Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

79,820
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    501.694 Gem. (3M) 382,6K
  • Bied

    79,900  
  • Laat

    79,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 545 546 547 548 549 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 september 2020 19:37
    Meestal komt de rust snel terug en heb je spijt van je genomen verlies.

    Vandaag ook extra diep door het stof omdat alle beurzen in het rood staan
  2. forum rang 5 tradersonly 17 september 2020 19:40
    Met een bezetting die straks richting de 80-90% gaat moet 3 euro dividend toch gewoon mogelijk zijn?
    Ofwel 27% van wat ze voorheen uitkeerden. Dan heb je wel 10% dividend, mits je volledig deelneemt met de claims.
  3. Stroop 17 september 2020 19:40
    Ik zit op een hak van 50. Ik blijf nog meer even zitten. Met een afwaardering naar 140 euro p/a en een 1 op 1 emissie hebben we nog een intrinsieke waarde van 75 p/a over. Met dan hopelijk een gak van 37,50.
    Lijkt me prima, al had ik toen ik urw kocht iets anders voor ogen. Als er een onderhandse plaatsing komt word ik een stuk ongelukkiger.

    Trouwens wel eens dat het management slecht werk heeft verricht en slecht heeft gecommuniceerd. Om maar niet te spreken over het dividend begin dit jaar...
  4. De Kromme 17 september 2020 19:40
    zoals bij vele grote ondernemingen weet het "management" altijd meer dan jan met de pet, ofwel de gewone belegger. Daarbij zitten de meeste managers maar voor een ding: zoveel mogelijk verdienen, zolang mogelijk blijven zitten, en falen: dat woord staat bij een "goede" manager niet in zijn vocabulaire. Daarvoor ben je manager.....
  5. forum rang 6 Lamsrust 17 september 2020 19:42
    Conference call RESET plan URW
    - zoals ik reeds verwachte heeft het URW management het vertrouwen van de obligatiehouders niet beschaamd en een claimemissie van EUR 3.5mrd uitgeschreven --> koersen obligaties reageren vandaag nauwelijks op deze aankondiging, i.e. was ingeprijsd;
    - URW management heeft het plan met de rating agencies afgestemd, i.e. investment grade rating blijft behouden bij uitvoering van dit plan;
    - focus zal liggen op de standing flagship assets via uitrol bestaande strategie, i.e. verbetering tenant mix en mixed use alternatieven voor hardnekkige leegstand;
    - alhoewel niet expliciet benoemd in de call lijken de grootste problemen in de US te liggen en dan met name in de US Regional Malls. De CFO benoemde dit expliciet "regionals are going to go", doch de opbrengst hiervan is niet meegenomen in de EUR 4 mrd asset sales. Ik vermoed de volgende aanpak:
    o beste regionals worden behouden (Oakridge, Valencia en Mission Valley) welke toevallig in gebied liggen
    waar ook goede flagships in liggen;
    o redelijke regionals zullen tegen forse korting op boekwaarde aan investeerders in dit type vastgoed verkocht
    worden eventueel i.c.m. flagship van mindere kwaliteit of i.c.m. de betere regionals;
    o van de meest dramatische regionals worden de sleutels aan de bank gegeven, tenzij ontwikkelingspotentie
    locatie.
    - na deze verkoop van de regional assets zal de volledige aandacht van het US team op de flagships gericht kunnen worden;
    - verkopen van EUR 4 mrd assets wordt pragmatisch ingestoken, i.e. ook verkoop beneden boekwaarde of JV aandeel in flagship assets of hele exhibition business kan geschieden om target te behalen of een combi deal te doen slagen;
    - fire sales van assets door derden worden door de taxateurs niet als uitgangspunt genomen, i.e. taxatie op going concern basis;
    - CFO is ervan overtuigd dat de taxaties in de US verder dalen.

    Mijn conclusie is dat de business in EU - zeker gegeven de huidige situatie van codes oranje/rood her en der - nog redelijk doorloopt, dat de business in de UK fors begint te herstellen, maar dat de business in de US nog fors achterligt. Gegeven dat de US flag ship malls tegen 3.7% niy in de boeken staan in combinatie met oplopende leegstand t.g.v. faillissementen huurders verwacht ik daar én een forse daling van de NRI en een forse afwaardering.

    Uitgaande van een verkoop van de EUR 4 mrd aan assets, een aflossing op de debts van EUR 7.5mrd, wegvallen EUR 85 mln NRI uit de US regionals (eventuele opbrengst regionals herinvesteren in US flagships), daling resterende NRI in de US en UK met 20% en een daling van de resterende NRI in Continentaal Europa met 10% kom ik op een run rate AREPS van plm. EUR 8,50 per huidig aandeel van EUR 36 + EUR 25 bijstorting.

    Uitgaande van een NIY van 5% portfolio breed, zie ik dan nog plm. EUR 6 mrd afwaardering in de US, EUR 700 mln afwaardering in de UK en EUR 3 mrd afwaardering in de EU, i.e. in totaal EUR 10 mrd afwaardering. De LTV zou dan uitkomen op plm. 37% hetgeen prima is.

    De opwaartse potentie is meer huur halen uit de bestaande panden via invulling leegstand door tenant mix/mixed used strategy en mijn persoonlijke overtuiging dat huurders naar de beste kwaliteit mall trekken en B & C malls verlaten hetgeen voor extra huur zal zorgen. URW is de enige in de markt met 95% (GMV gemeten) A kwaliteit malls volgens Greenstreet Advisors. Na opruimen US regionals wordt dit alleen maar meer.
  6. Renovator 17 september 2020 19:49
    Wat een paniek. Gewoon hard om lachen. Vandaag even herpositionering, moet zo flink bijstorten. Wat ik verkoop x 10 in calls juni omgezet. Rest cash aanhouden. Nu wachten dat rust en grote beleggers weer positie gaan uitbouwen. In het persbericht staat dat aandeelhouderswaarde behouden blijft, ik vertaal dat naar een claimrecht. Het zonder recht laten verwateren is ook onmogelijk, dat heet fraude. Voortgang onderhandelingen loopt goed, huurachterstand worden ingelopen. Schade beperkt en aanloop/verkopen vertonen stijgende lijn. Een nieuwe lockdown komt er niet en vaccin is er begin volgend jaar. Een mooi winkelcentrum is goud waard. Nadeel vind ik wel dat ze het dividend twee jaar terugschroeven naar, ik denk, 5 euro. Mijn vermoeden is dat al maanden de kleine belegger hoop put uit dit aandeel, terwijl het aandeel eigenlijk is weggelegd voor de grote beleggers. Naar mijn idee zitten die nu even stil tijdens het scheren. Slotsom, ik denk maar zo, het aandeel doet vandaag eigenlijk 37 + 25 euro, want dat is nodig om 3,5 mrd op te halen. Dus eigenlijk staan we op 62 euro, zonder al die onzekerheid!
  7. forum rang 6 ff_relativeren 17 september 2020 19:57
    @ Renovator,

    ik zou die rekensom toch anders invullen. Als jouw uitgangspunt van een emissiekoers € 25,- het startpunt is , dan zou ik eerst uitrekenen hoeveel aandelen er worden uitgegeven om € 3,5 miljard op te halen.

    Dat zou ik vergelijken met het huidig aantal uitstaande aandelen. Zo krijg je een beeld van de verwatering. En een beeld van hoe groot of klein de druk gaat zijn op de huidige beurskoers. Namelijk : Hoeveel aandelen van € 25,- liggen er in de weegschaal om het andere schaaltje met aandelen van € 36,- omlaag te trekken. (en waar kom je dan uit)

    Jouw idee dat de schaal met emissie-aandelen de beurskoers omhoog duwt (quote : € 37 + € 25 = € 62) is volgens mij geen gezonde en geen realistische benadering.
  8. Renovator 17 september 2020 20:03
    Keep it simpel, 3,5mrd tegen de nu uitstaande aandelen is 25 euro per aandeel. Hoeveel er bijkomen maakt niet uit, zolang je maar voor elk aandeel dat je hebt de rechten krijgt om te mogen bijstorten. Het is niet meer en het is niet minder. Heb je vandaag een aandeel gekochtbdan weet je dus dat je zo 25 euro mag bijstorten om hetzelfde stukje in dit mooie bedrijf te behouden.
  9. forum rang 5 tradersonly 17 september 2020 20:07
    Zou kunnen. In principe € 30,50 per nieuw aandeel.
    Vervolgens een reverse stock split. Aantal aandelen/2 en koers x2

  10. [verwijderd] 17 september 2020 20:10
    1. de emissie zal de WPA MINIMAAL met 55% verminderen
    2. er zal vastgoed verkocht worden dat nu rendeert
    3. het gevaar van US en UK malls die naar 0 kunnen worden afgeschreven omdat na 10% leegstand een snowball effect naar 0 optreed blijft bestaan
    4. skeletten als achtergestelde en hybride leningen of belachelijke goodwill blijven bestaan
    5. het management heeft inmiddels wel laten zien totaal onbetrouwbaar te zijn (# GS!)
    6. er is geen enkel teken, maar dan ook geen enkel teken dat dit type vastgoed (flagship spul zonder supermarkt en rete hoge OCR's) recht heeft om te blijven bestaan.
    7.Dit is pas de eerste stap in het hoofdstuk pijn. Er is nog geen perspectief (anders dan cashflow laten zien). Dus de koers kan enkel omlaag.

    Dus succes.
  11. Renovator 17 september 2020 20:15
    Nee, liever geen reverse split. Zie aandeel Tesla, beter 2 aandelen van 30 dan 1 van 60. of....even dromen... mochten we weer naar het oude niveau gaan, beter 2 aandelen van 70 dan 1 van 140.
  12. Renovator 17 september 2020 20:18
    Ik lees een hele hoop tegenstellingen. Winst per aandeel zal zeker dalen, maar voor 25 blijf je gewoon op niveau. Mooi toch!
  13. konijnenmelkertbaan 17 september 2020 20:19
    quote:

    Renovator schreef op 17 september 2020 19:49:

    Nadeel vind ik wel dat ze het dividend twee jaar terugschroeven naar, ik denk, 5 euro.
    Het is niet dat ze het dividend 2 jaar terugschroeven.
    Ze gaan de komende 2 jaar keuze-dividend introduceren. Dan heb je de keuze tussen dividend in cash of in aandelen.
    Door het dividend in aandelen te incentiveren (een korting geven) verwachten ze te bereiken dat minimaal 2/3 kiest voor het stock-dividend.

    Ze geven dan dus extra aandelen uit en houden zo naar verwacting een miljard in de portemonnee.
  14. tietatovenaar 17 september 2020 20:31
    quote:

    Renovator schreef op 17 september 2020 20:18:

    Ik lees een hele hoop tegenstellingen. Winst per aandeel zal zeker dalen, maar voor 25 blijf je gewoon op niveau. Mooi toch!
    dus als ik niet meedoe aan de claim wordt mijn aandeel 25 euro minder waard?
    en als ik 25 euro bijstort houd ik mijn 40 euro?
    (40 euro was gisteren de koers toen de emissie bekend werd gemaakt)

  15. forum rang 7 wiegveld 17 september 2020 20:31
    Dividend wordt nauwelijks uitgekeerd.
    Nieuwe huren dalen als er al nieuwe huurders zijn
    Huurders gaan failliet
    Grote kans dat centra in delen EU weer helemaal op slot gaan.
    Vaccin is er niet voor zomer 2021 als het er al is
    Afwaarderingen dreigen op waarde
    Vastgoed wordt in ramsj gedaan (er zijn altijd kopers als bloed van URW door de straten loopt, maar de prijs is door het putje, dus dat creëert schuld erbij.

    Vraag me af hoe ze nu de LTV rond de 30 kunnen berekenen (of was dat de koers vandaag??)
    Blijf wachten en rond de 30 euro wil ik wel kopen maandag.

    Maar bloedbad in alle andere vastgoedfondsen moet nog beginnen vrees ik ook. Klepierre ECP etc. Heb groot deel vertrouwen verloren en maar wat call opties geschreven.
  16. eugenenl 17 september 2020 20:32
    quote:

    Renovator schreef op 17 september 2020 20:18:

    Ik lees een hele hoop tegenstellingen. Winst per aandeel zal zeker dalen, maar voor 25 blijf je gewoon op niveau. Mooi toch!
    Er zal opnieuw een afschrijving gaan plaatsvinden. Je behoudt misschien hetzelfde percentage in het bedrijf, maar het bedrijf is na de afschrijvingen minder waard. En dat wordt natuurlijk later bekend gemaakt. Het risico is dat vooruitlopend op de emissie er nog meer aandelen moeten worden bijgedrukt als de koers blijft zakken. Dus als je niet meedoet is de waarde van je aandeel nog lager. Het bedrijf zal volgens mij qua beurswaarde imploderen.
  17. [verwijderd] 17 september 2020 20:41
    Wat is jouw tactiek Lamrust? Ook als dit plan werkt, zitten er nog risico's aan.

    Ik snap overigens ook waarom Jaap tussen neus en lippen benadrukte dat de US regionals uit de porteufeuille moeten en dit niet is opgenomen in de 4 mrd disposal. De Meriden Mall is voor omgerekend 10 mln euro verkocht (80.000m2 aan winkelruimte). Ik verwacht dat de kopende partij ook de leningen heeft overgenomen, maar het bestuur laat ons in het duister door op de balans alles op een hoopje te gooien.
  18. dree53 17 september 2020 21:02
    Het plan is om bij een eerste herstel naar 38 verlies te nemen. een jaartje wachten want op elk gebied ziet het er somber uit. weinig klanten bij winkels die geen huur kunnen betalen en een enorme schulden last die nu nog hoger wordt om weer geld te kunnen lenen
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 545 546 547 548 549 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht