Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.689 Posts
Pagina: «« 1 ... 1208 1209 1210 1211 1212 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 december 2020 10:00
    quote:

    het zwaard schreef op 29 december 2020 09:39:

    Frankrijk-2619470(+2960) !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nederland-781424(+7415) ??????????
    Zou Frankrijk nu ook goochelen met hun cijfers of doet Nederland het echt zo slecht ?

    Het zou heel goed kunnen dat de UK variant hier aan het rondgaan is.
  2. forum rang 6 Rowi62 29 december 2020 10:50
    Oversterfte is berekend door CBS. Wat blijkt : Er is oversterfte in de weken met de hoge aantallen corona doden (zeg 9000 extra per golf) maar dan daarna is er weer ondersterfte van 3000 vooral in verzorghuizen. Dat betekent dus dat daar de mensen (iets) eerder sterven door corona dan ze anders hadden gedaan. Na een jaar of twee is het effect al bijna weg dan. Geen reden voor paniek dus. Resteert het issue met de IC's . Dat wordt alleen maar erger nu er zoveel verpleegkundigen thuis zitten (ziek/verdacht/quarantaine vanwege app).. Hoe komt het eigenlijk dat dat Erasmus zoveel corona personeel heeft ?

  3. forum rang 7 jowi 29 december 2020 11:06
    Ms dat het zorgpersoneel zelf de regels / adviezen niet zo nauw neemt.
    Zie het bij mij in de straat ook. Diverse die in de zorg werken en een komen en gaan van bezoek!!!!
  4. forum rang 6 Chiddix 29 december 2020 11:07
    Nederland begint straks eerst de verpleegkundigen in te enten. De bron? Daarna de ouderen enz Andere landen hebben een andere volgorde.
    Met het oog op de uitval in de zorg zit er wat in om die eerst in te enten? Kunnen gevaccineerden oudjes nog besmetten?
  5. forum rang 10 rationeel 29 december 2020 12:18
    quote:

    luchtschip schreef op 28 december 2020 23:16:

    [...]

    Een bericht van de Dagelijkse standaard ?

    De Dagelijkse Standaard wordt met regelmaat beschuldigd van het brengen van nepnieuws en van het schrijven van artikelen om verontwaardiging op te roepen.

    zie hoofdstuk : stijl en inhoud
    nl.wikipedia.org/wiki/De_Dagelijkse_S...

    NRC artikel van 20 2 2017 :

    Dit is de Nederlandse Breitbart

    zie onderste artikel
    www.google.nl/search?source=hp&ei...

    www.nrc.nl/nieuws/2017/02/20/niet-sub...

    Waarom doe je dit toch?

    Waarom bestook je dit forum met een dubieus web blog, dat niets met journalistiek te maken heeft ?

    Je kunt beter de vraag proberen te beantwoorden.
  6. forum rang 10 rationeel 29 december 2020 12:20
    quote:

    Chiddix schreef op 29 december 2020 11:07:

    Nederland begint straks eerst de verpleegkundigen in te enten. De bron? Daarna de ouderen enz Andere landen hebben een andere volgorde.
    Met het oog op de uitval in de zorg zit er wat in om die eerst in te enten? Kunnen gevaccineerden oudjes nog besmetten?
    Dan hopen we maar, dat ze niet allemaal juist onbekwaam voor het uitvoeren van hun taken worden;)
  7. forum rang 8 het zwaard 29 december 2020 15:39
    Kleintje66; Het zou heel goed kunnen dat de UK variant hier aan het rondgaan is.

    Wacht tot de Nederlandse skifanaten terug uit Zwitserland komen. De Britten zijn daar al hals over kop vertrokken. We hoeven nu volgende week maar de Britse cijfers te volgen, en we weten genoeg.
    Niet moeilijk dat men nu eerst de verpleegkundigen in Nederland begint in te enten.
  8. forum rang 10 rationeel 29 december 2020 17:01

    Mien Kersten was kneiterziek van corona, maar viert nu gewoon haar 98e verjaardag

    www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20...

    Mien Kersten viert haar 98e verjaardag, nadat ze van corona is hersteld.
    © foto Jaap van der Pijll

    Tanja Koopen

    ’Kneiterziek’, was ze volgens dochter Aimee. Maar Mien Kersten gaf iedereen het nakijken, en vooral corona. Ze viert dinsdag gewoon haar 98e verjaardag.

    De kranige Enkhuizense woont nog zelfstandig in de Breedstraat. Ze gaat zelfs nog wel naar de kleine winkeltjes af en toe en heeft twee keer in de week buurtzorg. ,,Maar ze is wel gewoon oud. Ze is nu 98, haar geheugen wordt wat minder’’ aldus Aimee.

    Omdat ze veel binnen blijft en weinig mensen ziet dacht de familie niet direct aan corona, toen Mien wat verkouden werd. ,,Tot ze zei dat ze niets meer proefde. Toen heb ik haar toch maar laten testen, al vond ze zelf dat ze helemaal niet ziek was.’’

    Maar dat werd ze wel, toen eenmaal bleek dat ze corona had. Ze kreeg koorts en kwam in bed te liggen. Het opschalen van de buurtzorg bleek een probleem, omdat ze daar ook met zieken kampten en er vacatures waren. Dus trok Aimee zelf een week bij haar moeder in om voor haar te zorgen. Het was een spannende tijd, stelt ze terugkijkend. ,,Ik droeg beschermende kleding, ze had dag en nacht zorg nodig, maar ze heeft het zelf niet zo meegekregen. Als je het nu aan haar vraagt zegt ze: ’Ze zeggen het’.’’

    En dat doet ze inderdaad. Ze weet er zelf weinig meer van. Ze is jarig en er is bezoek. Dat kleizoon Stijn is geweest met de nieuwe puppy, ze weet het niet meer. ,,Het is alsof het in een waas aan haar voorbij is gegaan’’ aldus Aimee, die net als haar broer en zus van haar moeder corona kreeg ondanks de bescherming.

    ,,We hebben als familie wel gedacht: dit gaat ze niet overleven. Ze was zo zwak, kon op een gegeven moment nauwelijks nog praten en at niet, alleen sinaasappelsap en toetjes. We wilden sowieso niet dat ze naar het ziekenhuis ging, niet aan de beademing. Dan hadden we geen afscheid kunnen nemen. We wilden zelf de regie houden.’’

    Toen de huisarts na een week extra zorg regelde voor haar moeder, kon Aimee thuis zelf uitzieken. ,,Ik was toen zelf wel uitgeput, ja, maar toch had ik niet het gevoel dat ik echt afscheid nam van haar, al heb ik wel een traantje gelaten.’’

    En dat bleek ook niet nodig, want Mien knapte op en viert nu haar 98e verjaardag. Heel bijzonder, vindt haar familie, al vindt ze het zelf heel gewoon. ,,Ik doe rustig aan’’ zegt ze onderkoeld.

  9. forum rang 4 Ijsbeer 29 december 2020 19:22
    quote:

    Chiddix schreef op 29 december 2020 11:07:

    Nederland begint straks eerst de verpleegkundigen in te enten. De bron? Daarna de ouderen enz Andere landen hebben een andere volgorde.
    Met het oog op de uitval in de zorg zit er wat in om die eerst in te enten? Kunnen gevaccineerden oudjes nog besmetten?
    Een ieder eerst 1 prik en dan een 3 maanden later pas de andere prik.
    Kun je 2 keer zoveel mensen vaccineren.

    Tegen die tijd zijn er alweer genoeg vaccins
    De Belgen denken er over na.
  10. [verwijderd] 29 december 2020 20:02
    *Schiphol was tijdens de kerst de drukste luchthaven binnen Europa.

    *Nederland is het enige land binnen Europa dat nog niet begonnen is met inspuiten, sterker nog! de Nederlanders moeten nog 1,5 week wachten op verlossing.

    Punt 1 is verklaarbaar, hele KLM netwerk blijft in de lucht, ook de minder populaire bestemmingen, KLM wordt tenslotte ook niet voor niets bijgestort.

    Punt 2 is misschien strategisch: wachten en kijken naar de resultaten en eventuele bijwerkingen?
    Logistiek zou het geen probleem kunnen zijn, de infrastructuur is er gewoon.

    Wie gaat het eerste shot krijgen/nemen? het zou te goedkoop zijn om daar een 97 jarige mevrouw uit een verzorgingshuis voor uit te kiezen.

    Mijn shortlist:

    1) De Premier, Mark Rutte..."Ik lijk wel een wielrenner uit de Tour de France, hierna heb ik een gesprek met "Spuiten en slikken"

    2) Lange Frans, vastgebonden op een houten stoel, moet hij het lot ondergaan, jammer dat hij geen filmpjes meer kan streamen!

    3) Van Dissel, de RIVM baas, Tegen de GGD medewerkster; "Je hebt toch wel je school afgemaakt he?
  11. [verwijderd] 29 december 2020 20:10
    Schiphol is altijd drukker dan de rest , wat wil je met 3 banen continu in gebruik en 3 stand-by. De kachel moet roken en de regering heeft geld teveel.
  12. [verwijderd] 29 december 2020 20:24
    Verlossing tegen covid-19 zit ik ook niet op te wachten. Dat is een oud virus. Ik ben op zoek naar het vaccin tegen het nieuwe virus. Iemand een tip?

    tussen 2 haakjes, het vaccin werkt maar kort, dus ben je in de herfst weer aan de beurt, 4 prikken in 6 maanden kan niet goed zijn voor een zoogdier.
  13. [verwijderd] 29 december 2020 20:37
    Gepuzzel
    AstraZeneca worstelt bijvoorbeeld nog met de effectiviteit. Het bedrijf veroorzaakte ophef toen het meldde dat bij toeval werd ontdekt dat een lagere en een hogere dosis samen, het beste resultaat opleverden. Iemand had per ongeluk te weinig vaccin in de buisjes gedaan. Dat bleek te werken. Twee volledige vaccins gaven slechts 62 % bescherming. Maar vervolgens werd bekend dat de proefpersonen die één volledige, en één lagere dosis kregen, gemiddeld veel jonger waren. Niemand was ouder dan 55 jaar. Het bedrijf kondigde vervolgonderzoek aan.

    De CEO van het bedrijf, Pascal Soirot, zei vorige week in gesprek met de Sunday Times dat AstraZeneca de ’winnende formule’ om de effectiviteit ’daar te krijgen waar de rest is’ nu gevonden lijkt te hebben. Binnenkort wordt daarover meer bekendgemaakt, liet een de baas van het Indiase instituut waarmee AstraZeneca samen onderzoek doet zich ontvallen. Mogelijk gaat het om een interval van 2 tot 3 maanden tussen de twee inentingen. Het bedrijf is dus nog enorm zoekende naar een subgroep waar de werkzaamheid heel hoog ligt.

  14. [verwijderd] 29 december 2020 20:39
    Ik heb ook mijn twijfels over het(te snel in elkaar gezette) vaccin.

    Nederlanders zijn stronteigenwijs, ongeleide projectielen eigenlijk, wij hier ook allemaal.

    Er bestaat een scenario bij een vaccin fail: blijvend afschalen in diverse sectoren, toewerken naar een smallere economie, zeker niet meer focus op groeien alleen, eerder blijvend duurzaam worden, het kan zeker wel beter worden.

    Vroeg vandaag aan een medewerker van een Amsterdams ziekenhuis of de bonus uit de haag al binnen was.

    Hij had het geld gekregen, maar! de directeur van het ziekenhuis had voor iedereen de regeling aangevraagd en afwachtend hierop is iedereen bijgestort uit eigen middelen van het ziekenhuis.

    Ik was blij voor de medewerker, maar ik ben bezorgd over de haag, zou Rutte dan toch weer....
  15. forum rang 10 luchtschip 29 december 2020 20:57
    quote:

    Caveat schreef op 29 december 2020 19:22:

    [...]

    Een ieder eerst 1 prik en dan een 3 maanden later pas de andere prik.
    Kun je 2 keer zoveel mensen vaccineren.

    Tegen die tijd zijn er alweer genoeg vaccins
    De Belgen denken er over na.
    De testfase was eerst de eerste prik en 3 weken later de tweede prik.
    alle bevindingen en resultaten zijn gebaseerd op dit tijdschema.

    Van dit protocol kan niet worden afgeweken en het klinkt hilarisch om te stellen dat er wordt nagedacht om de 3 weken periode om te zetten in 3 maanden.
59.689 Posts
Pagina: «« 1 ... 1208 1209 1210 1211 1212 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.297
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.882
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.022
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.576
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.273
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.773
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.012
Air France - KLM 1.024 34.377
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.798
Allfunds Group 3 1.227
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.450
AMG 965 126.426
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.181
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.742
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.303
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.748
ASML 1.762 77.412
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.737
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht