Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,570
  • Verschill

    -0,010 -0,18%
  • Volume

    239.559 Gem. (3M) 285,6K
  • Bied

    5,530  
  • Laat

    5,600  
+ Toevoegen aan watchlist

off-topic

23.360 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 1168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ketchup 25 februari 2019 08:57

    goed nieuws PostNL, eindelijk - de weg voor dit jaar naar 3 euro ligt open en sommige analisten denken over tijd mogelijk weer een 4 euro aandeel

    dividend safe
  2. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 09:00
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 25 februari 2019 08:57:

    goed nieuws PostNL, eindelijk de weg voor dit jaar naar 3 euro ligt open en sommige analisten denken over tijd mogelijk weer een 4 euro aandeel

    dividend safe
    Morgen Wies,
    Om de overname van @SANDD te financieren wordt het dividend vooralsnog opgeschort, prima actie..

    ABM FN-Dow Jones) PostNL kondigde maandagochtend aan concurrent Sandd over te willen nemen. Sandd wordt gewaardeerd op een ondernemingswaarde van 130 miljoen euro en de overname is onder meer onderhevig aan goedkeuring van toezichthouder ACM, belast met onder meer het toezicht op de mededinging.

    Topvrouw Herna Verhagen van PostNL meldde in een toelichting dat "het combineren van de twee nationale postnetwerken van cruciaal belang is voor de postmarkt in Nederland om betrouwbaar, betaalbaar, innovatief en voor iedereen toegankelijk te blijven".

    Door de kosten van de financiering van de overname zal PostNL tijdelijk de betaling van dividend aan aandeelhouders opschorten. Indien de overname geen doorgang zal vinden, zal het postbedrijf over 2019 gewoon dividend uitkeren.

    De 19.000 werknemers van Sandd worden bij het doorgaan van de overname overgenomen door PostNL. Dit geldt ook voor de 23 locaties van de onderneming.

    Het aandeel PostNL sloot vrijdag op de beurs in Amsterdam krap twee procent lager op 2,28 euro.

    Succes........Peter
  3. forum rang 7 ketchup 25 februari 2019 09:36

    PostNL, eerste reacties lezen goed
    dit is een goede strategische move en lang verwacht en hoog nodig

    dividend is LT safe, dit is een tijdelijke schorting vanwege de overname

    zeker koopwaardig, heb een goede positie op een aantrekkelijk niveau en koop bij

    3 euro zeker mogelijk dit jaar en 4 over 18-24 maand met dividend is zeker ook een verwachting.
  4. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 10:51
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 25 februari 2019 09:36:

    PostNL, eerste reacties lezen goed
    dit is een goede strategische move en lang verwacht en hoog nodig

    dividend is LT safe, dit is een tijdelijke schorting vanwege de overname

    zeker koopwaardig, heb een goede positie op een aantrekkelijk niveau en koop bij

    3 euro zeker mogelijk dit jaar en 4 over 18-24 maand met dividend is zeker ook een verwachting.
    @POSTNL, heb m'n stukken van de hand gedaan, ruim 35 cent wpa kan ik niet laten liggen. De overname van SANDD is prima nieuws, geen concurrentie meer in de alsmaar krimpende postmarkt maar de politiek moet eerst de wet moeten veranderen om dit mogelijk te maken met allerlei bezwaren van de AFM/ACM zijn we daar nog wel een heel tijdje mee zoet..

    Komen vast weer nieuwe kansen om ruim onder de 2,50 poststukken te kopen maar op de lange termijn is de 3 en wellicht 4 euro best mogelijk, de kans dat @POSTNL zelf wordt overgenomen is nog steeds aanwezig maar ook hier zal de postwet verandert moeten worden, had met het oog op Europa al lang geleden moeten gebeuren.

    Deze morgen flink opgeschoond, m'n kwart positie in @FUGRO laten gaan, zie nog weinig aanknopingspunten dat de koers 'vleugeltjes' zou moeten geven en zijn de shorters nog niet vertrokken.

    Tevens de positie in @DAIMLER gehalveerd en zoals het er nu voorstaat gaan de resterende stukken er ook uit ondanks het gegeven dat een US importheffing er niet gaat komen..

    @RALLYE, begin van de maand begonnen met afbouwen en ben nu 60% van de positie kwijt, gelukkig dat dit zo'n illiquide aandeel is en op die manier het afbouwen vertraagd.
    Medio maart komen de cijfers en wil voor die tijd m'n stukken kwijt..

    @WHA, inmiddels aan 138% van target aan 25,34 en enkel voor het dividend van nagenoeg 10% dat wellicht volgend jaar iets wordt verlaagd, ben geen fan van vastgoed en zeker niet winkelpanden maar dit soort aandelen blijft redelijk liggen in tijden van onzekerheid en beurscorrecties..

    @PLUS, deze morgen aangevuld naar target en zit erin aan 763 P vorige week voor het eerst mee gehandeld en met 3 ritjes 186 P wpa opgeschreven nu is het zaak om deze winst niet terug te geven..

    Gisteren werd bij makelaar Harry @SGO aangetipt, heeft iemand een oordeel over deze glasboer?
  5. [verwijderd] 25 februari 2019 12:03
    @SGO

    Dat is momenteel een van mijn grootste posities. Ik kon me volledig vinden in het verhaal van "opa". Het is overigens wel een aandeel dat buitengewoon kwetsbaar is voor het algehele marktsentiment. Met de aanhoudende dagelijkse stijgingen op hetzelfde verhaaltje (China-gerelateerde twitter berichten) wordt dat m.i. wel wat kwetsbaar.
  6. [verwijderd] 25 februari 2019 12:07
    PS

    Ik ben hier niet om reclame te maken of zo naief genoeg om de illusie te koesteren een ES50 fonds in beweging te kunnen brengen, maar puur bedoeld ter aanvulling: @Sniklaas refereert aan de volgende "borrelpraat":

    www.business-class.nl/nl/uitzendingen...

    (subject SGO v/a pakweg 10:45)
  7. [verwijderd] 25 februari 2019 12:13
    @SA

    Ik val dan niet onder de categorie "allen"; dit schreef ik in september 2018 nog op het Kas Bank draadje:
    ---
    the Devil is in the Details schreef op 6 sep 2018 om 14:20:

    In plaats van doormodderen tot er een situatie van aanhoudende verlieslatendheid onstaat, denk ik dat het voor aandeelhouders een stuk aantrekkelijker is wanneer de resterende business bij een branchegenoot zoals BNY Mellon naar binnen wordt geschoven. Dat lijkt me in ieder geval beter dan de nu nog zeer riante balanspositie te verkwanselen aan het opkopen van "kansrijke" start-ups van vrienden en familie; "We also see opportunities for smaller add-on acquisitions" viel er namelijk in het persbericht te lezen. Tot op heden hebben al die nieuwe initiatieven en gedane investeringen tot niets geleid.

    Het lijkt me waarschijnlijk dat aandeelhouders liever nu €12 in de hand zouden krijgen (nog altijd een korting op de tangible boekwaarde van €14 per aandeel) dan over een paar jaar te moeten concluderen dat het eigen vermogen grotendeels is weggelekt middels ontslagvergoedingen, diepte-investeringen in leuke nieuwe initiatieven en onduidelijke overnames.

    Hopelijk wordt het belang van de aandeelhouder dus niet helemaal uit het oog verloren; consolidatie in een krimpende markt is niets om je voor te schamen, het is eerder een logisch gevolg."

    ---

    Het is uiteindelijk €12,75 en een dochter van Credit Agricole geworden, tenzij iemand er nog overheen gaat.
  8. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 12:34
    quote:

    Señor Acero schreef op 25 februari 2019 12:05:

    Post : gelukt
    Fugro: nog niet

    Overigens, waarom hebben we met z'n allen Kasbank gemist?
    Hallo Jan, @KAS is wel eens besproken op het imtech draadje, afgelopen herfst nog als ik mij niet vergis..
    Is een illiquide aandeel met 10% dividend en in de wetenschap dat dit soort dwergbankjes uiteindelijk het onderspit gaat delven en uit 'lijfsbehoud' zichzelf in de etalage zet..

    Je kunt een portefeuille optuigen met dit soort aandelen, bedrijven met een verdienmodel met een te kleine schaalgrootte waar de grootbanken alle zeilen moeten bijzetten om te overleven in het TECH geweld.

    Het gros van dit soort bedrijven wordt uiteindelijk een keer opgeslokt maar is de prijs dan goudgerand! denk het niet, kijk eens bij @KAS prima wanneer je bent ingestapt in de crises jaren rond de 5 of recent rond de 6 maar het aandeel zat de afgelopen jaren ook op de huidige overname koers die nog steeds euro's verwijderd is van de intrinsieke waarde, dus zo'n beetje je huis verkopen tegen de WOZ waarde.

    Succes..........Peter
  9. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 12:41
    quote:

    the Devil is in the Details schreef op 25 februari 2019 12:07:

    PS

    Ik ben hier niet om reclame te maken of zo naief genoeg om de illusie te koesteren een ES50 fonds in beweging te kunnen brengen, maar puur bedoeld ter aanvulling: @Sniklaas refereert aan de volgende "borrelpraat":

    www.business-class.nl/nl/uitzendingen...

    (subject SGO v/a pakweg 10:45)
    bedankt, toevallig gisteren tijdens het zappen was deze opa aan het woord en even blijven hangen. Vond ook z'n kijk op Wolters Kluwer en REXL ook een punt om bij stil te staan, heb indertijd REED nog een aantal keer verhandeld rond de 10 12 euro maar was me ontgaan dat beide gestaag zijn doorgegroeid, door de jaren heen de stille stijgers van de beurs...
  10. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 14:11
    @GE, de ontmanteling gaat gestaag door en de koers stampt vandaag de $11 flink aan;
    seekingalpha.com/news/3436465-danaher...

    Tot vorige week was @GE mijn best presterende fonds en wellicht dat vandaag het fonds de positie weer terugpakt van @VALLOUREC..

    Met een onderliggende waarde van $25 tov de peers gaat dit aandeel 3 stappen vooruit en 2 terug naar richting $15 ergens rond de zomer/herfst..
  11. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 14:33
    @KHC, in navolging van nabeurs vrijdag deze morgen in het groen begonnen waar nu de voorbeurs koers in het rood is weggezakt.

    Zoals Buffett al zei wij hebben voor @KRAFT teveel betaald en zitten nu op de blaren, de merken leggen het af tegen de 'huismerken' van een @COSTCO en daarvan maken de @WMT, @AHOLDS van deze wereld gretig gebruik van.

    De huidige positie mag verdubbelen naar een 5%, per slot van rekening een tak van sport welke in slechtere tijden redelijk blijft liggen en zelfs met het gereduceerde dividend ruim 4,6% bruto op jaarbasis aan wachtgeld oplevert.

    Zo forse afstraffing biedt ook weer kansen voor overname of dat @BRK het van de beurs haalt om na verloop van jaren het @HEINZ kunstje nog een keer over te doen! De centen daarvoor liggen al klaar en de prijs bijna!
  12. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 16:07
    @PBI, weer terug bij pappa, vrijdag eruit gedaan waarbij de laatste stukken $8,285 van de hand gingen. Dit is een prima aandeel om in portefeuille te hebben, wordt geld verdiend en ipv US$ direct naar de aandeelhouder koopt met eigen stukken in..

    @GE, wat een geweld en het dag-volume is na een half uur bereikt, de stukken werden grif afgenomen en begin < $11 weer te rapen..

    @KHC, strong sell volgens deze zienswijze;
    seekingalpha.com/article/4243844-less...
  13. [verwijderd] 25 februari 2019 17:24
    @KHC

    Ik denk zelf ook dat het geen "quick fix" gaat worden; de balans is uitgehold en de productportefeuille is ernstig verwaarloosd. Ik zie daar geen V-shaped recovery in het verschiet, eerder verdere afkalving.

    Maar goed, ieder zijn zienswijze. Ik blijf er in ieder geval van af.
  14. Levy 25 februari 2019 17:30
    Hallo the Devil is in the Details,

    Ben jij Backfire4 van weleer? Ik heb sterk het vermoeden.

    Groet!
  15. mjmj 25 februari 2019 17:45
    Iemand die iets kan vertellen over H2 gerelateerde aandelen of deze in portefeuille hebben?

    bv. hydrogenics, ballard power.
  16. forum rang 7 JP Samosa 25 februari 2019 18:13
    quote:

    sniklaas schreef op 25 februari 2019 16:07:

    @PBI, weer terug bij pappa, vrijdag eruit gedaan waarbij de laatste stukken $8,285 van de hand gingen. Dit is een prima aandeel om in portefeuille te hebben, wordt geld verdiend en ipv US$ direct naar de aandeelhouder koopt met eigen stukken in..

    @GE, wat een geweld en het dag-volume is na een half uur bereikt, de stukken werden grif afgenomen en begin < $11 weer te rapen..

    @KHC, strong sell volgens deze zienswijze;
    seekingalpha.com/article/4243844-less...
    Peter,
    Pbi, ik heb ze wel gehad.maar kijk je naar de lt grafiek, dan is de lijn wel steeds dalend...dus toch wat huiverig om weer in te stappen... of denk je dat die dalende streep gaat ombuigen?

    GE: ja, da's lekker
  17. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 18:14
    quote:

    mjmj schreef op 25 februari 2019 17:45:

    Iemand die iets kan vertellen over H2 gerelateerde aandelen of deze in portefeuille hebben?

    bv. hydrogenics, ballard power.
    nope, enkel dat ik @BLDP en @PCELL.ST enkele maanden volg maar ben er niet aan toe gekomen om deze inhoudelijk te bekijken..

    In het kader van de accu's zijn tijdelijk en uiteindelijk wordt de toekomst een brandstofcel op waterstof met elektromotoren in de velgen voor de aandrijving..
  18. forum rang 7 sniklaas 25 februari 2019 18:32
    quote:

    Señor Acero schreef op 25 februari 2019 18:13:

    [...]

    Peter,
    Pbi, ik heb ze wel gehad.maar kijk je naar de lt grafiek, dan is de lijn wel steeds dalend...dus toch wat huiverig om weer in te stappen... of denk je dat die dalende streep gaat ombuigen?

    GE: ja, da's lekker
    Hallo Jan, moet bekennen dat ik weinig naar grafiekjes kijk, enkel op de dag dat ik iets met een aandeel wil doen..

    @PBI, verhandel dit aandeel sedert mei, juni van vorig jaar en kan het in de tussentijd redelijk lezen maar het is en blijft volatiel en heeft dit jaar al flink geplust..
    In de aanloop naar de cijfers gestaag herstel om met de cijfers kortstondig te dalen, maar cijfers waren goed en de daling werd mijns inziens veroorzaakt door de aanpassing om te korten op het dividend en daarvoor in de plaats aandelen in te kopen. Het was een ruime dividend betaler en bij reductie wordt het aandeel gedumpt, daarna kwam herstel met een onverklaarbaar grote stijging afgelopen vrijdag naar ruim over de $8..
    Inmiddels weer een halve target en neem rustig aan bij tot target en komt er een dump neem ik extra stukken, voor de MT/LT hoort dit aandeel terug richting de $10..

    Idem met @GE, heb ongeveer een kwart positie terug maar ook daar kunnen winstnemingen het aandeel terugzetten richting de $10..

    Bij iedere bekendmaking dat er assets zijn verkocht gaat het aandeel 3 stappen vooruit en snel genoeg weer 2 terug en maakt dat het deze middag weer het best renderende aandeel in mijn portefeuille is geworden..

    Succes..........Peter
23.360 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 1168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht