Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TITAN NL0010389508

Laatste koers (eur)

1,410
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    896 Gem. (3M) 2,8K
  • Bied

    1,410  
  • Laat

    1,510  
+ Toevoegen aan watchlist

Slotkoers €0,44

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Service 10 september 2004 08:34
    Beste forumleden
    Is vandaag een slotkoers mogelijk van €0,44 of is dit nog te hoog gegrepen.
    Hoe kijken jullie hier tegen aan?
  2. sharkie 10 september 2004 13:06
    Realiteit (en anderen),

    Het is natuurlijk voor mij nu simpel om op dit moment te zeggen dat ik dit vandaag eigenlijk niet zie gebeuren. Dit is niet om jou af te kraken, integendeel, de laatste tijd is zichtbaar dat de laat langzaam afneemt en de koers iets meer druk naar boven krijgt. Dit gaat echter nog niet echt snel en ik denk dan ook dat we nog even geduld moeten hebben voordat we de 0,50 of hoger gaan zien.
    Ik zal kort even toelichten waarom ik echter denk dat een koers boven de 0,50 euro op dit moment wel gerechtvaardigd is. De winst die Tie dit jaar heeft geschreven in de afgelopen 3 kwartalen is 122000 + 327000+ 146000 =+/- 600000 euro. Ik verwacht in het 4e kwartaal (terughoudend) een winst van ongeveer 200000 euro, wat de jaarwinst op ongeveer 0,8 miljoen euro zal brengen (geen slecht resultaat voor een overgangsjaar, snap de negatieve houding van veel mensen dan ook niet).
    Bij het uitstaan van 26,5 miljoen aandelen is dit ongeveer een wpa van 3 eurocent. Met een normale koers winstverhouding (15) zou de koers dan rond de 0,45 eurocent moeten staan (is nu dus zeker een koopmoment rond deze koers). Echter geeft tie ook een verwachting voor een stijging van de nettowinst in het boekjaar 2004/2005 wat de koers eigenlijk ook een impuls naar boven zou moeten geven, want de koers loopt namelijk vooruit op de feiten. Echter deze stijging heb ik nog niet gezien, en het is dan ook gewoon wachten totdat de mensen met een nuchtere blik de feiten interpreteren en deze voor zichzelf op een rijtje zetten, en zich niet laten misleiden door ultra-positivo's en ultra-negativo's. Want de meesten van deze doen dit alleen om hun eigen portemonnee te vullen en niet die van jullie!!!

    p.s. Graag hoor ik hoe anderen er tegen aan kijken, (normale) kritiek is altijd welkom, want het houd elkaar scherp!

    Groet J
  3. [verwijderd] 10 september 2004 15:04
    Sharkie, ik zou wel eens willen weten wat de k/w van soortgelijke IT bedrijven is die boven de 1,50 euro staan. Daarbij moeten enkele IT pennystocks bijna op een koers van 0 staan met hun huidige k/w. Met de huidige cijfers van Tie heb je gelijk wat betreft wat het aandeel +/- waard is, kijk ik naar de toekomstverwachting dan kunnen we wel snel omhoog, maar eerst zien dan geloven. Het blijft erg speculatief maar ik heb er alle vertrouwen in.
  4. sharkie 10 september 2004 19:08
    Verdu,

    Er zijn op dit moment veel IT fondsen zwaar overgewaardeerd (mogelijk terecht op toekomstverwachtingen, maar ook vele die dankzij hun goede naam uit het verleden een hoge koers mogen noteren)
    Wat betreft Tie, zou je inderdaad een hogere koers mogen verwachten aan de hand van de toekomstverwachtingen die het bedrijf uitspreekt. Echter met een beetje inlevingsvermogen kan ik dan nog wel begrijpen dat beleggers met het huidige sentiment en de gespatte luchtbel van de IT enkele jaren terug, wat terughoudender worden tegenover zulke positieve verwachtingen. Op het moment dat Tie deze verwachtingen voor een deel kan realiseren (eind volgend boekjaar, misschien later), zal de koers waarschijnlijk ook enorm snel stijgen.
    Natuurlijk blijft het voor een ieder de vraag of deze verwachtingen realistisch zijn, maar goed dat hoort bij het vak. En persoonlijk geef ik Tie op dit moment de grootste kans om deze verwachtingen waar te kunnen maken. (Verdu we zijn het simpelweg dus eens dat de koers van Tie op dit moment ondergewaardeerd is, en dat deze op basis van de huidige prestaties en mooie toekomstverwachtingen eigenlijk veel hoger zou moeten noteren!!!)

    groet J
9 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht