Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

26,980
  • Verschill

    -0,360 -1,32%
  • Volume

    101.776 Gem. (3M) 84,8K
  • Bied

    26,600  
  • Laat

    27,260  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos december 2019

4.460 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 223 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Sentiment 6 december 2019 12:18
    quote:

    objectief schreef op 6 december 2019 11:43:

    @ivet: Zoals ik zei: Hoop op dit, hoop op Toledo etc.; laat die medewerkers van Gala hun gang maar gaan en dan zien we wel wat eruit komt. Een k/w kun je niet bepalen o.g.v. inkomsten uit mijlbetalingen, dat zijn enkel opbrengsten uit de verkoop van je inboedel. Het gaat nog jaren (en misschien wel nooit) voordat Gala een farmaceutisch bedrijf wordt en je er een k/w op kan plakken.
    Uiteraard hoop ik dat de koers blijft stijgen, maar een terugval naar 164 zou me niet verwonderen in de eerste maanden van 2020. Tenslotte komt er een grote verkoper die zegt het is mooi geweest. (net zoals er hier af en toe winst genomen wordt)

    Een grote terugval naar 164 lijkt mij, bij normale wereldomstandigheden en geen grote teleurstellingen komen, nooit meer het geval. Er zullen dan plenty gegadigden in de rij staan om de aandelen over te nemen.
  2. [verwijderd] 6 december 2019 12:21
    quote:

    MrBerth schreef op 6 december 2019 12:17:

    [...]

    Dat is dan wel weer absurd optimistisch..! ;-)
    Wellicht :) maar wanneer ik een pilletje slik met flinke risico’s, en er komt iets op de markt zonder deze risico’s, dan zit ik de volgende dag bij het ochtendspreekuur van de huisarts om vervolgens meteen mijn doosje op te halen bij de apotheek....
  3. Guuster 6 december 2019 12:21
    De januari calls die ik vanochtend verkocht heb ik ingewisseld voor sept. calls 200. Kan vriezen en kan dooien maar tegen die tijd sowieso mooi weer
  4. forum rang 4 Sentiment 6 december 2019 12:22
    quote:

    MrBerth schreef op 6 december 2019 12:18:

    Vreemd koersverloop, we zetten zojuist een lager dal en daarop volgde een hogere top....
    Ja, je ziet wanneer er even weer goed gekocht wordt de koers omhoog vliegt.
  5. [verwijderd] 6 december 2019 12:22
    Een terugval na de filing lijkt mij ook niet meer dan logisch. Sterker nog, de filing kan weleens een heel groot buy the rumour/sell the fact gehalte gaan krijgen, want in feite brengt de filing niks nieuws. Dus even spike up, en dan rood de dag uit.
    Het is toch een ander nieuwsfeit dan bv. de Finch1/3 resultaten, of de Gilead deal, dat gaf echt nieuw nieuws en zekerheid.
  6. forum rang 7 trab33 6 december 2019 12:22
    quote:

    koekeloer schreef op 6 december 2019 11:53:

    @BL007 ha bloo7 je bent eerder grappig dan gek. Ik geef je groot gelijk. De opbrengsten uit FILGOTINIB zullen voor Gala op termijn. circa 1 miljard. Zijn. Bij het aantal aandelen dat uitstaat is dat circa €20 per aandeel. Daar hoort een kw bij die de koers boven de € 400 zal brengen. Daarnaast is daar nog het glp 1690 dat momenteel wordt uitgeprobeerd op 1500 mensen en dat lijkt er ook goed uit te zien. Dat rechtvaardigt dus een nog wat hogere koers.
    Los daarvan, er mogen dan slechts 68 miljoen aandelen uitstaan, maar van Herk heeft circa 10%, Gilead heeft 25%, nog eens 10% zit inde MSCI trackers index vast en mijn inschatting is dat er minstens nog 5 a 10% in vaste handen zit. Dit betekent dat slecht 45 tot 50% van die 68 miljoen aandelen vrij verhandelbaar is. Nu zitten er nog 3,8% short in Gala, dus die zullen ooit willen coveren. Ze moeten dan inkopen uit een markt van hooguit 35 miljoen aandelen. Omdat ruim de helft van de aandelen in vaste handen zit, zal het terugkoopeffect van 3,8% circa een dubbel effect kunnen hebben op de koers van Galapagos. Uiteindelijk zal ook Gilead haar warrabt B willen uitoefenen. Dat kan in theorie door aankopen op de beurs, maar dat wordt lastig gezien het geringe aantal vrij verhandelbare aandelen. Het alternatief is dat Gala een emissie van 5% doet. Dit moet echter tegen een ruwweg 20% hogere beurskoers gebeuren. Ondanks de geringe verwatering die dan plaatsvindt, lijkt het evident dat het aandeel Galapagos op dat moment ook plotsklaps door de markt circa 20% hoger gewaardeerd zal worden. Van uit dat perspectief zijn op termijn dus nog de nodige impulsen te verwachten.
    Op het forum lees ik dikwijl over beleggers/traders die er even uitstappen op op lagere niveau’s terug te kopen. Dat kan een aantal keren lonen, maar het is spelen met vuur. Een aandeel dat trendmatig stijgt, en er ligt een uiterst solide businesscase aan deze trendmatige stijging ten grondslag, moet je stevig vasthouden. De terugvallen zijn schaars en moeilijker te timen dan de stijgingen die vrijwel dagelijks plaatsvinden. Ik bedenk mij wel tweemaal om ook maar een aandeel Gala te verkopen; er zit teveel upside potential in dit aandeel. Trouwens ik zou voor de komende jaren geen beter alternatief weten met meer groeivooruitzichten en voldoende geld in kas om deze groei zonder verdere emissie’s te realiseren.
    1) op termijn zullen de inkomsten van filgotinib zeker hoger uit komen dan 1 miljard , humira van abbvie doet 20 miljard en filgotinib is makkelijker inneembaar (pil i.p.v. injectie) + werkt veel veiliger
    als er geen blackbox waarschuwing komt zie ik filgotinib zeker de helft uit de markt halen = 14 miljard
    2) kijk eens naar volgende link met dank aan Dar-win daar zie je dat de free float maar een 16 % is = 10 miljoen stukjes
    van die 10 miljoen zitten er ook heel wat in vaste handen bij kleine particulieren zoals ik en misschien jij
    www.iex.nl/Forum/Upload/2019/11953546...
  7. [verwijderd] 6 december 2019 12:26
    GILEAD EN GALAPAGOS TEKENEN BAANBREKENDE R&D-SAMENWERKING

    Gilead doet een upfront betaling van $3,95 miljard en investeert $1,1 miljard in aandelen -

    Gilead krijgt toegang tot Galapagos' drug discovery platform en de huidige en toekomstige pijplijn, met uitzondering van Europa

    Met deze investering kan Galapagos haar research en klinische programma's uitbreiden en versnellen
    Galapagos krijgt een grotere rol in de commercialisering van filgotinib en gaat de toekomstige ontwikkelingskosten gelijk delen met Gilead
    Gilead is akkoord met een standstill van 10 jaar
    Foster City, Calif. en Mechelen, België 14 juli 2019, 13:00 ET/19:00 CET; gereglementeerde informatie - Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) en Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigen vandaag aan dat ze een 10-jarige wereldwijde R&D samenwerking aangaan. Deze samenwerking geeft Gilead toegang tot Galapagos' portfolio van nieuwe kandidaat medicijnen, waarvan er zes in klinische ontwikkeling zijn, en tot de meer dan 20 preklinische programma's en het onderzoeksplatform.

    Galapagos zal hiervoor een upfront betaling van $3,95 miljard en een investering in aandelen van $1,1 miljard ontvangen van Gilead. Galapagos gaat deze middelen inzetten om haar R&D-activiteiten uit te breiden en te versnellen. Gilead krijgt een exclusieve licentie en optierechten om alle huidige en toekomstige programma's in alle landen buiten Europa te ontwikkelen en commercialiseren. Gilead en Galapagos zijn ook overeengekomen om de bestaande afspraken voor de ontwikkeling en commercialisering van filgotinib (het kandidaat geneesmiddel voor reuma en andere ontstekingsziekten) aan te passen. Galapagos gaat een groter deel van de commercialisatie in Europa voor haar rekening nemen.

    Dankzij de samenwerking zullen de firma's nog nauwer samenwerken op wetenschappelijk vlak. Gilead krijgt toegang tot de onderzoeksdivisie van Galapagos, die meer dan 500 wetenschappers telt, en ook tot Galapagos' unieke platform: de ziektemodellen in humane primaire cellen om nieuwe targets voor medicijnen te ontdekken en te valideren. Gilead zal ook 2 personen voordragen die in de raad van bestuur van Galapagos zullen plaatsnemen na de afronding van deze transactie.

    "We zijn enorm blij met deze unieke overeenkomst, die niet alleen van strategisch belang is voor de lange termijn, maar ook onmiddellijke voordelen voor beide partijen oplevert. We kozen voor Galapagos voor het baanbrekende platform voor medicijnontwikkeling, de voortreffelijke wetenschappelijke knowhow en het uitmuntende team," zei Daniel O'Day, voorzitter en CEO van Gilead. "We krijgen ook exclusieve toegang tot alle huidige en toekomstige producten in de brede pijplijn van Galapagos, terwijl Galapagos haar onderzoeksactiviteiten kan uitbreiden en een commerciële infrastructuur kan gaan bouwen. De samenwerking past binnen ons streven om de innovatie te versterken door middel van diverse benaderingen."

    Als onderdeel van deze samenwerking, krijgt Gilead rechten op GLPG1690, het Fase 3-kandidaat-geneesmiddel van Galapagos voor IPF (longfibrose). Verder krijgt Gilead ook een optierecht voor een exclusieve licentie in de Verenigde Staten op GLPG1972, een Fase 2b-kandidaatgeneesmiddel tegen artrose. Zowel GLPG1690 als GLPG1972 zijn hele nieuwe geneesmidelen, en ze kunnen belangrijke opportuniteiten betekenen voor Gilead's pijplijn. Ook heeft Gilead optierechten buiten Europa voor alle andere huidige en toekomstige klinische programma's van Galapagos.

    "Wat een fantastisch moment in onze 20-jarige geschiedenis om deze historische overeenkomst af te sluiten met onze goede partner Gilead," zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Galapagos heeft zich bewezen in het identificeren van targets en het ontwikkelen van kandidaatgeneesmiddelen, van onderzoek in het lab tot en met klinische studies in patiënten. We zullen veel voordeel hebben van de expertise en infrastructuur van Gilead en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze pijplijn zal versnellen. Bij deze overeenkomst gaat het over het maximaliseren van innovatie, gebaseerd op het ontwikkelen van medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme. Met het kapitaal dat Gilead levert, willen we sneller innovatie bij patiënten brengen."

    Over de samenwerking

    Galapagos zal alle R&D-activiteiten tot het einde van Fase 2 leiden en financieren. Na de voltooiing van Fase 2 van elk kandidaat geneesmiddel, heeft Gilead de optie op een licentie. Als de optie wordt uitgeoefend, zullen Gilead en Galapagos samen de verdere ontwikkeling doen en de kosten gelijk verdelen. De optie van Gilead loopt gedurende de 10-jarige termijn van de samenwerking en met nog een drie-jarige uitloop voor die programma's die na de 10 jaar in klinische ontwikkeling zijn.

    Als GLPG1690 wordt goedgekeurd in de Verenigde Staten, betaalt Gilead aan Galapagos een extra mijlpaal-betaling van $325 miljoen.

    Voor de optie op GLPG1972 in de Verenigde Staten - na voltooiing van de lopende Fase 2 - zal Gilead $250 miljoen betalen. Indien aan specifieke criteria voor werkzaamheid wordt voldaan, zal Gilead tot $200 miljoen extra betalen. Na de optie komt Galapagos nog in aanmerking voor maximaal $550 miljoen aan betalingen voor goedkeuring en commercialisering.

    Voor alle andere programma's die voortkomen uit de samenwerking, zal Gilead een opt-in betaling doen van $150 miljoen per programma, en zijn er geen verdere mijlpaal-betalingen verschuldigd. Galapagos zal oplopende royalty's tussen 20-24% op de netto-omzet ontvangen voor alle Galapagos-producten die in licentie zijn genomen door Gilead als onderdeel van de overeenkomst.

    Overeenkomst tot herstructureren van de filgotinib-samenwerking

    Gilead en Galapagos zijn ook overeengekomen bestaande afspraken aan te passen voor de ontwikkeling en commercialisering van filgotinib, het kandidaat-geneesmiddel voor reuma en andere ontstekingsziekten. De bedrijven hebben onlangs het uitgebreide Fase 3 FINCH-programma voor reuma voltooid, en zijn van plan om voor het einde van het jaar de vergunningsaanvragen voor het kandidaat-geneesmiddel in te dienen in de Verenigde Staten en Europa. In het kader van de gewijzigde overeenkomst zal Galapagos een grotere rol krijgen bij de wereldwijde strategie van filgotinib en een groter stuk van de commercialisering in Europa voor zijn rekening nemen. Dit biedt Galapagos de mogelijkheid om versneld haar commerciële aanwezigheid in Europa op te bouwen.

    Gilead en Galapagos zullen filgotinib samen op de markt brengen in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, met behoud van de 50/50 winstdeling in deze landen, zoals vastgelegd in de bestaande filgotinib-licentieovereenkomst. Daarnaast krijgt Galapagos een bredere commerciële rol. Galapagos heeft het exclusieve recht op commercialisering in België, Nederland en Luxemburg. De bedrijven zullen toekomstige wereldwijde ontwikkelingskosten voor filgotinib gelijk verdelen, in plaats van de 80/20-kostenverdeling die oorspronkelijk was overeengekomen. Andere voorwaarden van de oorspronkelijke licentieovereenkomst blijven van kracht, inclusief de resterende $1,27 miljard aan potentiële mijlpaalbetalingen en oplopende royalty's variërend van 20 tot 30%, toe te kennen in gebieden buiten Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Luxemburg.

  8. forum rang 4 Sentiment 6 december 2019 12:28
    quote:

    MrBerth schreef op 6 december 2019 12:22:

    Een terugval na de filing lijkt mij ook niet meer dan logisch. Sterker nog, de filing kan weleens een heel groot buy the rumour/sell the fact gehalte gaan krijgen, want in feite brengt de filing niks nieuws. Dus even spike up, en dan rood de dag uit.
    Het is toch een ander nieuwsfeit dan bv. de Finch1/3 resultaten, of de Gilead deal, dat gaf echt nieuw nieuws en zekerheid.
    Nou, daar ben ik ook zo bang voor, je leest hier ook van diverse dat ze bij filing alles verkopen.
    Dan wil opeens iedereen door dezelfde deur naar buiten....
  9. forum rang 9 objectief 6 december 2019 12:29
    @Sentiment: ik ga alvast in de rij staan. En 164 is slechts een relatief kleine daling als de euforie eruit loopt; je kunt je wel indenken hoe massaal er winst genomen gaat worden als de koersstijging gaat haperen en omslaat in een daling.
  10. forum rang 4 Sentiment 6 december 2019 12:30
    quote:

    objectief schreef op 6 december 2019 12:29:

    @Sentiment: ik ga alvast in de rij staan. En 164 is slechts een relatief kleine daling als de euforie eruit loopt; je kunt je wel indenken hoe massaal er winst genomen gaat worden als de koersstijging gaat haperen en omslaat in een daling.

    Ok, ik zal een vette order op 165 zetten...
  11. [verwijderd] 6 december 2019 12:31
    quote:

    trab33 schreef op 6 december 2019 12:22:

    [...]
    1) op termijn zullen de inkomsten van filgotinib zeker hoger uit komen dan 1 miljard , humira van abbvie doet 20 miljard en filgotinib is makkelijker inneembaar (pil i.p.v. injectie) + werkt veel veiliger
    als er geen blackbox waarschuwing komt zie ik filgotinib zeker de helft uit de markt halen = 14 miljard
    2) kijk eens naar volgende link met dank aan Dar-win daar zie je dat de free float maar een 16 % is = 10 miljoen stukjes
    www.iex.nl/Forum/Upload/2019/11953546...
    Sorry, maar dat is echt onrealistisch.
    Verzekeraars zullen patienten eerst Humira of biosimilars voorschrijven, omdat die veel minder kosten.

    Verder zijn er 4 jak-concurrenten die met voorsprong op de markt zijn. Als patienten met succes die pillen gebruiken gaan ze echt niet overstappen. Datzelfde geldt voor artsen die blijven bij de pil die al werkt.

    Die black box zal mooi zijn, maar anderzijds is het ook maar een bijwerking die bij minder dan 1% van de gevallen voor zal komen. Kortom, hoe groot is die trigger?

    Verder heeft concurrent Abbvie de markt nu in handen, die kan zowel humira als rinvoq (jak remmer) aanbieden, de meeste reuma artsen hebben al nauwe contacten met Abbvie. Die gaan niet zomaar overstappen omdat een concurrent een iets lager risico op trombose heeft.

    Zal filgotinib een deel van de markt krijgen? Vanzelfsprekend. Zou mooi zijn als dat m.i. 10% is. Zeker op korte termijn (paar jaar).

    Daarmee ben ik overigens niet pessimistisch maar al heel erg optimistisch. Zo'n reuma medicijn is echt wat anders dan een pilletje tegen hoofdpijn waarvoor je naar de apotheek gaat.

    Echte breakthroughs gaan er pas ontstaan als Toledo idd werkt, en ergens vanaf 2025 (optimitische schatting CEO vdStolpe) op de markt komt. Dan hebben we echt een game-changer in handen waardoor de hele reuma-markt, en andere markten, ineens wel voor 40-60% naar Galapagos zullen gaan.

    Tot die tijd is het al een prachtig vooruitzicht om wellicht naar koersen van 350-500 euro p/a te gaan.
  12. RP91 6 december 2019 12:32
    Van Herk heeft een belang van 10% in galapagos. Ik zat me even te bedenken hoe hij zich moet voelen als hij de koers van glpg ziet..
  13. [verwijderd] 6 december 2019 12:35
    quote:

    RP91 schreef op 6 december 2019 12:32:

    Van Herk heeft een belang van 10% in galapagos. Ik zat me even te bedenken hoe hij zich moet voelen als hij de koers van glpg ziet..
    Onno had aangegeven dat van Herk wat zat te morren toen de koers rond de 130-140 stond onlangs. Denk dat dat nu in ieder geval niet meer zo is...
  14. forum rang 4 Sentiment 6 december 2019 12:35
    quote:

    RP91 schreef op 6 december 2019 12:32:

    Van Herk heeft een belang van 10% in galapagos. Ik zat me even te bedenken hoe hij zich moet voelen als hij de koers van glpg ziet..
    Ik zat er vanmorgen net aan te denken, wat zal er bij hem even bijgekomen zijn zeg....
  15. [verwijderd] 6 december 2019 12:37
    door storing IEX lukte niet tekst aan te vullen, maar ik interpreteer de uitleg van Objectief gewoon wat anders dan: "De rest is hoop vnl. omdat het grootste deel van Filgotinib (de potentiele V.S. opbrengsten) al door Gala is ontvangen via cash. De verkoop minus verkoopkosten in Europa etc. gaat Gala relatief weinig opbrengen; deze markt is verdeeld en de prijzen mede afhankelijk van de politiek."

    zie hierboven nogmaals de deal met Gilead in herinnering; leg me gaarne in dat licht uit waar je je mening op baseert dat het grootste deel reeds ontvangen is. In mijn optiek moet het grote geld nog binnenstromen (en ja, dat duurt nog even, maar het schip is zichtbaar ad horizon zeg maar en beleggers kijken doorgaans vooruit en de koers dito).

    Dat de koers tikkie terug kan krijgen is best mogelijk, al vind ik 164 wel erg straf. Mondiaal gezien leven we in vreemde tijden (handelsoorlog, negatieve rente, QE etc) en misschien is 5-6miljard straks waardeloos geld op de balans...maar instappen op 165 is dan ook zinloos als het financiele systeem klapt.
  16. forum rang 4 holenbeer 6 december 2019 12:39
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 6 december 2019 12:35:

    [...]

    Onno had aangegeven dat van Herk wat zat te morren toen de koers rond de 130-140 stond onlangs. Denk dat dat nu in ieder geval niet meer zo is...
    tja, eigen schuld. Had ie maar meer dan 10 % moeten kopen. Doet ie misschien as we speak :-)
  17. CM_Uu 6 december 2019 12:42
    Hoe schatten jullie de kansen van een PB op een vrijdag nabeurs? Of is dat niet gebruikelijk?
  18. forum rang 7 bezinteergebelegt 6 december 2019 12:42
    quote:

    RP91 schreef op 6 december 2019 12:32:

    Van Herk heeft een belang van 10% in galapagos. Ik zat me even te bedenken hoe hij zich moet voelen als hij de koers van glpg ziet..
    Denk prima. En geeft compensatie aan zijn investeringen in Wereldhave, Vastned en Eurocommercial.

    Want die belangen staan vooralsnog een paar honderd miljoen rood.
4.460 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 223 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht