Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Advies

Liveblog: Advies

Update 12:00 uur: OECD

Nieuwe ramingen. En heel veel poeha.

 


Update 10:40 uur: Ahold Delhaize

Inderdaad, wat een vacaturetekst... Het is definitief: Ahold Delhaize is een technologiebedrijf geworden? Voor wie het niet weet, Beppie is het beeld bij het bedrijf van die shoppende huisvrouw met tassen. Of mag je dat anno nu ook al niet meer zeggen?

Nu nog een technologiewaardering voor Ahold Delhaize... Nee, dat zit er nog niet in. Met de stijging is het fonds wel duurder geworden - de verwachtingen zijn constant - maar formeel is het nog altijd het goedkoopste defensieve aandeel uit de AEX.

 


Update 10:00 uur: We Company (de gekste?)

U hebt al heel veel rode vlaggen voorbij zien komen. Misschien dacht u dat het niet gekker kon? Mis! Dit is de meest megalomane, narcistische, egocentrische en bizarre beursgang... ooit?

CNBC overdrijft niet eens. Het  baseert zich op dit portret van WeWork of We Company CEO Adam Neumann in WSJ. Het bedrijf en CEO zijn een beetje over de top, zegt de krant beschaafd. De drank vloeit in ieder geval rijkelijk en de joints gaan vrolijk rond. Als u geen inlog hebt zomaar even een paar alinea's.

Even verderop, het is echt een hele sociale jongen inderdaad...

Oh ja, hij heeft ook nog een vrouw. Intussen is ze uit de board, was al een verhaal op zich, maar zij kan er ook wat van?

Ms. Neumann has ordered multiple employees fired after meeting them for just minutes, telling staff she didn’t like their energy.

Ook nog even wat cijfertjes, Ja, die omzetgroei is een kunst op zich, dat moet u Neumann nageven. De verliezen lopen alleen net zo hard op. Kan hij ook geld verdienen? Dat is de vraag en de gok die u moet nemen mocht u ooit de aandelen overwegen, als het bedrijf een notering krijgt.

De waarde fluctueert intussen ook flink, Softbank kocht dus de top. Ik hoop dat dit spectaculaire bedrijf snel naar de beurs komt, want dat levert weer een hoop verhalen en lol op. Ik hoop alleen dat Vanguard vergeet het aandeel in mijn trackers op te nemen :-)

 


Update 09:45 uur: Advies

Rustig beursje met een paar flinke winnaars (Aegeon, ING, Unibail, Eurocommercial en Pharming) en één echte verliezer (ArcelorMittal). Defensief, cyclisch, financials en vastgoed, het beweegt een beetje door elkaar heen. Er is niet een duidelijk marktbeeld. Er zijn wel duidelijke adviezen: 

  • Philips: naar €42,20 van €41,80 (december 2020) - JP Morgan
  • Philips: naar €50 van €49 - Citigroup
  • Air France-KLM: starten met equal weight en €10 - Morgan Stanley
  • Aperam: naar €24 van €25 - Kepler Chevreux

Krijgt u deze er nog bij:

19 Sep - 09:32:06 [RTRS] - EUROPEAN AIRLINES SLIDE AFTER MORGAN STANLEY'S CAUTIOUS VIEW ON THE SECTOR: LUFTHANSA LHA
G.DE, RYANAIR RYA.I TOP FALLERS

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht