Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,045
  • Verschill

    +0,005 +0,01%
  • Volume

    6.178.462 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1922 1923 1924 1925 1926 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MrMarket 14 april 2020 22:07
    De AEX is niet omhoog te krijgen zeg, pfff. En als de US de helft van hun winst inleveren staan wij weer een stuk lager ook.

    Afijn, hopen op een olie rebound vannacht

    Fijne avond
  2. [verwijderd] 14 april 2020 22:16
    quote:

    Japaho schreef op 14 april 2020 21:05:

    [...]

    Nou Pakka, je trekt wel een hele grote broek aan..... Gewoon luisteren naar wat wijze mensen zeggen.....Je durft wel. Denigrerend vind ik dit naar andere beleggers of aanwezigen op dit forum.

    RDS is een ven de grootste olie-gerelateerde bedrijven van Europa, met geen schulden en heel veel geld in kas. Zij zullen alleen als ze niet anders kunnen het dividend tijdelijk schrappen, omdat ze altijd aan hun aandeelhouders, en daar ben ik een van, hebben beloofd om vast te houden aan de kwartaal-dividend uitkeringen.
    Je doet je huiswerk ook niet goed.
    Ook jij moet beter wijze mensen luisteren wat ze te zeggen hebben...

    Lees mijn post van vandaag exact van 13:00u. Heb uitvoerig beschreven over kas positie en dividend van RDS.

    Doe je huiswerk voortaan goed voordat je reactie op mijn post gaat plaatsen...

  3. [verwijderd] 14 april 2020 22:25
    quote:

    Alwin1982 schreef op 14 april 2020 21:44:

    Als meer nieuws de aankomende weken komt over soepelere maatregelen dan gaat Shell omhoog.
    Afgelopen weekend is een basis neergelegd door alle olieproducerende landen. Dit was het begin. Meer nieuws volgt in belang allen.

    Okay, dan maak ik even op bierviltje een simpele berekening. Stel dat door versoepeling van maatregelen de vraag heel snel aantrekt naar 90% én dat op wonderbaarlijke wijze er een verbeterde deal over olieproductie komt waardoor de prijzen stijgen naar 75% van de prijs voor de crisis ($70). Dan is de omzet nog altijd maar 67% van voor de crisis. Het aandeel noteerde ca. €27 voor de crisis, 2/3 daarvan is €18 (ja, dit is kort door de bocht, dat weet ik).

    Voordat iemand er over valt; ik begrijp dat ik in bovenstaande een heleboel factoren welke omzet en resultaat bepalen buiten beschouwing laat, maar het zegt wel degelijk iets. Naar mijn mening is bovenstaande een behoorlijk positief scenario (waar ik zelf niet in geloof), waarbij ik voor de olie omzet dan nog maar op 2/3 van het niveau voor de crisis kom.

    Nogmaals: ik zie niet in op basis waarvan de koers dan op korte termijn weer terug zou gaan naar €20, maar ik laat me graag overtuigen door argumenten.

  4. [verwijderd] 14 april 2020 22:37
    quote:

    Tenton schreef op 14 april 2020 20:08:

    [...]

    Voor Nederlanders is het aandeel a vooral het interessants en makkelijkst omdat dit in euro's werkt en geen verschil maakt op hun dividendbelasting.

    Aandeel B valt onder de Londense beurs, wat inhoudt dat er sprake is van wisselkoers (van en naar ponden) wat extra onzekerheid geeft. Ook met het hele Brexit gedoe (kan een impact hebben op de koers van de pond). Daartegenover staat dat er geen dividendbelasting is vanuit Engeland zelf. Als Belg moet je bvb. bij aandeel A eerst 15% dividendbelasting betalen in Nederland, en dan nog eens 30% in België en dus 40% in totaal. Bij aandeel B is dit maar 30%.

    Vermoedelijk zorgt de wisselkoers en de hogere beurstaksen in Londen ervoor dat er momenteel minder verhandeld wordt in aandeel B. Eenmaal er minder volatiliteit en speculatie is en mensen meer kopen op "lange termijn" vermoed ik dat aandeel B wel terug meer bij aandeel A zal aansluiten. Is het voordeligst op vlak van dividend.
    Bedankt voor je antwoord.

    Ja, verschil a en b ken ik qua belastingen.

    Er is trouwens ook een amsterdam genoteerd deel hoor..

    www.beurs.nl/Aandeel-Koers/210965/Roy...

    Hier betaal je geen Engelse beurstax op,
    Zelfde als de a share, ik had namelijk vroeger de a shares..

  5. [verwijderd] 14 april 2020 22:38
    quote:

    Wilbar schreef op 14 april 2020 20:37:

    [...]

    In het kader van het aandelen inkoopprogramma werden t/m vandaag de volgende aantallen ingekocht:
    In 2020 A-aandelen: 47.024.733 stuks
    In 2020 B-aandelen: 22.162.044 stuks
    In 2019 A-aandelen: 323.015.498 stuks
    In 2019 B-aandelen: 16.079.624 stuks

    Eerdere jaren heb ik niet geteld.
    Bron: www.shell.com/investors/dividend-info...
    Interessant dat je ze optelde,

    Is het omgekeerde van wat ik dacht, veel meer a delen die opgekocht werden, en toch is b duurder als je naar de vroegere koersen keek..

  6. [verwijderd] 14 april 2020 22:42
    quote:

    BeursBonobo schreef op 14 april 2020 22:07:

    De AEX is niet omhoog te krijgen zeg, pfff. En als de US de helft van hun winst inleveren staan wij weer een stuk lager ook.

    Afijn, hopen op een olie rebound vannacht

    Fijne avond
    Ik denk dat je heel al heel blij mag zijn wanneer de AEX de komende maanden op het huidige niveau, net boven de 500 punten, blijft staan. We zijn namelijk nog lang niet verlost van Corona en het IMF voorspelt een gitzwarte toekomst voor de economie. Ik houd mijn hart vast.
  7. [verwijderd] 14 april 2020 22:55
    Voor de eurozone verwacht het IMF een krimp van 7,5 procent in 2020 en een herstel van 4,7 procent in 2021.
    Mooie toekomst als beurzen een half jaar voorlopen ??
    Paniek q2 cijfers overleggen of daytraden en hopen op geen 2e gekke Corona golf
  8. [verwijderd] 14 april 2020 23:27
    quote:

    Alwin1982 schreef op 14 april 2020 22:55:

    Voor de eurozone verwacht het IMF een krimp van 7,5 procent in 2020 en een herstel van 4,7 procent in 2021.
    Mooie toekomst als beurzen een half jaar voorlopen ??
    Paniek q2 cijfers overleggen of daytraden en hopen op geen 2e gekke Corona golf
    Het IMF spreekt over een krimp van 8% in 2021 als de markt- en kredietverliezen oplopen. Dat is een geheel andere scenario dan een herstel van 4,7%. Zie het FD.
  9. Geen Gezeik, iedereen rijk 14 april 2020 23:36
    quote:

    buy&hold-style schreef op 14 april 2020 16:19:

    [...]

    Laatste zinnetje begrijp ik niet, kun je toelichten?

    Wat ik zie: vraag naar energie neemt toe en zal toe blijven nemen. Groei komt nu nog grotendeels uit olie (groei 1 % per jaar - ofwel circa 1 mln vaten/per dag groei) maar zal in toekomst steeds meer uit alternatieve bronnen komen. Ondertussen blijkt het olie-aanbod veel flexibeler geworden door de schalieboeren. Een hogere olieprijs leidt sneller tot een hoger productie, wat dan weer de prijs zal smoren.

    Tegelijk hebben we aardig wat jaren aan onderinvestering achter ons, waardoor het aanbod in toekomst magerder zal zijn. Dat heeft dan weer een prijsopdrijvend effect.

    Samengevat: voorspellen is moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat
    Voorspellen is altijd moeilijk. Maar de ontwikkeling in het verleden hoeft niet de betrouwbaarste voorspeller voor de toekomst te zijn.

    Mogelijk neemt de wereldwijde olie-vraag voorlopig nog toe. Daar gaan veel projecties van oliemaatschappijen nog van uit. Maar al die projecties gaan uit van allerlei aannames. Zoals bijvoorbeeld hoe snel allerlei alternatieve energie-bronnen doorbreken en hoe snel electrische voertuigen doorbreken.

    Uit de ontwikkeling van de vraag naar olie in de laatste 18 jaar blijkt in Europa al een krimp en in Noord-Amerika maar een toename van een paar procent. De grote groei van de vraag ligt buiten de Westerse wereld, in China, India, Indonesie en ook in Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten zelf.

    Tegelijkertijd kan je uit de ontwikkeling van zowel wind- maar vooral ook zonne-energie opmaken dat juist in China en India dit veel sneller groeit dan in de Westerse wereld. Dat is om meerdere redenen ook logisch; zowel China als India zijn grotendeels dichtbevolkte landen met heel veel miljoenensteden. Zowel in China als India was en is er nog steeds een enorm probleem met luchtverontreiniging. De Chinese metropolen zijn dankzij een hele reeks aan maatregelen om die luchtvervuiling tegen te gaan verdwenen uit de absolute toplijst van steden met de hoogste luchtverontreiniging. Groei van duurzame energie is voor deze landen en hun metropolen geen geitewollensokken hobby maar gewoon pure noodzaak om het leefklimaat nog enigzins leefbaar te houden. Beiden landen hebben ook het probleem dat als ze doorgaan met massale consumptie van olie ze snel afhankelijk worden of al zijn van import uit het Midden-Oosten. Dat is ook geen aantrekkelijke gedachte. Dus dat is nog een bijkomend motief om weg te willen van olie. De Chinese overheid stimuleert electrisch rijden en heeft ook de ontwikkeling van massa-produktie van zonne-panelen gestimuleerd. Ook India heeft ambitieuze programma's om het gebruik van duurzame energie te bevorderen. Daarbij speelt het voordeel dat er in India op grote delen van het platteland nog geen electricteitsnetwerk ligt en dat lokale opwekking van electriciteit dus in vergelijking met de aansluiting op het electriciteitsnet relatief goedkoop is.

    Mocht de Chinese overheid de introductie van electrische auto's versneld stimuleren dan valt sowieso op vrij korte termijn een belangrijke bron van groeiende vraag naar olie weg. Bovendien is de kans dan groot dat er hetzelfde gebeurt als met de zonne-panelen; een sterke verbetering van de kosten/opbrengstenverhouding.

    Ondanks de groei van de consumptie van olie in China, India en Indonesie was die groei overigens nog steeds veel minder dan die van de algehele economie in die landen.

    Daarbij komen nog een paar specifieke zaken waar Shell en veel andere andere Westerse 'majors' mee te maken hebben; Shell en de andere majors hebben geen grote aandelen in de grootste goedkoopst winbare oliereserves in het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Rusland en ook lage marktaandelen in de raffinage en distributie in juist de grote opkomende landen zoals China en India. Dus zelfs al groeit de vraag daar tijdelijk nog behoorlijk door dan zullen de 'majors' daar maar in beperkte mte van profiteren. In het Midden-Oosten en Latijns-Amerika groeit het gebruik maar daar wordt vooral door de eigen genationaliseerde oliemaatschappijen in voorzien.

  10. K-123 14 april 2020 23:46

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs in New York is donderdag sterk gedaald, na nieuwe signalen dat het mondiale overaanbod aan olie op dit moment met geen mogelijkheid kan worden tegengehouden.

    Een future op een vat ruwe olie sloot dinsdag 10,3 procent lager op 20,11 dollar. Dat is nauwelijks hoger dan op 30 maart, toen de olieprijs de laagste stand in achttien jaar bereikte op 20,09 dollar.

    Beleggers werden steeds somberder terwijl ze luisterden naar bestuurders van Amerikaanse olieconcerns die toezichthouders in de staat Texas verzochten om een verplichte productieverlaging, om te compenseren voor de gekrompen vraag door de coronacrisis.

    Sommige bedrijfsbestuurders pleitten voor dwang en anderen waren ertegen, maar allemaal wezen ze op een enorm probleem van overaanbod dat op korte termijn niet opgelost zal worden, wat de autoriteiten ook doen.

    De olieprijs is sterk gedaald nadat Saoedi-Arabië en Rusland een prijsoorlog ontketenden en de markt overspoelden met olie, terwijl de vraag juist was gekelderd door de coronacrisis. Hierdoor zijn de wereldwijde olievoorraden sterk opgelopen.

    blij dat ik puts heb ( korte termijn )
  11. Geen Gezeik, iedereen rijk 14 april 2020 23:50
    quote:

    JohnCooperWorks schreef op 14 april 2020 16:50:

    Alsof de olieprijs en de koers van oliereuzen in twee verschillende spectra's liggen. Sowieso verbaas ik mij over het feit dat de Dow alleen maar + noteert terwijl het nieuws keer op keer erger is. Hoe lang blijft de wereld nog vertrouwen houden in de Dollar na al die ingrepen van de FED?
    Ja dat is dus iets dat ik mij al jaren afvraag!

    Hoe kan de Amerikaanse fabeltjes-economie zo door blijven bestaan? Enorme handels- en begrotingstekorten, ongedekte enorme belastingverlagingen, knappende tech- en huizenbubbels, een bijna faillisement van een hele serie Amerikaanse mega-financiele instellingen, krankzinnige vaak onnodige buitenlandse militaire avonturen, een complete handelsoorlog met zijn belangrijkste handelspartner en nu weer een half miljoen Corona-gevallen plus werelds hoogste slachtoffercijfer, het maakt allemaal niet uit, de Dow en S&P en de Amerikaanse economie worden niet geraakt of in ieder geval minder dan het buitenland. Of men doet als of.......

    Zijn de yanks ook goed in.
  12. Geen Gezeik, iedereen rijk 15 april 2020 00:10
    quote:

    Eduard de Wit schreef op 14 april 2020 20:36:

    [...]

    Ik denk niet dat ze nu gaan verlagen ( die kans acht ik klein ).
    Ben meer benieuwd wanneer Shell echt moet zeggen, we hebben er alles aan gedaan maar moeten nu echt dividend verlagen.

    Dan heb ij het bijvoorbeeld over een jaar lang deze lage olieprijs?
    Of houdt Shell het veel langer vol?
    Of korter?
    Ik heb hier echt geen inzicht in...
    Of kan niemand dit zeggen?
    Ze hebben tegen de 40 miljard redelijk makkelijk in contanten om te zetten reserves. Maar de verliezen lopen nu ook behoorlijk op. Kosten gaan door, opbrengsten zijn veel lager. Kosten zijn zonder afschrijving op basis van de cijfers van vorig jaar rond de 18,5 miljard dollar per maand. Inkomsten uit benzine-verkoop zijn veel lager vanwege laag volume en lage prijs. Bij kerosine nog dramatischer. Gasprijzen ook laag en volumes vraag ook veel lager. Als ze dan ook nog 15 miljard dividend gaan uitkeren kan bodem snel in zicht zijn. Ze kunnen eventueel nog flinke lening proberen te krijgen. Maar dan neemt solvabiliteit flink af. En wat zijn al die olievoorraden, installaties, gebouwen en schepen nog waard als er geen winst mee kan worden gemaakt?
  13. Fedde1980 15 april 2020 05:19
    quote:

    boxershort schreef op 15 april 2020 04:02:

    Dividend (gedeeltelijk) schrappen, dan komen we straks toch in de buurt van de 10 euro weer.
    Ja dat blijft gissen tot 30 april mijn zegen hebben ze.Wil nog wel wat shares aanschaffen voor weinig
  14. zonnedaal 15 april 2020 06:34
    quote:

    boxershort schreef op 15 april 2020 04:02:

    Dividend (gedeeltelijk) schrappen, dan komen we straks toch in de buurt van de 10 euro weer.
    Vergeet het maar. Kan best een paar Euro lager gaan, maar de 10 is een al lang gepasseerd station en komt de komende jaren niet meer terug.
  15. forum rang 4 Yes we can 15 april 2020 07:15
    quote:

    Tenton schreef op 14 april 2020 20:08:

    [...]

    Voor Nederlanders is het aandeel a vooral het interessants en makkelijkst omdat dit in euro's werkt en geen verschil maakt op hun dividendbelasting.

    Aandeel B valt onder de Londense beurs, wat inhoudt dat er sprake is van wisselkoers (van en naar ponden) wat extra onzekerheid geeft. Ook met het hele Brexit gedoe (kan een impact hebben op de koers van de pond). Daartegenover staat dat er geen dividendbelasting is vanuit Engeland zelf. Als Belg moet je bvb. bij aandeel A eerst 15% dividendbelasting betalen in Nederland, en dan nog eens 30% in België en dus 40% in totaal. Bij aandeel B is dit maar 30%.

    Vermoedelijk zorgt de wisselkoers en de hogere beurstaksen in Londen ervoor dat er momenteel minder verhandeld wordt in aandeel B. Eenmaal er minder volatiliteit en speculatie is en mensen meer kopen op "lange termijn" vermoed ik dat aandeel B wel terug meer bij aandeel A zal aansluiten. Is het voordeligst op vlak van dividend.
    RDSB wordt ook gewoon in euro op de AEX verhandeld hoor.
  16. forum rang 4 Tonydwi 15 april 2020 07:48
    Royal Dutch Shell heeft tijdelijk de productie stilgelegd bij olieplatform Perdido in de Golf van Mexico, vanwege een lek in een pijplijn van Exxon Mobil. Hebben wij niets geleerd uit het verleden.Kopen als het bloed op de beurzen. Voor mij is het voor de LT.
  17. GR0NINGEN 15 april 2020 08:00
    DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell verwacht zijn olieplatform Perdido in de Golf van Mexico later op woensdag gereed te hebben voor de herstart. De voorbereidingen daarvoor zijn in gang gezet, laat het bedrijf per e-mail laten weten. Eerder deze week werd het platform tijdelijk stilgelegd vanwege een lek in een oliepijp van ExxonMobil.
    Perdido is een joint venture van Shell, BP en Chevron. Normaal kan de faciliteit tot 100.000 vaten olie per dag leveren.
  18. [verwijderd] 15 april 2020 08:01
    Goedemorgen forum-leden! Gaan we vandaag een leuke RD-dag beleven of...

    ...gaan we het hebben over de koersdoel van deze zinkende bedrijf?

    ;-)))
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1922 1923 1924 1925 1926 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht