Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,900
  • Verschill

    +0,019 +2,16%
  • Volume

    3.641.122 Gem. (3M) 6,8M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming januari 2018

11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 562 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2018 21:26
    @CW
    Ontzettend bedankt voor alle posts. Mischien ben ik hierdoor al een aantal jaren blijven hangen bij Pharming. Maar nu over die obligaties. Ik ben altijd verre gebleven van die saaie troep. Maar wat is er dan concreet veranderd per 01.01.2018?
    Alleen al van die verandering van tickersize krijg ik al een punthoofd. Bij vrijwel elke order bij DeGiro krijg ik een foutmelding omdat de ticketsize niet klopt.
  2. forum rang 10 voda 4 januari 2018 21:26
    quote:

    Teddieke schreef op 4 januari 2018 21:24:

    [...]

    De grote vraag is nu. Heeft Pharming ooit anders geroepen of is een snellere goedkeuring enkel hier ooit door iemand de ether ingeslingerd?
    Ja, dat wil ik ook wel eens weten. Dit zet immers het hele profylaxe verhaal op losse schroeven voor 2018?
  3. Burdie65 4 januari 2018 21:27
    quote:

    CW1884 schreef op 4 januari 2018 21:05:

    [...]
    De investeerders die de obligaties hebben omgeruild voor aandelen, hebben dit met een reden gedaan. Zoals de aandeelhouders dienen te weten, zijn de wetten en regels in Europa gewijzigd en op enkele vlakken strenger geworden. Hiervoor heeft u als het goed is de nieuwe voorwaarden door uw bank toegestuurd gekregen en bent u allen akkoord gegaan met deze nieuwe voorwaarden.

    Deze nieuwe voorwaarden zijn niet positief voor obligatiehouders, zoals ook dhr. de Vries heeft aangegeven in het persbericht. Dit zal een grote reden zijn, waarom de obligaties nu zijn omgezet in aandelen.

    De obligatiehouders hadden anders nog tot 2021 kunnen wachten om de obligaties om te wisselen, aangezien de verwachtingen zeer goed zijn, hierdoor de koers zal oplopen en de obligatiehouders nog veel meer winst had kunnen hebben.

    Het lijkt mij om deze reden ook meer dan logisch dat dit dan weer een grote reden is, dat dhr. de Vries kon mededelen, dat de ex-obligatiehouders, de aandelen zal bewaren en niet verkopen. Deze grote investeerders zien ook dat ze nog veel meer winst met de aandelen Pharming kunnen halen. Echter ze zullen zoveel mogelijk onder de 3% wensen te blijven, om zo buiten de strengere regels te kunnen blijven.
    CW fantastisch hoe u eenieder helpt met antwoorden! Top!
    Ik woon nu sinds 9 jaar in Brazilië en ontvang ook nog post van mijn banken in NL. Echter een bericht over nieuwe Europese regelgeving betreffende aandelen/obligaties etc. heb ik niet mogen ontvangen. Ben daarom even wezen googlen en daar kwam ik niet meer dan een bericht van NN tegen die me niet verder kon helpen.
    Kunt u, indien mogelijk, iets vertellen over die nieuwe Europese regelgeving?
  4. forum rang 7 Kaviaar 4 januari 2018 21:29
    quote:

    voda schreef op 4 januari 2018 21:18:

    Ik moet zeggen, Sijmen de Vries is momenteel ook een "meester" in het bespelen van de media!! Die man heeft veel talent in huis.
    Voda,

    Het recept voor dit talent is een groot glas konijnenmelk voor het slapen gaan ;-)
  5. forum rang 10 voda 4 januari 2018 21:29
    quote:

    Burdie65 schreef op 4 januari 2018 21:27:

    [...]

    CW fantastisch hoe u eenieder helpt met antwoorden! Top!
    Ik woon nu sinds 9 jaar in Brazilië en ontvang ook nog post van mijn banken in NL. Echter een bericht over nieuwe Europese regelgeving betreffende aandelen/obligaties etc. heb ik niet mogen ontvangen. Ben daarom even wezen googlen en daar kwam ik niet meer dan een bericht van NN tegen die me niet verder kon helpen.
    Kunt u, indien mogelijk, iets vertellen over die nieuwe Europese regelgeving?
    Belangrijke mededeling
    Op 3 januari 2018 wijzigt Alex de voorwaarden van uw beleggersrekening vanwege de Europese richtlijn 'Markets in Financial Instruments Directive II', oftewel MiFID II. De wijzigingen betreffen de Basisvoorwaarden en de Basishandleiding. Ook voeren we een aantal aanpassingen door in onze dienstverlening.

    Wat is het doel van MiFID II?
    Doel van de nieuwe richtlijn is een hogere bescherming van beleggers en meer transparantie op de financiële markten. Ook wordt een betere aansluiting van producten en diensten bij uw persoonlijke situatie beoogd. De komende tijd passen wij daarom onder andere de website en documentatie aan.

    Wat betekent dit voor u?
    Wilt u weten wat er precies gaat veranderen en wat dit voor u betekent? Hier leest u de belangrijkste zaken eenvoudig uitgelegd en vindt u de meestgestelde vragen.

    Let op! In verband met de invoering van MiFID II per 3 januari 2018 is de geldigheid van doorlopende orders beperkt. Dit betekent het volgende:

    - Doorlopende orders voor Euronext aandelen lopen tot uiterlijk 29 december 2017
    - Doorlopende orders voor Euronext opties lopen tot uiterlijk 2 januari 2018
    - Doorlopende orders voor Borsa Italiana (aandelen en opties) lopen tot uiterlijk 2 januari 2018
    - Doorlopende orders voor alle overige Europese beurzen lopen uiterlijk tot 29 december 2017

    Wat verwachten wij van u?
    U hoeft vanwege de wijzigingen geen actie te ondernemen. Als u na 3 januari 2018 gebruik blijft maken van onze dienstverlening, gaan wij ervan uit dat u instemt met de nieuwe voorwaarden. De nieuwe voorwaarden vindt u hier.

    Heeft u vragen?
    Dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen op 020 - 521 81 80. U kunt ons bereiken op werkdagen van 08:00 - 22:00 uur en op zaterdag van 10:00 - 17:00 uur. Mailen kan naar info@alex.nl.

    Met vriendelijke groet,

    Alex

    PS:

    Bericht over waardedaling positie(s)
    Alex stuurt u voortaan een bericht per e-mail als een positie in een hefboomproduct meer dan 10% in waarde is gedaald ten opzichte van de aankoopkoers. Er volgt ook een melding bij 20% en 30% daling en zo verder. Deze e-mail ontvangt u maximaal één keer per dag per rekening. Hetzelfde bericht ontvangt u ook in uw mailbox op de website. Daarnaast ontvangt u voortaan een bericht als u 3 maanden niet heeft ingelogd op uw rekening..

    Essentiële-informatiedocument
    Het Essentiële-informatiedocument (Eid), ook wel bekend als het Key Investor Document (KID), geeft u nog meer inzicht in de werking en risico's van een groot aantal beleggingsproducten zoals derivaten, beleggingsfondsen en ETF's. In dit document vindt u de belangrijkste informatie over de risico's, kosten en het beoogd rendement van het beleggingsproduct. Het Eid voor elk beleggingsproduct is op te vragen in het orderscherm. De Essentiele Beleggingsinformatie (EBi) voor beleggingsfondsen en ETF's wordt op termijn vervangen door het Eid.

    Inzicht in uw totale beleggingskosten
    In het jaarlijkse kostenoverzicht ziet u wat u over het afgelopen jaar heeft betaald voor de beleggingsdienstverlening van Alex. Maar u krijgt ook inzicht in de kosten die u betaalt aan derde partijen zoals de uitgevers van beleggingsproducten (ETF's, turbo's, beleggingsfondsen). Omdat MiFID II ingaat per 3 januari 2018, kunt u het overzicht voor het eerst raadplegen in januari 2019. Daarnaast geven we u via voorbeeldportefeuilles - voordat u een transactie doet bij Alex - meer inzicht in de kosten die u maakt.

    Wat gaat er nog meer veranderen?
    Andere wijzigingen die voortkomen uit MiFID II

    Optimale orderuitvoering
    Beleggingsondernemingen zoals Alex moeten voldoende maatregelen nemen om bij het uitvoeren van uw orders het best mogelijke resultaat te behalen. Deze verplichting wordt de best execution-verplichting genoemd. Binnen MiFID II wordt deze verplichting uitgebreid en aangescherpt. Alex heeft om die reden het orderuitvoeringsbeleid aangepast. Het nieuwe orderuitvoeringsbeleid is hier te vinden.

    Klantidentificatie
    Alex is - net als andere beleggingsondernemingen - vanaf 3 januari 2018 verplicht om de toezichthouder AFM meer informatie te verstrekken over beurstransacties. Voor deze transactierapportage is het noodzakelijk dat zakelijke klanten die op de beurs handelen beschikken over een LEI code. Voor particuliere klanten dienen wij de identiteitsgegevens te rapporteren van het paspoort of de identiteitskaart.

    Meer weten over MiFID II?
    Op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vindt u uitgebreide informatie over MiFID II.



    En nog veel meer....
  6. CW1884 4 januari 2018 21:32
    quote:

    Winstgevend schreef op 4 januari 2018 18:13:

    Te betalen:

    $ 65 miljoen aan Valeant
    $100 miljoen aan Obimed (plus 9.2 miljoen obligaties)

    Zijn dit de enige kostenposten die er nog zijn de komende 4 jaar ?

    Ja dit zijn de enige overgebleven kostenposten. Dus zeer positief.

    $ 65 miljoen aan Valeant wordt alleen betaald, als de afgesproken mijlpalen worden behaald.
    $ 100 miljoen aan Obimed waarbij de aflossingen pas in september 2018 begint

    Dit alles met een kas van € 56 miljoen eind december 2017
  7. Jos O 4 januari 2018 21:33
    Als slijmen had gezegd dat ze de FDA goedkeuring verwachten binnen enkele maanden en het duurt dan uiteindelijk langer. Dan komt dar zijn geloofwaardigheid niet ten goede. Dit is beel beter, uitgaan van het normale traject.
  8. Burdie65 4 januari 2018 21:38
    Telegraaf, Interview met Sijmen de Vries

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Sijmen de Vries staat nu negen jaar aan het roer van Pharming, dat sinds de oprichting in 1988 vele roerige jaren kende. Hij bleef echter heilig geloven in het potentieel van Ruconest, een middel tegen angio-oedeem.

    De tienduizenden particuliere beleggers die dat ook deden, zagen de beurskoers in 2017 ruim vijf keer over de kop gaan. Voor trouwe aandeelhouders in het biotechnologiebedrijf moet dit als gerechtigheid voelen. In het verleden waren zij geregeld niet te benijden geweest. Niettemin is er voor De Vries alle aanleiding om tevreden terug te blikken, maar ook om met vertrouwen naar de toekomst te kijken.

    Kunt u aangeven wat angio-oedeem is?

    „Deze ziekte wordt veroorzaakt door een tekort aan het eiwit C1 en leidt tot een abrupt optredende zwelling van weefsel op bijvoorbeeld handen of in de nek. 1 op de 30.000 mensen lijdt hieronder, maar lang niet alle patiënten zijn hiervoor gediagnosticeerd.”

    Ziet u 2017 als het jaar van de doorbraak voor Pharming?

    „Vooral als het jaar van de eerste doorbraak. Wij maken voor het eerst winst uit onze verkopen. Voor een biotechnologiebedrijf is dit een belangrijk moment, want het duurt gewoonlijk vele jaren voordat de winstgevende fase wordt bereikt.”

    Waar kijkt u wat 2017 betreft het meest tevreden op terug?

    „Vooral de krachtige versnelling van de omzetgroei in de VS. Wij hebben zwaar geïnvesteerd in de Amerikaanse organisatie en daar het afgelopen jaar de vruchten van geplukt. Ook de herfinanciering van de $60 miljoen die we eind 2016 moesten betalen om de Amerikaanse verkooprechten terug te kopen, was een hoogtepunt,. We hebben iermee een solide financieel fundament gelegd.”

    Heeft u sinds uw aantreden als topman ooit getwijfeld aan het voortbestaan van Pharming?

    „Nee, ik ben eind 2008 gekomen toen Pharming een heel goed product had en was ervan overtuigd hier iets van te kunnen maken. Wel was Ruconest eind 2007 in Europa afgekeurd en mijn voorganger had net daarvoor een converteerbare obligatielening van €70 miljoen opgenomen. Deze lening moest binnen drie jaar worden terugbetaald, maar de financiële crisis van 2008-2010 vormde een onverwachte dreun. Geregeld moesten we kunst- en vliegwerk gebruiken om de benodigde financiering te verkrijgen.”

    Pharming is druk doende om Ruconest niet alleen als medicijn, maar ook als preventief middel in te zetten. Kunt u hier nader op ingaan?

    „We hebben inderdaad onlangs een aanvraag voor goedkeuring voor preventief gebruik bij de Amerikaanse toezichthouder FDA ingediend en verwachten hier eind 2018 de uitslag van. Wij gaan daarnaast andere toedieningsmethodes, zoals onderhuids en intramusculair inspuiten onderzoeken. Het zou voor patiënten prettig zijn als ze niet per se in de aderen hoeven te injecteren.”

    Wat gaat dit jaar nog meer spelen?

    „Wij komen met nieuws over onderzoeken naar andere indicaties. Denk aan het gebruik van Ruconest bij transplantaties, om organen beter te beschermen tegen afstotingsreacties. Voorts hebben wij het onderzoek naar de ziekte van Pompe weer opgepakt. In 2001 waren we hiermee gestopt, toen onze partner Genzyme voor een ander product en een andere productiemethode koos. Dit product heeft een zogenoemde boxed warning, wat hier inhoudt dat het immunogene bijwerkingen kan geven. Wij hopen met onze productiemethode op termijn een nieuwe versie van dit medicijn tegen deze spierziekte op de markt te kunnen brengen.

    Wat vindt u van de kritiek dat medicijnen in Nederland te duur zouden zijn?

    „Dit is een oneigenlijke discussie. Geneesmiddelen en medische technologie zorgen voor een enorme besparing voor de samenleving als geheel. Enerzijds vanwege het drukkende effect op de totale kosten voor de gezondheidszorg door patiënten bijvoorbeeld uit ziekenhuizen te houden. Anderzijds kunnen patiënten dankzij deze medicaties tegen chronische ziekten vaak toch een goed leven hebben en productief zijn. Volgens mij kan er in de zorg nog veel bezuinigd worden door in het algemeen efficiënter te werken. De gemiddelde winstmarge van rond 20% voor grote farmaciebedrijven lijkt hoog, maar deze is nodig om investeerders te kunnen blijven trekken. Vergeet niet dat het ontwikkelen van een medicijn heel veel tijd kost en hoge investeringen vergt met een grote kans dat het geïnvesteerde geld verloren gaat.”

    Wat vindt u in het algemeen van het Nederlandse overheidsbeleid ten aanzien van de farmacie?

    „Hoewel het om één van de topsectoren gaat, ligt de focus toch vooral bij het zo goedkoop mogelijk leveren in plaats van innovatie belonen. Afgezien van vooral Zwitserland en enigszins Engeland is dat in andere Europese landen overigens niet anders. Daarentegen heeft de VS een heel goed en helder model. Totdat de patenten op hun medicijnen expireren kunnen fabrikanten goede prijzen vragen. Daarna is het ook meteen in een klap afgelopen. Om deze reden is het voor de meeste bedrijven, ook voor ons, noodzakelijk om in deze markt actief te zijn.”

    Hoe komt het dat Pharming zo populair is bij particuliere beleggers?

    „Blijkbaar worden ze aangetrokken door het speculatieve karakter. Op basis van een eerdere claimemissie van eind 2016 weten wij dat Pharming meer dan 40.000 aandeelhouders heeft, grotendeels particulieren. Dit zijn overigens zeker niet alleen Nederlanders. Er zitten hele grote fans tussen, die actief zijn op fora en soms meerdere beleggingsbijeenkomsten bijwonen die wij in het land organiseren.”

    Pharming wordt door diverse analisten uit de VS, maar ook uit andere Europese landen gevolgd. Nederlandse analisten ontbreken nog. Hoe kan dat?

    „Nederlandse banken hebben enorm bezuinigd op hun analistenteams. Nu onze beurswaarde sterk is toegenomen tot boven €600 miljoen, verwacht ik wel dat één of twee Nederlandse en/of Belgische zakenbanken in de loop van dit jaar met hun eerste researchrapport zullen komen.”

  9. CW1884 4 januari 2018 21:40
    quote:

    voda schreef op 4 januari 2018 20:38:

    Dan deze maar. :-)

    door Paul Weeteling
    gepubliceerd 4 jan 2018 om 08:30

    ......
    Bedankt Hans
  10. forum rang 7 Kaviaar 4 januari 2018 21:40
    quote:

    CW1884 schreef op 4 januari 2018 21:20:

    [...]
    De investeerders die de obligaties hebben omgeruild voor aandelen, hebben dit met een reden gedaan. Zoals de aandeelhouders dienen te weten, zijn de wetten en regels in Europa gewijzigd en op enkele vlakken strenger geworden. Hiervoor heeft u als het goed is de nieuwe voorwaarden door uw bank toegestuurd gekregen en bent u allen akkoord gegaan met deze nieuwe voorwaarden.

    Deze nieuwe voorwaarden zijn niet positief voor obligatiehouders, zoals ook dhr. de Vries heeft aangegeven in het persbericht. Dit zal een grote reden zijn, waarom de obligaties nu zijn omgezet in aandelen.

    De obligatiehouders hadden anders nog tot 2021 kunnen wachten om de obligaties om te wisselen, aangezien de verwachtingen zeer goed zijn, hierdoor de koers zal oplopen en de obligatiehouders nog veel meer winst had kunnen hebben.

    Het lijkt mij om deze reden ook meer dan logisch dat dit dan weer een grote reden is, dat dhr. de Vries kon mededelen, dat de ex-obligatiehouders, de aandelen zal bewaren en niet verkopen. Deze grote investeerders zien ook dat ze nog veel meer winst met de aandelen Pharming kunnen halen. Echter ze zullen zoveel mogelijk onder de 3% wensen te blijven, om zo buiten de strengere regels te kunnen blijven.
    Ze zouden gek zijn om al hun omgewisselde aandelen te verkopen! Ze weten ook dat er veel meer potentie in Ruconest zit en de koers veel hoger gaat dan nu het geval is.

    Ik verwacht een keer een omgekeerde aandelensplitsing van 10:1
    Ruim 50 miljoen aandelen i.p.v. ruim 500 miljoen.
    Dan gaat de waarde van het aandeel ook maal 10x hoger en zou de koers op ruim € 12 staan. Oogt niet gek, maar zover is het nog niet.
  11. Alee 4 januari 2018 21:42
    Ik snap niet wrm mensen raar opkijken van eind 2018 / FDA. In november is gezegd dat zoeits 8 tot 10 maanden duurt. Het nieuws en het artikel is zeer positief. Positiever dan de huidige koers van 1,217..
  12. [verwijderd] 4 januari 2018 21:43
    quote:

    voda schreef op 4 januari 2018 21:26:

    [...]
    Ja, dat wil ik ook wel eens weten. Dit zet immers het hele profylaxe verhaal op losse schroeven voor 2018?
    Dit kan ik in ieder geval vinden op de site van de FDA over een “Approval process”

    Q: How long does the drug approval process take?

    A: The 1992 Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) established a two-tiered system – Standard Review and Priority Review.

    Standard Review is applied to a drug that offers at most, only minor improvement over existing marketed therapies. The 2002 amendments to PDUFA set a 10 month goal for a standard review.

    Priority Review designation is given to drugs that offer major advances in treatment, or provide a treatment where none existed. The goal for completing a Priority Review is six months.
  13. [verwijderd] 4 januari 2018 21:45
    quote:

    CW1884 schreef op 4 januari 2018 20:53:

    [...]
    Onderbouwing

    Pharming had eind Q2 een kaspositie van € 25,6 miljoen
    Pharming had eind Q3 een kaspositie van € 38,6 miljoen (+ € 13,0 miljoen)
    Pharming had eind Q4 een kaspositie van € 56,0 miljoen (+ € 18,6 miljoen)

    Omzet Q3 was € 25,9 miljoen
    Omzet Q4 was € 40,0 miljoen?? (obv kaspositie beredeneerd)

    Nettowinst Q3 was € 6,5 miljoen
    Nettowinst Q4 was € 10,0 miljoen?? (obv bovenstaande gegevens)

    Hoi CW,

    Kleine vraag die jij in deze mogelijk kunt beantwoorden. De kaspositie zoals gemeld is eind december als ik het goed lees. Maar, is dit eenduidig, dat wil zeggen inclusief alle nog te ontvangen betalingen die in Januari pas binnenkomen van sales in december, of is dit nog niet meegerekend.
  14. forum rang 7 Kaviaar 4 januari 2018 21:47
    quote:

    Alee schreef op 4 januari 2018 21:42:

    Ik snap niet wrm mensen raar opkijken van eind 2018 / FDA. In november is gezegd dat zoeits 8 tot 10 maanden duurt. Het nieuws en het artikel is zeer positief. Positiever dan de huidige koers van 1,217..
    Mee eens Alee. Goedkeuring duurt altijd lang, maar ze onderzoeken en lezen nauwkeurig. Er zullen wel meer medicijnen ingediend zijn, waardoor ze niet volgende week of volgende maand hun reactie kunnen geven.
    Het feit is in elk geval dat het ingediend is en bij de FDA ligt. Hopelijk op een klein stapeltje ;-)
  15. NEVDK 4 januari 2018 21:49
    quote:

    Alee schreef op 4 januari 2018 21:42:

    Ik snap niet wrm mensen raar opkijken van eind 2018 / FDA. In november is gezegd dat zoeits 8 tot 10 maanden duurt. Het nieuws en het artikel is zeer positief. Positiever dan de huidige koers van 1,217..
    inderdaad steeds gezegd 8 a 10 maanden.... dus september-oktober 2018 is ook einde 2018...

    er werd steeds verondersteld dat de goedkeuring vroeger ging zijn eventueel wegens medische noodzaak...
  16. C200 4 januari 2018 21:50
    quote:

    Jos O schreef op 4 januari 2018 21:33:

    Als slijmen had gezegd dat ze de FDA goedkeuring verwachten binnen enkele maanden en het duurt dan uiteindelijk langer. Dan komt dar zijn geloofwaardigheid niet ten goede. Dit is beel beter, uitgaan van het normale traject.
    Klopt, Sijmen is over het algemeen heel behoudend in zijn uitspraken. Zo ook over de omzetten. Bij de Roadshows zei hij dat we aan de q3 cijfers weinig zouden beleven en dat de q4 cijfers top zouden zijn.

    De q3 cijfers waren al geweldig. Daarom verwacht ik ook echt supercijfers bij q4. Ik ga uit van 50 miljoen.
  17. CW1884 4 januari 2018 21:51
    quote:

    voda schreef op 4 januari 2018 21:09:

    Huh? Eind 2018?

    Quote uit het artikel!

    „We hebben inderdaad onlangs een aanvraag voor goedkeuring voor preventief gebruik bij de Amerikaanse toezichthouder FDA ingediend en verwachten hier eind 2018 de uitslag van. Wij gaan daarnaast andere toedieningsmethodes, zoals onderhuids en intramusculair inspuiten onderzoeken. Het zou voor patiënten prettig zijn als ze niet per se in de aderen hoeven te injecteren.”
    Ja was eigenlijk al bekend. Hier op het forum werd steeds anders beredeneerd en begon men spontaan met 2 maanden. Pharming heeft steeds beweerd eind 2018.
11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 562 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht