Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,620
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    419.532 Gem. (3M) 327,6K
  • Bied

    5,610  
  • Laat

    5,830  
+ Toevoegen aan watchlist

Tomtom augustus 2017

2.207 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2017 07:45
    quote:

    NewKidInTown schreef op 15 augustus 2017 07:16:

    Wat ik al een hele poos zeg, TT wordt steeds meer gemanouvreerd in de positie van 1 schakeltje in de ketting van toeleveranciers van de Automotive-industrie. Deze zorgt er normaliter voor dat hun toeleveranciers net niet omvallen maar niet meer dan droog brood verdienen en net blijven mee doen in de onderlinge concurrentiestrijd.
    Opvallend wel dat Garmin volgens de experts hier minder sophisticated producten levert maar het financieel veel beter doet dan TT. Ergens klopt er dan iets niet: focus, visie, strategie, belangen, groei of krimp, moedeloosheid ?

    Wanneer heeft TT hun laatste grote en meetbare order geboekt die echt geld binnen brengt ? Graag info en een link. Dank alvast.

    www.4-traders.com/TOMTOM-6269/financi...
    Veel investeren in sdc en kaarten voor de end game....succes!
  2. Edhvvvvv 15 augustus 2017 07:47
    @aadeeltje. Asml is ook zo'n succesvol bedrijf door te leveren aan consumenten.
    @newkidintown aangezien consumer soort van instort en de omzetten ed op zelfde pijl blijven moeten de andere takken wel beter presteren. En zoals vaker aangegeven ook door t2 zijn de marges voor deze 'producten' hoger dan consumer.
    Ik denk dat er genoeg speelt maar dat t2 dit bewust downplayed om...
  3. [verwijderd] 15 augustus 2017 07:58
    Ik denk dat er genoeg speelt maar dat t2 dit bewust downplayed om...

    Al vaak genoeg aangehaald hier, dat dat inderdaad nog steeds bewust gedaan wordt, waarom? Das nog steeds niet duidelijk. Succes weer maar vandaag...
  4. forum rang 6 NewKidInTown 15 augustus 2017 08:12
    quote:

    Gerard_ecb schreef op 15 augustus 2017 07:40:

    ......En die orderintake, gaat zoals altijd door TT aangegeven, pas na een jaar of 3 voor extra omzet zorgen en laten we nu in dit jaar daar de eerste bewijzen van zien. Hey en dat is dus de orderintake van 2013/2014 en dus moet de grootste hausse nog komen.....

    En dat is beleggen, niet voortdurend achterom kijken maar naar de toekomst. En voor mij ziet die van TT er zeer mooi uit.

    Kan allemaal, je zult er wellicht veel meer verstand van hebben dan ik.
    Ik kijk even naar de SALES van 2015 t/m 2019 (verwacht) en ik zie een gestage KRIMP van 1007 M Eur (2015) via achtereenvolgens 987, 930, 888 naar 885 (2019).
    Dat is voor een high-tech groeimarkt zoals men dit hier vindt, zwaar teleurstellend, ik houd me er verre van bij deze hoge koersen, sterker nog, de seinen staan voor mij al langere tijd op ROOD, want dit komt niet uit de lucht vallen maar is al langere tijd het geval. KRIMP en een P/E-ratio van 171 voor 2016 en voor 2017 zelfs NEGATIEF.

    www.4-traders.com/TOMTOM-6269/financi...

    Leg het me nog maar een keer uit, pls.

  5. [verwijderd] 15 augustus 2017 08:21
    quote:

    cave canem schreef op 11 augustus 2017 10:08:

    denk je dat het inkoop programma succesvol gaat zijn en afloopt einde jaar , kan je de December 17 - strike 9 euro - put schrijven ( verkopen) krijg je 0.85 euro voor

    er is belangstelling voor volume weg te zetten, zelfs aan de open markt (een Bank is verkoper in opdracht , zouden er wat 'bevoorrechten" voor info wat extra rendement oppikken voor kick-off ? )

    heb wat vragen gemailed ( ook met wat op-aanmerkingen over hoe en wat met het inkoopprogramma wat juist is voor info aan alle aandeelhouders ) aan IR een paar dagen geleden en nu een herhaal mail, maar krijg geen antwoord, zegt eigenlijk wel genoeg , hoe dit weer mogelijkerwijs gaat lopen bij TT, enfin - we wachten af.
    toch wel frappant, vrijdag aan de lows iemand die serieus volume probeert weg te zetten en premie te vangen met het schrijven van in the money puts en maandag gaan we 3% op

    heb dit gevoel bij TT toch al eerder mogen constateren dat er voor nieuws eerst een dump in gang zet, liefst op een dag met dun volume en waar men dan probeert via opties of andere constructies volume op te rapen of premie te schrijven

    enfin, het is niet te bewijzen , maar wel frappant
    bedrijf is gewoon met haar grootaandeelhouders die ook de bestuurders/uitvoerders zijn een beursnotering onwaardig

    wat dat betreft is het ook bijzonder dat men gewoon geen antwoord wenst te geven op een normale vraag over hoe de inkoop bij TT loopt ?
    het zou toch belachelijk zijn als de uitvoerders die ook de helft van de aandelen bezitten straks alles vooraf weten hoe het inkoop programma gaat lopen, hoelang, hoeveel en aan welke prijs

    en dan hoef je niet zelf daarvan direct te profiteren dat kan je ook een ander laten doen, enfin - ze komen daar allemaal over als eerlijke , sportieve , natuur liefhebbers en eigenlijk zijn ze filantroop , enkel het goede doel zijn ze zelf.

    succes , maar weer, op naar de 10 euro ( wel even via een omweg , want we moeten hinderlijk ballast wel regelmatig uitschudden )
  6. Gerard_ecb 15 augustus 2017 08:24
    quote:

    Tomtom25 schreef op 15 augustus 2017 07:58:

    Ik denk dat er genoeg speelt maar dat t2 dit bewust downplayed om...

    Al vaak genoeg aangehaald hier, dat dat inderdaad nog steeds bewust gedaan wordt, waarom? Das nog steeds niet duidelijk. Succes weer maar vandaag...
    Ik denk helemaal niet dat TT dit bewust downplayed. Ik denk dat ze gebonden zijn aan anderen of ze wel of geen PB mogen uitbrengen en ook kan het zijn dat ze om bepaalde stratgische redenen bepaalde overwinningen niet melden. Tevens denk ik dat ze geen te hoge verwachtingen willen scheppen. Kijk naar automtiv, we zagen de orderintake daar met double digit groeien en de omzet deed niets. Dit had te maken met het feit dat de omzet, zoals ze ook iedere keer aangeven, pas 3-4 jaar later in de boeken komt. Dan hadden ze bij PSA (tenminste dat doe ik uit mijn hoofd) het nadeel dat door technische redenen, die niet aan TT lagen, de introductie uitgesteld werd. Dus zo kan het verkeren. Als HG zegt dat telematica in de komende jaren met 15% gaat groeien dan denken wij in Euro's maar wellicht bedoelde hij in aantallen. Dat deed het ook maar de omzet bleef achter omdat ook telematica meer en meer service georienteerd is en de hardware minder wordt en op termijn ook helemaal weg gaat vallen. Wij blijven echter steeds hameren op de Euro's.

    Dus ik denk dat ze een reeel beeld van hun business willen scheppen en als zo'n partij dan ineens, out of the blue, terwijl er vele roepen dat TT het niet vol gaat houden vanwege het feit dat ze voor de HD maps te veel moeten investeren, dan besluiten om voor 50 miljoen aandelen in te kopen. Voor het eerst in hun geschiedenis dan is dat geen downplayen, in mijn ogen maar spierballentaal. 50 miljoen zijn circa 2,5% van de aandelen en dat is voor dit jaar. Wat gaat er volgend jaar komenals de cash outflow (marketingbudget naar beneden door consumer) nog minder gaat worden en de winstgevendheid en cashflow verder toenmeet, weer meer nieuwe automotiv contracten? Ik denk dat ze dit minmaal gaam herhalen maar ws nog verder gaan ophogen. Hey en hoe was het ook al weer met de free float? Die is er nagenoeg niet dus dat zal voor extra koersdruk zorgen en dan koersdruk de juiste kant op.

    Dit is mijn zienswijze en zeker geen advies.
  7. Edhvvvvv 15 augustus 2017 08:32
    @gerard ecb. Beste meest duidelijke voorbeeld van koers sturend gedrag met dito nieuws is het laten oplopen van koers tot 9.60-9.70 toen eigen (personeels) opties verzilverd moesten worden.
    En zo zijn er meer dingen. Zie bijv volvo nieuws. Hun commentaar na veel tijd was. ' Ssst oh we doen ook zaken met volvo. Sssst verder niet belangrijk hoor.'
  8. [verwijderd] 15 augustus 2017 08:52

    ben ook blij met het inkoop programma, want het beperkt verwatering over tijd, dus dat is positief ( er komen in ieder geval geen aandelen bij ), deze inkoop is wel voor bonus doeleinden, dit is niet met de opzet het aantal uitstaande aandelen te reduceren, of omdat men keuze dividend in aandelen gaat uitkeren naar de aandeelhouder

    dit is dus een positieve zet, maar wel puur voor de benefit voor de mensen die bij TT in dienst zijn.

    we moeten nog maar afwachten of bij verdere positieve cash ontwikkeling ( daar ziet het zeker naar uit) , de komende jaren er nu ook aandelen/contant-dividend naar de reguliere aandeelhouder komt.
  9. forum rang 6 tatje 15 augustus 2017 09:07
    1) Of je bent in sports ( cameras en horloges ) 1 van de eersten en een trendsetter. ( Gopro en Garmin )

    2) Of je hebt zo n sterk merk ( apple ) , dat je door je merk al een super grote schare volgers hebt.

    3) Of je hebt een gigantische marketingbudget, bijna onuitputtelijk, dan heb je ook een kans in sports. ( Nike en een aantal anderen )

    Heb je dit alle drie niet en je heet Tom Tom, dan is sports een dood geboren kindje.

    Maar ja, als je net je PND markt door Google verpest ziet worden en er is ook een stroming die het met sports wil proberen, dan kan het gebeuren.

    Of sports wordt overgenomen, door 1 van de 3 en maakt een vette kans, of het is gedoemd om onder te gaan.

    De familie kan sports ook niet redden !

    Gewoon mijn mening.

    Heb de koers nog niet gezien, maar ooit zal een stijgende tendens blijven :-)

    Wanneer !


  10. DerksVisie 15 augustus 2017 09:19
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 14 augustus 2017 23:03:

    Nvidia +8% misschien heeft het daar mee te maken haha....kijken wat morgen brengt ;-)
    Nvidia koers heeft alles te maken met Bitcoin en niet zozeer SDC.
  11. forum rang 6 tatje 15 augustus 2017 09:26
    Wat moet je in een Consumer markt, behalve PND uitmelken.

    Omzet 2016.

    Europa 773,2
    Amerika 167,4
    Rest 46,7

    Totaal 987,3.

    Wat moeten we dan met sports 100 miljoen omzet, als het pas bij 200 miljoen omzet breakeven is.

    Weg ermee, hoe, dassss under review :-)

    Kun je met die naamsbekendheid buiten Europa potten breken !

    Gelukkig, worden we de laatste tijd vaker genoemd in artikelen e.d

    Beste Taco, 100 miljoen sports en jij zei bij 200 miljoen breakeven, is dat downplayen van sports, zodat het goedkoop naar familie kan.

    Je roept veel, maar onderbouwt weinig, gewoon mijn mening.

    Maar ja, wie betaalt, die bepaalt :-)

    Ik ben benieuwd en wil best excuses aanbieden, mocht ik er naast zitten.
  12. Kazoo 15 augustus 2017 09:52
    quote:

    voda schreef op 14 augustus 2017 21:03:

    [...]
    Je vergeet o.a. de hyperloop nog!

    PS: Space, the last frontier.
    These are the voyages of Elon Musk.

    To boldly go, where no man has gone before.

    ^___^:-)
    En dan vergeet je Neuralink nog. Dat is pas echt next level Elon Musk. Mocht je een paar uurtjes de tijd hebben: waitbutwhy.com/2017/04/neuralink.html
  13. bekeken 15 augustus 2017 12:08
    Uit de consensus cijfers, die na de Q2 cijfers zijn gepubliceerd, blijkt dat de consensus voor de aangepaste winst voor 2018 en 2019 met welgeteld € 1 mln zijn verhoogd en de wpa met wel een hele cent voor beide jaren.

    Dat is toch vreemd aangezien de verliesgevende sports activiteiten uit de cijfers verdwijnen, de groei in Automotive harder loopt dan verwacht, de marketing kosten sterk zullen afnemen en er na de aandeleninkoop minder verwatering zal zijn.

    Ik denk dat de Consumer divisie weer met een mooie plus kan draaien op EBITDA en EBIT niveau door het wegvallen van de verlieslatende sport activiteiten en de vrijval van deferred revenue (€ 125 mln over de komende jaren).
  14. bekeken 15 augustus 2017 12:21
    quote:

    Accuboor schreef op 15 augustus 2017 11:02:

    SocGen heeft 1mln minder brutoshort positie sinds 11 aug
    Hun short positie kan heel goed met uitstaande turbo's te maken hebben
2.207 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht