Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASML Holding NL0010273215

Laatste koers (eur)

864,500
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    433.877 Gem. (3M) 539,2K
  • Bied

    864,000  
  • Laat

    867,500  
+ Toevoegen aan watchlist

ASML 2018

10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 147 148 149 150 151 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 april 2018 21:30
    Ik ben ervan overtuigd dat morgen de Amerikaanse rente daalt. Waarom? Het vrijgekomen geld uit de belachelijke daling van de Dow moet toch ergens heen.
  2. lucdm 24 april 2018 21:38
    Denk je niet dat dat misschien de reden is voor al die verhoogde dividend uitkeringen en eigen-aandeel-terugkoop-acties? Google en Apple etc weten niet meer waar ze met het geld anders naar toe moeten?

    Een hogere rente zou goed nieuws zijn voor de Nederlandse financiële instellingen en de pensioenfondsen, toch? Kunnen die ook weer lekker stijgen...
  3. [verwijderd] 24 april 2018 21:41
    @lucdm Maar natuurlijk, ze weten van gekkigheid niet wat ze met het geld moeten doen, dus waarom zou de 10 jaars-rente dan stijgen? Inflatie? Ik zie er nog weinig van. De Amerikaanse particuliere belegger (en dat zijn er ontzettend veel) volgt CNBC en die hebben kijkcijfers nodig. Hoe wrang ook, die praten de wereldeconomie naar beneden voor kijkcijfers en dan blijkt het toch niet zo erg te zijn en dan is het weer AMAZING. Bah.
  4. forum rang 4 holenbeer 24 april 2018 21:47
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 24 april 2018 08:23:

    [...]
    ....

    NB. Onze AMX-er AMG van Herr Schimmelbusch doet bij mijn weten niks met In, maar ik sta open voor correctie.

    Nu je het toch over AMG hebt: 2 mei Q1-cijfers, half mei verwachte oplevering 1e lithiumplant.
    Mooie aanleiding om met wat mei-calls een gokje te wagen, desnoods een callspread.
    Ik heb ze uiteraard al :-) Zo ongeveer de enige in mijn porto die deze weken stijgt
  5. [verwijderd] 24 april 2018 21:51
    Ach jullie kennen mijn liefde voor CNBC. Ik heb zojuist gezien dat ze nu, een kwartiertje voor het einde van de handel, hun toon wijzigen, zodat ze morgen weer enorm AMAZED kunnen zijn van het herstel. Ach ja, zolang we MSM maar volgen, niet waar, Orwellians?
  6. lucdm 24 april 2018 21:51
    Het is bij Bloomberg niet veel anders... Onzinnig geblaat en "analyses" waar ik niet veel aan heb... Ik heb in een grijs verleden nog als techneut voor de Wall Street Journal Europe (Dow Jones Publishing) gewerkt (in Brussel en in Heerlen). Dat was andere koek. Dat was gedegen gerechercheerd en zeker hun Barron's weekblad vond ik best informatief. Soms tegen het saaie af, dat wel, maar ik vond de info altijd degelijk. Heb graag voor het bedrijf gewerkt.
  7. [verwijderd] 24 april 2018 22:09
    @lucdm Tegenwoordig is de MSM niet anders dan: We hebben nieuws: CNBC zegt, waarop CNBC dan zegt Bloomberg zegt en dat maakt het een goed onderbouwd verhaal. Het heeft niets meer met onafhankelijkheid te maken. Het ergste is wel, dat wat de ene dan zegt interessant is wanneer het goed is voor de kijkcijfers EN de positie van een groot investeerder, die er voor betaalt om die "informatie" de wereld in te helpen.

    En ondertussen hoor je om de 5 minuten spotjes van CNBC voor zichzelf. "Counting shoppingbags in the mall, cause i know we make this for a very intelligent viewer". Dat soort CRAP.
  8. [verwijderd] 24 april 2018 22:13
    Enfin, de Amerikanen zien ASML vandaag weer mooi in het groen sluiten, terwijl de Nasdaq 2 % lager sluit. Ik weet het, lager dan in Amsterdam, maar voor de Amerikanen ziet het er toch heel anders uit. Ze bevestigen de aanwezige kracht en de koersdoelen. Morgen....... DIK GROEN.
  9. lucdm 24 april 2018 22:26
    @Hommersma,
    TI zijn zeer goed bezig. Ze hebben de afgelopen 2 jaar een informatie-systeem opgezet waarbij de klanten hun mening konden geven over hoe TI aansloot bij hun behoeften en wat ze konden verbeteren voor hun klanten. Heb daar ook aan meegedaan (ik ben electronicus & ICT-er, vandaar). Die info hebben ze zo snel ze konden geintegreerd in zowat alle lagen van hun organisatie. Voorbeeldig. Het effect is er dan ook naar. Ik denk dat op de wat langere termijn dit een echt groei-aandeel kan blijven. In de laatste 5 jaar van 40 naar 100 USD : niet slecht gedaan van die gasten...
  10. MrMarket 24 april 2018 22:43
    Trump stuurt volgende week economische top delegatie naar China en zegt dat het 'very likely' is dat er een deal komt.

    - Tech sector is sowieso al de dupe van al die onzekerheid met die trade war
    - Wegvallen van tarifs zou commodity prijzen weer omlaag brengen en inflatie vertragen, dus hopelijk ook die 10y rente en dus kan die vrees ook weer wat weg.

    Dit is trouwens mijn 'mening' (en hoopvolle gedachte aangezien ik long zit)

    Ik vond dat ASML nog redelijk is blijven liggen in de US, hoop dan ook op een flink herstel in de USA futures zodat we in EUROPE morgen niet zelf beginnen met door sellen..

    EDIT: Je zou toch ook zeggen dat al die bedrijven die met uitstekende cijfers en outlooks kwamen en toch afgestraft worden, gaan rebounden? Lijkt me sterk dat voor elk bedrijf geldt dat dit een 'piek' is en dus maar winstnemen..
  11. lucdm 24 april 2018 22:59
    @BeursBonobo,
    maar de 27ste gaat ASML ex-dividend en gaat er zowizo weer 1,40 euro vanaf... Er moet nu toch écht heel veel optimisme komen voor ASML en aanverwanten zoal ASMI en BESI om een stijging op korte termijn te krijgen. En zolang er geen stabiliteit komt in de internationale situatie zie ik dat nog niet voor deze week gebeuren.
    Lijkt wel alsof de euforie van Trump een beetje uitgewerkt is en de markten zich terugtrekken en op krimp voorsorteren...(recessie-gevaar?).

    Maar er blijft natuurlijk wel dat lange termijn gemiddelde dat nog steeds opwaardse trend heeft... Dus wie weet?
  12. lucdm 24 april 2018 23:06
    @Paul

    vorige close gisteren in AMERIKA was 191.4 of zoiets en dus is deze close inderdaad + 2,7 USD (zij houden geen rekening met de AEX open en close)

  13. MrMarket 25 april 2018 00:20
    Teradyne plunges on smartphone weakness warning

    Teradyne Inc. TER, -8.82% shares plummeted more than 10% in after-hours trading Tuesday after the company said demand for testing mobile devices is cratering.

    Dat is weer minder..
    Ben echt bang voor de APPLE forecast..
  14. lucdm 25 april 2018 00:49
    @BeursBonobo
    Deze Apple forecast is nog niets vergeleken met de lange termijn vooruitzichten volgens mij:
    - hoeveel mobieltjes per persoon moeten we wel niet hebben om de voorbije groei-jaren te kunnen verder zetten?
    - hoeveel gekken lopen er rond die zich 1000 euro kunnen veroorloven voor een telefoon die als je hem laat vallen minstens 600 euro herstelling kost?
    - als Trump China niet met rust laat, wie gaat dan die telefoons produceren? (HINT: FOXCONN = China!) en als ze het zelf moeten gaan doen dan zullen de kosten alleen aan werkuren al het 3 tot 4-voudige zijn. Dus weg winst...
    - Apple stort zich in een ZEER riskant avontuur bij het proberen zelf hun chips te bakken. Ze hebben natuurlijk een enorme bak geld en ze zullen zich wel een clean-factory kunnen veroorloven, maar zelf chips maken is echt een hele andere tak van sport dan mobieltjes verkopen en iets waarvan ik me afvraag wat ze er beter van worden. Hebben ze nog niet genoeg marge op de huidige telefoontjes?
    - hun laptops product range is uitgekleed tot het absolute minimum en ook daar zijn de prijzen nog steeds fors. Een beetje fatsoenlijke laptop is schier onbetaalbaar voor de doorsnee klant, vermits die zo ongeveer een netto maandloon kost ondertussen. Daar zit geen marktverbreding in op korte termijn denk ik.

    Maar misschien vindt de doorsnee amerikaanse investeerder het nog wel meevallen en gaan ze vol in Apple.
  15. [verwijderd] 25 april 2018 01:11
    Hoppa en weer valt er een door de mand

    Teradyne.

    Intel van +5% teruggezakt naar +0.5%.
    Dit komt voorlopig ff niet goed jongens.
    Zal langzaam verder en verder wegzakken.

10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 147 148 149 150 151 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht