Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beter Bed 2019

2.975 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 149 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dhrbelegger 9 februari 2019 00:54
    quote:

    Ivarjeffrey schreef op 8 februari 2019 22:55:

    Leveringsproblemen komen door leveranciers en nu zeker niet door Beterbed zelf
    Dan moet je aan die kant actie ondernemen, klanten mogen niet de dupe worden van vertraging van levertijden. Vooral niet met een bed, waar je nog planmatig een aanschaf zal doen en erg afhankelijk van bent.
  2. forum rang 7 Kaviaar 9 februari 2019 09:26
    Interview met de nieuwe CEO per 26-07-2018

    Interessant!

    Nieuwe topman Beter Bed wil scherpte terugbrengen

    John Kruijssen, geboren in Rosmalen en opgegroeid in Den Bosch, is de nieuwe algemeen directeur van Beter Bed Holding in Uden. Hij heeft genoeg te doen bij het concern met bijna twaalfhonderd vestigingen in Europa. "We missen nu de echte scherpte. Die moet weer terugkomen."

    Bedden heeft John Kruijssen (53) genoeg beslapen. Een secretaresse bij een van zijn vorige werkgevers heeft weleens uitgerekend dat de nieuwe topman van Beter Bed voor zijn werk jaarlijks minstens honderdzestig nachten in een vreemd bed heeft moeten overnachten. Lachend: "Uit eigen ervaring weet ik dus echt wel wat een goed bed is. Al is dat voor mij persoonlijk niet zo heel spannend. Ik slaap overal en altijd. Als het moet kan ik zelfs op een sinaasappelkistje in slaap vallen.

    En dat kan hem in Uden nog weleens goed van pas komen. Want bij het beddenconcern - beursgenoteerd sinds 1996 - zal hij voorlopig niet echt rustig kunnen slapen. Kruijssen zal noodgedwongen nog veel moeten reizen naar buitenlandse vestigingen, aandeelhouders, klanten en winkels in heel Europa. De algemeen directeur heeft kortom genoeg te doen.

    Eerder dit jaar, net nadat hij als opvolger van de naar Accell Group vertrokken Ton Anbeek was aangetreden, moest het bedrijf met 2800 medewerkers en bijna 1200 winkels in vrijwel heel Europa, met een winstwaarschuwing komen. Vooral in Duitsland, waar meer dan de helft van de jaaromzet van 416 miljoen euro wordt geboekt, blijft de consument uiterst terughoudend met de aankoop van een nieuw matras. Die stellen die aankoop - de branche raadt aan dat gemiddeld zo om de zeven jaar te doen - voorlopig uit.

    De geboren Rosmalenaar zit er ontspannen bij in zijn sober en zakelijk ingerichte kantoor in Uden. Zijn zinnen doorspekt hij regelmatig met Engelse woorden en managementjargon, vooral opgedaan bij vroegere werkgevers als Shell, Macintosh Retail Group, Markeur Holding en Detailresult Groep, waaronder de supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt vallen.

    Kruijssen lacht veel. Zijn toon wordt zakelijk als hij ingaat op de huidige Duitse afzetproblemen bij zijn nieuwe werkgever.

    Vooropgesteld: Beter Bed en Beddenreus Nederland draaien fantastisch. Ook in België en Zweden gaat het goed. In Spanje hebben we nog te maken met de naweeën van de economische crisis. Maar het grootste probleem is toch echt Duitsland. Daar is de klad goed in gekomen. Er moet daar veel gebeuren, maar het is oplosbaar. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland moeten we ons assortiment, netwerk en onze marketing aanpassen aan de veranderde omstandigheden. Ook online kunnen en moeten we aanzienlijk meer gaan verkopen."

    Dat was inderdaad een heel erg vervelend incident. Die productiefout bij BASF - toeleverancier van ons en van onze concurrenten - heeft ons veel omzet en geld gekost. Van de ene op de andere dag verkochten wij in Duitsland vrijwel niets meer. Dat heeft ons in november, december van vorig jaar hard geraakt. Heel lastig. Maar dat is uiteindelijk niet het echte probleem. De afzet in Duitsland is ingezakt omdat we niet scherp genoeg acteren. We zijn er te afwachtend en moeten meer doen om de consument in onze winkels te krijgen. De scherpte moet weer terugkomen. En mijn eerste taak is om daarvoor te zorgen. Eind van dit jaar kom ik met oplossingen.

    Ik plak niet graag ergens aan het pluche. En daarom was ik me wel een beetje aan het oriënteren op iets anders. Ik wilde graag naar een beursgenoteerd bedrijf, waar ik zelf eindverantwoordelijk ben en dat internationaal opereert. Toen ik vernam van deze functie bij Beter Bed leek me dat meteen wat. Het bedrijf heeft een goede naam, goede producten en er hangt een goede sfeer: emotie en warmte. En er is hier wel wat te doen voor iemand als ik.

    Ik heb voor vier jaar getekend. En mezelf een aantal doelen gesteld. We moeten een kwaliteitsslag maken, de winst en omzet moeten omhoog, de online-verkoop moet sterk groeien en het marktaandeel moet stijgen.

    Ik ben zeer ambitieus. Ik zie het als een mooie uitdaging. In mijn loopbaan heb ik op allerlei vlakken veel ervaring opgedaan. Ik heb bij verschillende bedrijven van verschillende omvang gewerkt. Bij familiebedrijven en internationaal opererende organisaties. Dat breng ik allemaal mee. Ik vind Beter Bed echt een fantastisch bedrijf. Maar ik ben hier niet gekomen om een geschiedenisboek te schrijven of op de winkel te passen. We moeten flexibeler worden, vooruitkijken en durven te veranderen. Want als je doet wat je deed en slechts hoopt op een betere uitkomst, dan praktiseer je de definitie van gekte.

    Klopt. Meer partijen beginnen in te zien dat goed slapen een belangrijk onderdeel is van een gezond leven en dat steeds meer consumenten daar gevoelig voor en geïnteresseerd in zijn. Dus ook andere willen marktaandeel veroveren. Daar ben ik niet bang voor. Maar het vergt wel dat we scherp zijn en blijven. En goed inspelen op ontwikkelingen en durven te veranderen als de markt daarom vraagt.

    Toen ik hier kwam heb ik voor mezelf een foto gemaakt van dit bedrijf. Om vast te leggen waar we nu staan. We moeten het goede vasthouden, maar meebewegen met veranderende wensen en marktomstandigheden. Het doel is om in 2020 een wendbare consumentgeoriënteerde marktleider te zijn in slapen.

    www.bd.nl/oss-uden-e-o/nieuwe-topman-...

  3. handelsboer 9 februari 2019 11:50
    De eerste signalen zijn goed, als belegger mogen we blij zijn dat we al zo snel merken, dat de koers stevig wordt verlegd, dus ben ik positief, de winkel wordt stevig verbouwd ondertussen gaat de verkoop door,succes John Kruyssen!
  4. Dhrbelegger 11 februari 2019 17:10
    quote:

    Bob777 schreef op 11 februari 2019 09:31:

    En weer omlaag wat is dat toch
    Je hebt altijd van die dombos die verkopen als het momentum draait. Laat ze lekker :)
  5. Hobbybob 12 februari 2019 12:28
    Zit totaal geen handel in, momenteel.
    We hebben een trigger nodig anders wordt het voorlopig niets.
  6. 83M 12 februari 2019 16:50
    Trein kan elk moment gaan rijden. Ik zit liever alvast.
  7. forum rang 4 Bob777 12 februari 2019 17:38
    Denk ik ook bij de eindveiling stapte nog iemand op de trein voor plm. 9000 stukjes
  8. 83M 12 februari 2019 19:12
    blijft centenwerk, als er nieuws naar buiten komt kan het veel harder gaan.
  9. Ookaanwezigbij... 12 februari 2019 21:42
    Waarschijnlijk geen nieuw nieuws binnenkort. Het wordt wachten op de cijfers van Q1 denk ik. Met name de situatie (voortgang) in DL. Nederland en België gaan lekker tot nu toe.
  10. BeursVis 14 februari 2019 13:08
    quote:

    Ookaanwezigbij... schreef op 12 februari 2019 21:42:

    Waarschijnlijk geen nieuw nieuws binnenkort. Het wordt wachten op de cijfers van Q1 denk ik. Met name de situatie (voortgang) in DL. Nederland en België gaan lekker tot nu toe.
    Het wordt inderdaad wachten tot er weer nieuwe cijfers komen. Alleen als er uitzicht op dividend is kan de koers nog omhoog gaan. Als dat niet gebeurt gaan we nog lang zijwaarts.
  11. forum rang 7 Kaviaar 14 februari 2019 21:48
    Op dit moment zitten er nog een aantal shortpartijen in Beter Bed, waarvan in totaal 1,93% van +- 22 mljn aandelen = +- 425.000 stuks short.
    Het kunnen er wat meer of wat minder zijn, omdat ze onder de meldingsdrempel vallen. Raar dat AFM niet verplicht stelt dat alles gemeld moet worden tot aan 0,01% positie.

    De koers wordt redelijk strak gehouden en wat daarachter zit is giswerk. Of zou een institutionele belegger beter bed willen kopen, maar eerst willen zien of het in Dld stabiel is geworden? Ook dat is gissen.

    De koers die een tijdje terug een mooie spurt omhoog had, is weer teruggezet. Maar als er verbetering in DLd zichtbaar is, door o.a. een compleet ander management in Dld, dan kan de koers wel eens hard omhoog gaan.
    Bij de update was het 13% of zelfs iets meer. Ik verwacht dat het verlies is teruggedrongen en we in een stijgende trend zitten in Dld. We moeten niet vergeten dat we daar van heel ver, terug moeten komen en dat is niet in een paar maanden gebeurd.
    Met de nieuwe top heb ik er alle vertrouwen in dat hij de boel weer op de rit krijgt. Zo ja, dan is € 4,37 een lachertje qua prijs.

    Ben benieuwd of de koers zo blijft pingelen tot aan de cijfers die binnenkort gepresenteerd worden.
  12. 83M 15 februari 2019 19:04
    nou, ik moet even bijkomen van afgelopen handelsweek ... volgende week hopelijk meer actie.
  13. Ookaanwezigbij... 15 februari 2019 20:55
    Helaas vandaag minder cq slecht nieuws over de economie Duitsland. Ook de krapte op de huizen markt in Nederland die gaat ontstaan zijn beide vervelend voor BB.

    Q1 wordt spannend!!

  14. Dhrbelegger 17 februari 2019 03:51
    Inderdaad geen spannend weekje geweest, wel redelijk mooie stabilisatie.. Is wachten tot echt nieuws, welke over 2 weken gaat komen. Iig het meest spannende was wel dat eergisteren mn nieuwe wekker, gewonnen met een actie bij Beterbed op facebook/instagram, netjes werd afgeleverd. Kwalitatief ook prima wekkertje en met een leuk handgeschreven persoonlijk kaartje erbij. Dat doet de aandeelhouder indirect ook deugt :)
  15. MeGustasTu 18 februari 2019 08:45
    quote:

    Dhrbelegger schreef op 17 februari 2019 03:51:

    Inderdaad geen spannend weekje geweest, wel redelijk mooie stabilisatie.. Is wachten tot echt nieuws, welke over 2 weken gaat komen. Iig het meest spannende was wel dat eergisteren mn nieuwe wekker, gewonnen met een actie bij Beterbed op facebook/instagram, netjes werd afgeleverd. Kwalitatief ook prima wekkertje en met een leuk handgeschreven persoonlijk kaartje erbij. Dat doet de aandeelhouder indirect ook deugt :)
    Dat is niet verkeerd ;) Optisch lijkt te koers steeds trager te dalen, voor wat het waard is... Er is voor mijn gevoel al zeer slecht nieuws in de koers verwerkt, het komen met slecht of neutraal nieuws is al een relatieve meevaller. Grootste ´gevaar´ is wat mij betreft de noodzaak tot een forse aandelenemissie (met minimale verdubbeling). Een betere aansluiting op de online markt zou gunstig zijn. Ben zelf long in beter bed.
  16. forum rang 5 NLvalue 18 februari 2019 11:01
    Een aandelenemissie hebben ze (net zoals dividend dit jaar) expliciet uitgesloten tijdens de Capital Markets Day. Zal daardoor een jaar worden waar ze de business willen stabiliseren en kleine stapjes vooruit willen consolideren lijkt me.

  17. forum rang 4 Bob777 18 februari 2019 17:47
    Zowel de omzet als de koers zijn aan het stijgen. De voorfase naar de cijfers is begonnen. Zouden we de 5 euro in beeld krijgen de komende weken.
  18. 83M 18 februari 2019 19:27
    had de 5 allang verwacht . Na de cijfers vorige maand steeg de koers naar 4.80. Brede beurs is sindsdien flink gestegen en BB gedaald.
  19. forum rang 7 Kaviaar 18 februari 2019 22:46
    Wat in het vat zit, verzuurd niet!
    Met de nieuwe top heb ik het volste vertrouwen in BB.
    De vorige top ging niet mee in het digitale tijdperk, maar deze top wel degelijk.
    Ze moeten van ver komen, maar eerlijk is eerlijk, wat de nieuwe CEO zegt, maakt hij waar. Zo ook de rest.

    Het aandeel is nog steeds een koopje en als het de goede richting op gaat met de omnichannel, dan kan het hard terug naar € 8 - € 10 en hoger.
2.975 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 149 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht