Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ABN AMRO BANK N.V. NL0011540547

Laatste koers (eur)

15,575
  • Verschill

    -0,175 -1,11%
  • Volume

    808.779 Gem. (3M) 3,7M
  • Bied

    15,570  
  • Laat

    15,580  
+ Toevoegen aan watchlist

ABN AMRO 2018

1.028 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 augustus 2018 15:29
    quote:

    simon'74 schreef op 29 augustus 2018 21:51:

    morgen de 24.24.?;)
    Italianen gooien weer roet in het eten. Dag begon nog mooi met een high van 24.02 maar nu nog maar 23.62
  2. forum rang 4 odA neD gaaH 30 augustus 2018 20:21
    Banken als ABN AMRO en ING verloren tot 1,6 procent. Dit na berichten dat de rekening voor het afschaffen van de dividendbelasting waarschijnlijk goeddeels op het bord van banken en bedrijven die veel energie verbruiken komt te liggen.
  3. simon'74 31 augustus 2018 08:29
    tja. het zit even niet mee. misschien weer terug naar de 23 zelfs. een bijkoopmomentje dan maar...
  4. forum rang 7 A3aan 31 augustus 2018 12:39
    quote:

    odA neD gaaH schreef op 30 augustus 2018 20:21:

    Banken als ABN AMRO en ING verloren tot 1,6 procent. Dit na berichten dat de rekening voor het afschaffen van de dividendbelasting waarschijnlijk goeddeels op het bord van banken en bedrijven die veel energie verbruiken komt te liggen.

    Raar geluid uit Den Haag. Ja, inderdaad, rekening voor een deel bij banken neer leggen. Moeten die paar banken in Nederland dan laten we zeggen 1 miljard per jaar gaan ophoesten. Ik kan het haast niet geloven dat zoiets zo maar ingevoerd kan worden.

    En dan valt het mij verder op dat die politieke schreeuwers tegen dat afschaffen van dividendbelasting allemaal maar even vergeten dat die belasting weer voor ruim 90% verrekend wordt via de inkomstenbelasting. Het vestzak/broekzak verhaal. In de éne pot komt 2 miljard binnen en via een andere pot wordt dat weer terug gegeven.
    Zijn die Jesse Klaver en andere gasten nu zo dom of verzwijgen ze dat om zogenaamd goed sier te maken.
  5. forum rang 7 A3aan 31 augustus 2018 13:14
    quote:

    Dongen schreef op 31 augustus 2018 12:47:

    afschaffen dividendbelasting is "wittevoetjespolitiek" van Rutte bij het grote bedrijfsleven.
    Gelul, het bedrijfsleven wordt er geen cent armer of rijker van. Het zijn de aandeelhouders die dividend ontvangen waar 15% op wordt ingehouden. En dus 90% van al die aandeelhouders krijgen dat weer terug via de inkomstenbelasting. En de rest die dat niet terug kunnen claimen worden dus eigenlijk gediscrimineerd, omdat anderen het wel terug krijgen. Gewoon gelijke kappen, gelijke monniken die afschaffing. Gewoon terecht!
  6. [verwijderd] 31 augustus 2018 14:09
    en daarom is de CEO van Unilever zo'n groot voorstander van de doorvoering van afschaffen dividend taks…. En dat het meer dan verwachte bedrag (600 mln) door derden en uiteindelijk de burgerman moet worden opgehoest is zeker ook "gelul" Uw woordkeuze is in deze bedenkelijk.
  7. 996 2 september 2018 20:52
    quote:

    A3aantje schreef op 31 augustus 2018 23:32:

    Maandag herstel?
    Graag
  8. [verwijderd] 2 september 2018 21:25
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 augustus 2018 06:48:

    Kracht van eigen balans wapent banken in overnamestrijd
    Boekwaarde bankschild

    Door Ruben Eg
    46 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Als de verwachte consolidatiestorm het Europese bankenlandschap nu al zou losbarsten, dan zouden Scandinavische banken er het best voor staan. Het Nederlandse ING en ABN Amro hebben nog een lange weg te gaan.

    Eten of gegeten worden. Dat was lang het devies in het Europese bankwezen. Door de nasleep van de crisis, strenger toezicht in de financiële wereld, digitalisering en eisen van aandeelhouders, is omvang alleen echter niet meer voldoende. Middelgrote banken die goed renderen met hun activiteiten kunnen langer op eigen benen doorgroeien in de Europese markt, waar consolidatie op de loer ligt.

    Verwacht wordt dat met name middelgrote banken in Europa op het overnamepad gaan als de bankenunie rond 2022 is voltooid. ING wil groeien door de losse technische systemen van alle Europese divisies te vervangen door twee en het liefst slechts één systeem. ABN Amro besloot onlangs de slecht renderende internationale zakenbank af te slanken, enigszins naar voorbeeld van KBC. De Belgische bank is met een balans van ongeveer dezelfde omvang, aanzienlijk lastiger op te snoepen dan ABN. Dit komt door de relatief hoge waardering van KBC op de beurs, als gekeken wordt naar de beurskapitalisatie gedeeld door het eigen vermogen.

    Van alle belangrijke Europese banken, kent KBC met een ratio van 1,6 alleen zijn meerdere in het Zweedse Swedbank (1,8). Ruim de helft van de dertig grootste Europese banken noteert onder boekwaarde. ABN heeft een score van 1,0. ING wordt met 0,9 lager gewaardeerd. „Banken met een lage boekwaarde zijn vatbaarder voor consolidatie”, legt analist Matthias de Wit van Kempen het belang van een hoge boekwaarde uit. „Dit kan impliceren dat het kapitaal van de bank niet optimaal gerund wordt en er potentieel veel te verbeteren valt. Bij een overname zouden er bijvoorbeeld divisies te verkopen zijn.”

    Bij een hoge boekwaarde dankzij een hoog rendement op de huidige activiteiten is dit juist andersom: „Dit maakt het mogelijk om zelf te groeien zonder heel veel extra kapitaal te hoeven investeren. Een bank die al langer een hoog rendement op eigen vermogen maakt, is helemaal ideaal.”

    Van de verwachte consolidatie onder Europese banken zijn de eerste stappen al zichtbaar. In Spanje staat Bankia open voor een fusie of overname, terwijl Barclays in Groot-Brittannië lonkt naar Standard Chartered en CYBG al bezig is met het opslokken van Virgin Money, het voormalige Northern Rock. Het Duitse Commerzbank wordt niet meer alleen met landgenoot Deutsche Bank in verband gebracht, maar ook met UniCredit. De Italiaanse grootbank zou ook kijken naar een fusie met het Franse Société Générale.

    In Nederland is het vooralsnog bij de tevergeefse flirt van Nordea met ABN Amro gebleven. Staatsbank De Volksbank wordt pas op zijn vroegst over een jaar in de etalage gezet. In België wil de staat de eveneens genationaliseerde bankverzekeraar Belfius verkopen.

    Nordea is één van de Scandinavische banken die dankzij een hoge boekwaarde en marktkapitalisatie relatief eenvoudig op het overnamepad kan gaan. „De bankensector in Scandinavië staat er veel beter voor dan die in de eurozone”, legt hoogleraar Harald Benink van de Universiteit van Tilburg uit. „Na de grote Scandinavische vastgoedcrisis van begin jaren ’90 hebben de banken daar veel verliezen genomen, zijn geherkapitaliseerd en minder risico’s gaan nemen. Veel Europese banken moeten die stappen nog maken.”

    In de top van best renderende Europese beursgenoteerde banken, zijn alleen het Belgische KBC en de Duitse spaarbankengroep Erste de enige niet-Scandinavisch banken. ING noteert op de beurs met 0,9 net iets onder boekwaarde. „Vanwege de relatief lage return op het eigen vermogen, verloopt de opbouw van de kapitaalbuffer vrij traag bij ING”, aldus De Wit. „Deze is echter noodzakelijk om in de toekomst aan de strengere de strengere bankregels, Basel 4, te voldoen.

    En dat terwijl ING toch als kool groeit: „Het leningenboek groeit inderdaad hard, maar de returns zijn met name in de groeimarkten niet altijd voldoende interessant om de kapitaalsopbouw mee te laten groeien. Daarbij is ING veel kosten kwijt aan digitale investeringen. Maar die zijn wel belangrijk naar de toekomst toe.”
    Dus ABNAMRO wordt een overnametarget. Premie 30% netjes toch.
  9. forum rang 7 A3aan 2 september 2018 21:44
    Op huidige koers kan men geen buil vangen. Alleen al 7% dividend per jaar zal steun geven. Nordea wilde 28 euro betalen maar Dijsterbloem lag dwars. Dat was dus een startbod. Dan wordt eindbod bij overname uiteindelijk 32 euro. Maar kan best nog wel een paar jaar duren.
  10. matin 3 september 2018 10:48
    Eerst die inkoop eigen aandelen of verhoging dividend aan het einde van het jaar.
    Maar ABN is een overname kandidaat binnen een jaar of 2 a 3.
  11. [verwijderd] 3 september 2018 18:23
    quote:

    A3aantje schreef op 2 september 2018 21:44:

    Op huidige koers kan men geen buil vangen. Alleen al 7% dividend per jaar zal steun geven. Nordea wilde 28 euro betalen maar Dijsterbloem lag dwars. Dat was dus een startbod. Dan wordt eindbod bij overname uiteindelijk 32 euro. Maar kan best nog wel een paar jaar duren.
    Ben geen banken fan.
    Maar voor het geld dat ik even niet weet te beleggen, zal ik in ABN steken.
    Zal meer opleveren dan de spaarrente dunkt mij.
  12. forum rang 7 A3aan 3 september 2018 18:31
    quote:

    Galachertje schreef op 3 september 2018 18:23:

    [...]

    Ben geen banken fan.
    Maar voor het geld dat ik even niet weet te beleggen, zal ik in ABN steken.
    Zal meer opleveren dan de spaarrente dunkt mij.

    Daar ga je geen spijt van krijgen. Enne...… schrijf er een putje en calletje 3e vrijdag september op voor extra rendement.
  13. [verwijderd] 4 september 2018 10:04
    De ING bank treft een schikking met het Openbaar Ministerie (OM) in een zaak rond witwaspraktijken. De bank betaalt in totaal 775 miljoen euro. ING geeft toe dat de bank ernstig tekort is geschoten bij het voorkomen van fraude en biedt zijn excuses aan.

    ING had eerder al gemeld dat boetes, straffen en andere uitkomsten van het onderzoek naar betrokkenheid bij corruptie, witwassen en het eigen cliëntacceptatiebeleid aanzienlijk konden zijn.

1.028 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht