Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,045
  • Verschill

    +0,005 +0,01%
  • Volume

    6.178.462 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 5698 5699 5700 5701 5702 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 COUPEJET 7 juni 2021 22:10
    Gewoon afscheid nemen van dit onvoorstelbare klote aandeel. Liever wat verlies nemen dan elke dag bont en blauw ergeren.
  2. Gevelboer 7 juni 2021 22:32
    quote:

    Coupejet schreef op 7 juni 2021 22:10:

    Gewoon afscheid nemen van dit onvoorstelbare klote aandeel. Liever wat verlies nemen dan elke dag bont en blauw ergeren.
    Of gewoon een keer niet naar de koers kijken en een dagje genieten van de zon. Het aandeel doet gewoon zijn ding wel. Het is een stuk relaxter.
  3. forum rang 10 bp5ah 7 juni 2021 23:34
    quote:

    Coupejet schreef op 7 juni 2021 22:10:

    Gewoon afscheid nemen van dit onvoorstelbare klote aandeel. Liever wat verlies nemen dan elke dag bont en blauw ergeren.
    Wat een drukte om die paar centen lager, nog niet eens 1 duppie ....

    After hours $39.75 (€16,30)

    Volume nog geen 3 milj. aan de overkant 2,982,854 .....................
  4. Spetter 7 juni 2021 23:42
    quote:

    Mouse schreef op 7 juni 2021 16:55:

    Kan iemand mij uitleggen hoe jullie teksten kopiëren in grijs vlak?
    Door op quote te klikken en niet op reageren.
  5. forum rang 5 Go Go Go ! 7 juni 2021 23:45
    quote:

    boldie schreef op 7 juni 2021 15:56:

    [...]je kan ook anders zien iedereen grote bek maar zodra eigen porto moet komen dan is de wereld te klein. Allemaal moraal ridders dus zodra om eigen portemonnee gaat dan geeft men niet thuis
    Een groot deel van die moraalridders betaalt er gelukkig al aan mee. Namelijk via zijn pensioenfonds. Neem een PFZW of een ABP. Over de hoofden van de "prijswinnaars" (deelnemers aan het pensioenfonds) wordt het beleggingsbeleid uitgestippeld.

    Twee simpele voorbeelden van pensioenfondsen, die niet in staat blijken over het afgelopen decennium ook maar iets te bieden te hebben. Het PFZW heeft in de periode 2011-2020 de pensioenaanspraken slechts één maal kunnen indexeren, namelijk in 2014 met 0,94 %, in alle andere jaren met exact 0,0 %, Het gemiddeld ambitieniveau van dit pensioenfonds ligt op ongeveer 1,49 % per jaar, bij een gemiddelde prijsontwikkeling van 1,62 % per jaar.

    Kan het nog beroerder ? Jawel, het ABP presteert dat. Namelijk 0,0 % over dezelfde periode 2011-2020 bij een "indexatie-ambitie" van 1,18 % gemiddeld per jaar. De prijsontwikkeling over die periode heeft men er uit pure schaamte en armoede misschien maar niet bij gezet.

    Het PFZW schrijft op haar site ook nog eens dit "De financiële markten zijn de afgelopen maanden hard geraakt, waardoor de financiële positie van pensioenfondsen onder druk staat. Koersen dalen, en ook de rente daalt verder. Deze twee ontwikkelingen zorgen voor een daling van de actuele dekkingsgraad en de beleidsdekkingsgraad".

    Kortom, je zult er maar aan overgeleverd zijn. Om maar niet te spreken van de pensioenverlagingen waarover men vorig jaar sprak. Onze "Jan met de pet" ontvangt dus al jarenlang zijn ongevraagde straf. Tsja, dat is de prijs die je betaalt voor het handelen van deze twee pensioenfondsen. Het is als "Betaal en spaar jezelf arm".

    Was het niet onder meer het PFZW, die op wat anders aan begon te kijken tegen RDS ? De prijs van vergroening en verduurzaming komt uit jouw portemonnee en niet van degene die met je pensioeninkomen aan het spelen is. Alle fraaie volzinnen in een jaarverslag of op een website ten spijt.

    Zet het eens af tegen de (positieve) indexaties over die periode van het ABNAMRO Pensioenfonds en je wordt bijna onpasselijk.

    .
  6. forum rang 10 bp5ah 8 juni 2021 00:02
    Job Openings, Business Optimism, Crude Stockpile: 3 Things to Watch

    The price of U.S. benchmark Crude Oil WTI Futures is close to $70 a barrel and the latest weekly crude inventory data could influence the price more. On Tuesday the petroleum industry issues its report for the last week, ahead of the government data that comes out Wednesday morning. API’s weekly crude oil report showed a draw of 5.36 million barrels for the week ended May 27. American Petroleum Institute will release data for the week ended June 3 at 4.30 PM ET.

    www.investing.com/news/stock-market-n...
  7. Bill Spackman 8 juni 2021 00:17
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 7 juni 2021 20:44:

    [...]
    Al mijn vermogen bestaat uit assets zoals vastgoed, aandelen, kunst en ook bezit ik luxegoederen zoals een helikopter en nog wat auto's. Ik heb echter heel weinig geld, omdat geld een slechte lange termijn asset is die gedurende de jaren waarde verliest. Daarom is het belangrijk dat ik geld maak met opties. Daarnaast heeft TNWB wat meer tijd omdat hij Miami al heeft uitgespeeld. In Florida wordt TNWB gezocht omdat hij sinaasappelen vanuit eigen tuin ging gooien op de ruiten van de buren vanuit zijn helikopter. Mijn vader golft regelmatig met de burgemeester van Miami, dus hier kan ik nog wel rondlopen maar wel moet ik mij gedeisd houden. Van waar je naam? Beleggen is geen spelletje zoals monopoly. En hoeveel aandelen Shell bezit jij? Tegen welk koersdoel?
    Miami en Florida… je kan niet eens “to be” vervoegen…
  8. forum rang 6 Hendrik65 8 juni 2021 06:49
    Een rode dag in het vooruitzicht? Als beleggers al niet warm lopen voor 71ers, doen ze het met zekerheid niet voor 70ers. Of er moeten andere factoren een positieve bijdrage aan het aandeel Shell leveren. Desondanks: succes! Ik ga sporten en van de zon genieten ...
  9. forum rang 6 Hendrik65 8 juni 2021 07:25
    quote:

    Sdock schreef op 8 juni 2021 07:20:

    Met RDS zou je zomaar eens verrast kunnen worden :-) statisch staat de olieprijs nog goed en de koers te laag!

    Dan hoop ik dat de olieprijs niet enkel niet verder wegglijdt maar de vraag zich ook nog eens herstelt. Zie hieronder:

    www.reuters.com/business/energy/oil-f...

    Maar goed, ik laat me graag positief verrassen. :)
  10. forum rang 6 pietje-2005 8 juni 2021 07:31
    Maar, . . eehh, ook kreten in het nieuws van erg hoge prijzen aan de pomp voor de automobilisten, en alle landen gaan toch "open" , of niet ?
    Dan verkoop je toch meer en tegen een betere prijs ?
    Zal er , zoals gewoonlijk, wel weer niets van snappen :-(
    Succes
  11. forum rang 4 COUPEJET 8 juni 2021 07:40
    quote:

    pietje-2005 schreef op 8 juni 2021 07:31:

    Maar, . . eehh, ook kreten in het nieuws van erg hoge prijzen aan de pomp voor de automobilisten, en alle landen gaan toch "open" , of niet ?
    Dan verkoop je toch meer en tegen een betere prijs ?
    Zal er , zoals gewoonlijk, wel weer niets van snappen :-(
    Succes
    Je bent niet de enige Pietje, ik denk dat bijna niemand het meer snapt.
  12. forum rang 9 Ron-tron system 8 juni 2021 07:42
    quote:

    pietje-2005 schreef op 8 juni 2021 07:31:

    Maar, . . eehh, ook kreten in het nieuws van erg hoge prijzen aan de pomp voor de automobilisten, en alle landen gaan toch "open" , of niet ?
    Dan verkoop je toch meer en tegen een betere prijs ?
    Zal er , zoals gewoonlijk, wel weer niets van snappen :-(
    Succes
    Met shell moet je enkel de regel toepassen als er een daling verwacht wordt is de kans groot dat er een stijging komt en andersom.
    Als iedereen nu eens echt een daling verwachtte i.p.v 17/18 en 20plus dan zit je goed;)
    Vandaag olie rood dat is al een goed begin.
  13. forum rang 5 Betweter 8 juni 2021 07:43
    Achterkamertje’ beurs nekt kleine beleggers
    Van onze verslaggever

    AMSTERDAM Particuliere beleggers grijpen in toenemende mate mis bij grote aandelenverkopen. Pensioenfondsen en hedgefondsen sluiten meer megatransacties onderling af in zogenoemde dark pools.

    Hier kunnen grote partijen in beslotenheid tot een prijs komen. Particuliere beleggers horen pas achteraf van de deals. „Het is een groot probleem, dat alsmaar verergert. Ik ageer er al jaren tegen”, reageert Paul Koster, voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), over de groei van deze dark pools. „Je krijgt als gewone belegger een veel minder scherpe bepaling van de prijs voor de aandelen.”

    Doordat fors minder aandelen via de reguliere beurzen worden verhandeld, lopen de mogelijkheden voor gewone beleggers om aandelen tegen een eerlijke prijs te aan- of verkopen momenteel terug. Bij minder vraag en aanbod op de beurs komt ook de prijsvorming minder tot makkelijk tot stand. En dat zorgt uiteindelijk ook voor minder goede prijzen per particulier.

    Dark pools worden opgezet door grote zakenbanken, en bieden de mogelijkheid aan bijvoorbeeld pensioenfondsen om enorme hoeveelheden aandelen ineens van de hand te doen. Volgens de aanbieders hebben de handelsplaatsen aantoonbaar voordelen. Een pensioenfonds dat miljoenen aandelen Shell of Unilever wil aanbieden, zou dat zonder dark pools in talloze behapbare blokjes moeten doen voor kleinere kopers. In de dark pool kan datzelfde blok aandelen in een keer naar een koper, en dat scheelt transactiekosten.

    Juist Nederland heeft de reputatie dat hier altijd veel gehandeld kan worden. Beleggers krijgen daardoor snel een goede prijs. Als veel handel achter de schermen van dark pools geschiedt, dan verliest Nederland die internationale aantrekkingskracht voor beleggers.

    „Ik kan het best billijken als een partij bij uitzondering een heel groot blok aandelen wil verkopen om dan via de route van dark pools te gaan, maar het moet niet de overhand gaan krijgen”, aldus Koster. „Een transparante markt is de beste bepaler van een goede prijs.”

  14. forum rang 6 Hendrik65 8 juni 2021 07:55
    quote:

    Coupejet schreef op 7 juni 2021 22:10:

    Gewoon afscheid nemen van dit onvoorstelbare klote aandeel. Liever wat verlies nemen dan elke dag bont en blauw ergeren.
    "Groen en geel ergeren", luidt de uitdrukking ... maar ik snap wat je bedoelt. Ik ga er inmiddels vanuit dat mijn verwachtingen te hoog gespannen zijn, de "oude economie" zich (beduidend sneller) zou herstellen. Ik blijf echter de hoop houden.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 5698 5699 5700 5701 5702 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht