout. En dat terwijl die subfondsen opgericht waren voor beleggingen in Europese aandelen en Europese vastrentende waarden.

    Ook spreekt de AFM over 'risicovolle belangenconflicten' binnen de fondsen. Smit zegt dat hij 'zich daar niet in kan vinden'. Hij zegt dat er bij een intern onderzoek geen problemen met de waardering zijn gevonden, en dat ook een externe accountant die conclusie heeft getrokken. Smit zegt dat hij bezwaar heeft gemaakt tegen publicatie van het besluit 'omdat mensen bij het woord curator al snel denken dat de stekker uit Today's gaat, en dat is absoluut niet het geval'.
  9. [verwijderd] 27 juni 2017 09:09
    Zou die externe accountant dit met of zonder handtekening gezegd opgeschreven hebben? Maar goed weer een reden voor uitstel toch? Mazar heeft er weer een klusje bij. Volgens jaar weer een verdubbeling van accountantskosten is bij deze de voorspelling.
  10. [verwijderd] 27 juni 2017 10:22
    Is een klantje van Flynth Audit BV die dit varkentje wassen voor € 5.000 per jaar. Dan wordt je niet gevraagd vanwege je controle kwaliteiten..
  11. [verwijderd] 27 juni 2017 11:08
    quote:

    The Duck Master schreef op 27 juni 2017 10:36:

    Morgen is de V8 AVA en nog altijd geen goedgekeurd JV.
    Tijd dat Mazars ff overwerkt vanavond...
    Ik denk niet dat het aan Mazars ligt. Ik ben heel benieuwd hoe ze dit willen laten verlopen morgen. Ik hoop dat er een livestream van de AvA is morgen.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 juni 2017 11:38
    quote:

    lanshot schreef op 27 juni 2017 11:18:

    Is er vandaag geen handel in Value8 ?
    Iedereen heeft z'n aandelen gedeponeerd voor de AVA en kan dus niet verkopen.
    Wat zal het druk worden....!!!
  13. [verwijderd] 27 juni 2017 12:24
    fd.nl/beurs/1208089/aandeelhouders-va...

    Aandeelhouders Value8 wachten nog steeds op de jaarrekening

    Nog minder dan 24 uur te gaan en dan moeten de aandeelhouders van investeerder Value8 hun oordeel geven over de jaarrekening over 2016. Dat wordt lastig, want de benodigde accountantsverklaring is er nog steeds niet. En zonder goedgekeurde jaarrekening kan ook het dividend (€0,15 per aandeel) niet worden vastgesteld.

    De wet schrijft voor dat de jaarrekening niet kan worden vastgesteld, 'indien het daartoe bevoegde orgaan geen kennis heeft kunnen nemen van de verklaring van de accountant, die aan de jaarrekening moest zijn toegevoegd'. Ontbreekt die verklaring, dan moeten bestuur en commissarissen uitleg geven waarom dat zo is. Alleen dan kan er toch worden besloten tot een stemming.

    'Onwenselijk'

    'Een onwenselijke, zeer ongebruikelijke situatie', aldus Joost Schmets van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Hij zal daarom woensdag voorstellen om het agendapunt te laten vervallen. 'Er is geen accountantsverklaring, er zijn zoveel losse eindjes. Het lijkt me niet verstandig om hier over te gaan stemmen.'

    Of Value8 nog op de valreep met de jaarrekening (plus accountantsverklaring) naar buiten komt, is de vraag. Telefoontjes, e-mails en een sms met vragen van het FD aan zowel Value8 als de controlerend accountant Mazars bleven dinsdagochtend onbeantwoord. Maar zelfs als Value8 nog net voor de vergadering met de stukken naar buiten komt, wil de VEB het agendapunt van tafel.

    Schmets: 'Aandeelhouders hebben echt de tijd nodig en er zijn al voldoende vragen voor bestuur, commissarissen en de accountant.'

    Concept-versie

    Dat betekent dat aandeelhouders van het Bussumse investeringsfonds het nu nog moeten doen met de concept-versie. Die kan er anders uit zien dan de definitieve jaarstukken. Het concept-jaarverslag kwam bijna zes weken geleden al naar buiten. Daaruit bleek al dat Value8 in 2016 in de rode cijfers is gedoken. Dat de accountant toen nog steeds bezig was met de cijfers kwam, volgens Value8, door 'de technische inrichting van het jaarrekeningproces'.

    Value8 beleefde een stormachtig 2016, waarbij het eerst op de korrel werd genomen door oud-analist Roel Gooskens en daarna worstelde met twee van zijn drie grootste overnames. Met de uitstel van de jaarrekening (plus accountantsverklaring) verloopt 2017 overigens ook niet voorspoedig voor Value8.

    Het fonds is in 2009 opgezet door De Vries, die zelf jarenlang directeur was van de VEB. Dit jaar miste de Value8-topman al een wettelijke deadline voor het indienen van zijn jaarstukken. Medio mei beloofde Value8 zijn aandeelhouders 'een zo spoedig mogelijke afronding van het jaarrekeningtraject'. Die jaarrekening laat dus nu nog steeds op zich wachten.
  14. [verwijderd] 27 juni 2017 12:32
    [quote alias=Valuegate id=10119711 date=201706270759]
    @ Een Echte Hunter met TT doelt u neem ik aan op Today Brokers of For Tomorrow. Today's Tomorrow B.V. KvK 50149032

    Het bedrijf dat in eerste instantie op zou gaan in OIM. Er zal toen wel een call optie geweest zijn die Peter Zwart overdroeg aan Value8 evenals het belang van Budeste (Stienstra) in OIM.

    Wie is er waar per 19-12-2016 benoemd? Een bewindvoerder vanuit de AFM bij TT? Dat lijkt me koers gevoelige informatie die Value8 had moeten melden als dat zo is.

    Maar nu u toch aan het jagen bent, heeft het GFH Paraplu fonds geld geïnvesteerd in niet beursgenoteerde bedrijven waar Value8 ook aandeelhouders in is? Met name denk ik dan aan Ceradis. Graag uw reactie.


    Wat waar hoe, daar moet ik ook antwoord schuldig blijven. Feit is en blijft als er gedonder is
    bij deelnemingen, dien je daar voorzieningen voor op te nemen in je JV. Zoals bijv Akzo ook
    altijd deed, daardoor onstond die grote onderwaardering omdat bijna niemand exact zag wat
    nu wel of niet redelijk was.
    In het geval V8 is denk ik het probleem, Mazars vind alles te hoog gewaardeerd, echter als
    V8 voorzieningen gaat nemen in het JV valt het kaartenhuis. Ergo Mazars heeft "ontdekt"
    dat V8 weinig echte waarde bezit.
    Dus PPdV speelt het begin van het spel als een "stoere grote" speler echter word nu hard
    gebeten door de werkelijkheid. En de shareholders zijn de verliezers in mijn optiek
  15. [verwijderd] 27 juni 2017 15:22
    quote:

    The Duck Master schreef op 27 juni 2017 10:36:

    Morgen is de V8 AVA en nog altijd geen goedgekeurd JV.
    Tijd dat Mazars ff overwerkt vanavond...
    Mazars hoeft niet over te werken, V8 moet zijn bevindingen/verklaring accepteren!
    Daar zit de pijn.
  16. forum rang 7 hirshi 27 juni 2017 17:58
    Als Pépé niet met een goede verklaring komt waarom de accountant niet met een goedkeuring komt gaan de cumprefhouders als eerste de dupe worden.
    Dan gaat de waardering omlaag als een raket en valt het imperium naar het voor beeld van Toth waar Pépé zijn wijsheid vandaan haalde als een zitzak ineen. Het aandeel blijft bestaan als een gokmachine maar de cumprefhouders kunnen het schudden en zullen hun bezit als eerste zien verdampen.
2.735 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht