Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Dramatisch BAM

Dramatisch BAM

(NK) Het houdt niet op, niet vanzelf. BAM (-10,0%) meldde voor de tweede keer deze week een forse tegenvaller. Afgelopen maandag was het nog het ingestorte kunstarchief in Keulen dat voor €40 miljoen werd geschikt en nu komt de bouwer met een winstwaarschuwing.

BAM rekent op een operationeel verlies van €130 a €150 miljoen in de eerste jaarhelft. Het bedrijf ziet zich daarom genoodzaakt om de internationale tak in de etalage te zetten. Wat vooral bizar is dat deze winstwaarschuwing niet gewoon afgelopen maandag was gemeld.

Dan zou het bedrijf 1 keer negatief in de spotlights staan en dan kon het weer door. Nu maakt het de indruk dat het op het hoofdkantoor een grote puinzooi is. Dat bouwers af en toe een tegenvaller moeten melden hoort bij de business waarin ze zitten, maar BAM maakt het wel heel erg bont.

De afgelopen twee jaar hadden we de zeesluis, daarna kwamen er nog mislukte Duitse projecten bij, waaronder dus het ingestorte kunstarchief in Keulen. Al deze tegenvallers leiden ertoe dat het aandeel slechts een fractie boven het dieptepunt van halverwege maart noteert. Gaat BAM ooit nog het vertrouwen van beleggers terugwinnen? 

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht