Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

77,660
  • Verschill

    +0,820 +1,07%
  • Volume

    387.821 Gem. (3M) 378,1K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco

4.847 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 243 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 januari 2018 11:57
    leg nu eens het begrip onderwaardering uit! Onderwaardering is dat de waarde beneden datgene ligt van wat het waard is. "het ligt er onder/beneden. Dus als het statement van dhr henk waar is dan moet de koers omhoog want de koers wordt ondergewaardeerd en niet overgewaardeerd.
    Het is wat anders indien e zegt dat de koers "te laag" gewaardeerd is.
    Ik ben bang dat dit een semantische discussie gaat worden.


  2. [verwijderd] 28 januari 2018 12:08
    quote:

    Dongen schreef op 28 januari 2018 11:57:

    leg nu eens het begrip onderwaardering uit! Onderwaardering is dat de waarde beneden datgene ligt van wat het waard is. "het ligt er onder/beneden. Dus als het statement van dhr henk waar is dan moet de koers omhoog want de koers wordt ondergewaardeerd en niet overgewaardeerd.
    Het is wat anders indien e zegt dat de koers "te laag" gewaardeerd is.
    Ik ben bang dat dit een semantische discussie gaat worden.


    Even een voorbeeld:
    Intrinsieke Waarde UR bijv. 215 en koers nu 205.
    Dus € 10 onderwaardering.
    Als de koers gaat zakken naar 195 dan is er sprake van € 20 onderwaardering.
    Dus hoe lager de koers hoe meer onderwaardering t.o.v. de Intrinsieke Waarde.
    Zwarte Ridder denkt dat de onderwaardering gaat toenemen en dus moet de koers dan gaan dalen.
  3. [verwijderd] 28 januari 2018 12:56
    ja als je het zo zegt is het duidelijk en hebben we allebei gelijk. Ten opzichte van de intrinsieke aarde is de koers lager (dan wat die zou moeten zijn), Als men de koers nog later gaat waarderen neemt op grond van dat sentiment de koerswaarde af in de ogen vd belegger en gaat de koers naar beneden. Dat neemt niet weg dat de lagere waardering ONTERECHT is en dus t.o.v. de intrinsieke waarde recht zou moeten worden getrokken en naar boven zou moeten gaan. We bedoelen allen hetzelfde maar zeggen het anders waardoor we elkaar ook nog eens verkeerd begrijpen. Wat mij betreft einde discussie.
    Overigens ( en dat is veel interessanter) heb ik van binnenuit info dat zegt dat men er verbaasd over is dat de overname niet goed is ontvangen. Men had juist positieve reacties verwacht. Dat zegt iets hoe men er intern tegenaan kijkt. Zo'n kans kon men niet laten lopen....
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 januari 2018 13:07
    Het nadeel van een grote fusie is dat de onderwaardering zal toenemen, het grote voordeel is echter dat je later alles weer kunt splitsen, zodat de onderwaardering er weer uit gehaald kan worden.....

    En natuurlijk is deze fusie vooral gebaseerd op grootheidswaanzin (en dus bonussen) van het management.
  5. forum rang 4 Dicall69 28 januari 2018 14:58
    quote:

    crux schreef op 28 januari 2018 09:50:

    Gijsbertha, alle feiten die je hier opsomt zijn onweerlegbaar.
    Helemaal mee eens dus.
    Omdat de huidige koers zo'n 6% onder de Going Concern NAV noteert zit ik ook long met 3 Calls.

    Deze feiten zouden dus goed moeten zijn voor de koers, maar de beurs is vaak niet rationeel en kijkt al uit naar wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren.
    Nu een lage rente, maar de beurs anticipeert al op een hogere rente.

    Na de overname van Westfield is de koers van 225 naar 205 gegaan, omdat beleggers blijkbaar risico's zien in deze overname.
    Wellicht dat UR bij de jaarresultaten daar wat meer over gaat vertellen.

    Ik hoop ook dat de koers gaat stijgen, maar er liggen dus nog wel wat beren op de weg.

    Trouwens ik mag wel zeggen dat ik je een aanwinst vind voor dit forum.

    Al ben ik in jou ogen wat fel en te enthousiast geweest, geef ik jou nu een AB-tje, omdat bovenstaand geen twijfel overlaat deze posting is helemaal, okè en lichte twijfel zal er altijd in de sector zitten !!!
  6. forum rang 4 Dicall69 28 januari 2018 15:02
    quote:

    Gijsbertha schreef op 27 januari 2018 22:25:

    Bedankt Crux en Dicall,

    Ik zit qua UR enthousiasme in de hoek van Dicall en kan daar de volgende statistische en fundamentele argumenten voor aanvoeren (een aantal zullen waarschijnlijk hier al de revue zijn gepasseerd):
    • De huidige beurskoers tov NAV getuigt van een dergelijke depressiviteit dat men terug moet gaan naar de financiele crisis om een soortgelijke situatie tegen te komen, terwil de economie in Europa op dit moment er vele malen beter voorstaat.
    • Beursgenoteerde vastgoedfondsen lijken zich tov NAV historisch te bewegen in een bandbreedte van -30/35% (economische crisis) tot +30/35% (sterke economische groei). Op basis hiervan lijkt de huidige discount van UR eveneens niet gerechtvaardigd.
    • De huidige situatie van een extreem lage rente en sterke economische groei is de ideale combo voor vastgoedfondsen (zowel voor het directe als indirecte resultaat).
    • De huidige koers is lager dan op de paniek momenten van de afgelopen jaren waarin de wereld leek te vergaan en bijna alle aandelen een flinke dreun kregen zoals de olieprijs/China hoax in januari/februari 2016 en de Brexit in juni 2016. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en is de NAV met meer dan 35 euro gestegen.
    • Er lijkt zich een duidelijke ontwikkeling af te tekenen tussen A, B en C onroerend goed, waarbij de resultaten van A omhoog versnellen, B zijwaarts bewegen cq stagneren en C naar beneden versnellen. Zie de resultaten van de afgelopen kwartalen van UR, ECP en Vastned (A-categorie) en Wereldhave (B-categorie). Internationale retailers willen zich louter vestigen op de beste locaties en 10% of 20% meer huur is niet of nauwelijks relevant als het aantal bezoekers en de dikte van hun portemonnee 100% meer is dan op een B locatie. Ik zie die ontwikkeling niet snel veranderen en UR is naar mijn mening de vaandeldrager in de A categorie.
    • In verband met het voorgaande is het naar mijn mening dan ook overklaarbaar waarom Wereldhave zowel de afgelopen maand als de afgelopen 3 maanden, 5 maanden en 1 jaar een beter koersverloop laat zien dan UR. Dit zou toch vroeg of laat gecorrigeerd moeten worden.
    • Ik geef het management van UR het voordeel van de twijfel met betrekking tot de overname van Westfield, met name vanwege hun conservatieve verleden en uitstekende track record. Ik denk niet dat ze de overname voor de lol hebben gedaan. Hierbij is nog van belang dat voornoemde ontwikkeling in A, B, en C onroerend goed zich ook in de VS voordoet en Westfield een duidelijke A-speler is.
    • Ik zie op korte termijn een tweetal mogelijke katalysatoren voor de koers: de cijfers as woensdag die ongetwijfeld prima zullen zijn en waarbij de markt (wederom) een bevestiging zal krijgen dat e-commerce de fysieke retail niet zal laten verdwijnen, evenals het dividend eind maart (staat trouwens nog niet vermeld op de UR kalender ?). De laatste jaren is bijna altijd de koers opgelopen richting dat dividend moment.

    Uiteraard is alles mogelijk en kan de koers de komende weken onder de 200 duiken, maar ik denk dat de kans aanzienlijk groter is dat het 210 of meer zal worden.

    Full disclosure: ik heb een vrachtwagen vol puts geschreven (februari, maart en juni).

    Dit is wel een posting, zoals ze horen te zijn op een forum, AB-tje van mij en niet, omdat het mijn visie bevestigd, maar gewoon op feiten gebaseerd inhoudelijk is !!!
  7. [verwijderd] 28 januari 2018 15:53
    quote:

    Dicall69 schreef op 28 januari 2018 14:58:

    [...]

    Al ben ik in jou ogen wat fel en te enthousiast geweest, geef ik jou nu een AB-tje, omdat bovenstaand geen twijfel overlaat deze posting is helemaal, okè en lichte twijfel zal er altijd in de sector zitten !!!
    OK, bedankt Dicall.
    Zo te lezen ben je tot rust en inkeer gekomen en hopelijk kun je weer met mij en de anderen een normale discussie gaan voeren.
  8. forum rang 7 bezinteergebelegt 29 januari 2018 09:36
    Tja, de markt heeft zo te zien geen enkel vertrouwen in as woensdag.

    Geeft mi ook te denken dat er werkelijk geen euro herstel vastgehouden kan worden sinds de teruggang van 225 naar nu bijna 203.

    Maar mss is woensdag alles anders
  9. forum rang 7 bezinteergebelegt 29 januari 2018 09:45
    Tja, wordt nooit verliefd op een aandeel.

    En als ik het nu moet inschatten dan gaat het woensdag eerder dik onder de 200 dan terug naar 210 oid.

    Maar goed, velen zullen zeggen dat onder de 200 dan weer een mooi koopmoment is.....

  10. Lk-33 29 januari 2018 09:46
    quote:

    Dongen schreef op 29 januari 2018 09:39:

    er zijn beleggers die voor hun verdriet in dit fonds blijven zitten. Masochistisch....
    Als verdriet dividend is, doe mij dan veel verdriet.....
  11. [verwijderd] 29 januari 2018 09:55
    Zo net wat bijgekocht; is al de derde keer deze maand, dat de koers zo laag ging. Ik verwacht eigenlijk dat de koers deze week wel even onder de 200 komt, en dan koop ik mij wezenloos bij,maar voor het geval dat niet zo is, heb ik in iedere geval op dit nivo wat bijgekocht.
    Sterkte allen met ons huidig verlies, maar dat is maar virtueel als je niet hoeft te verkopen. En anders gewoon pech.
  12. [verwijderd] 29 januari 2018 09:56
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 29 januari 2018 09:45:

    Tja, wordt nooit verliefd op een aandeel.

    En als ik het nu moet inschatten dan gaat het woensdag eerder dik onder de 200 dan terug naar 210 oid.

    Maar goed, velen zullen zeggen dat onder de 200 dan weer een mooi koopmoment is.....

    en zo is het (dat koopmoment) maar net!
4.847 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 243 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht