Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,815
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    225.209 Gem. (3M) 281,8K
  • Bied

    5,710  
  • Laat

    5,845  
+ Toevoegen aan watchlist

Bah!

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 juni 2005 04:55
    Ik denk dat Tom Tom binnen een aantal weken enige euro's onder de introductiekoers te kopen is. Persoonlijk blijf ik nu van dit aandeel af.

    Een analist zei namelijk dat normaal gesproken er 20% van de waarde van het bedrijf wordt opgehaald tijdens de beursgang.

    In het geval van Tom Tom zou dat betekenen dat het bedrijf 400 mil.* 5 = 2 miljard waard zou zijn. Dat geloof ik en die analist dus ook niet.

    Het aandeel is inderdaad te duur momenteel.

    En wat me hier ook niet aan bevalt dat er exceptioneel gecashed is. Door het management; 300 mil. naar de CEO en CFO en maar 100 mil. op termijn naar het bedrijf die bijvoorbeeld voor (diepte) investeringen aangewend kunnen worden.(bijvoorbeeld beveiliging en encryptie lijkt me geen slecht idee!) HAHAHAH LOL, wat een afgang op het laatste nieuws! 3/4 naar het bestuur? Is toch pure zelfverijking, en nu? 2dagen later, Ketsnieuws dat de nieuwste software gekraakt is.. Leuk voor de vers ingestapte aandeelhouder

    Ben alleen maar ingestapt omdat je zonder bankkosten aan het aandeel kunt komen, als een bedrijf voor het eerst een beursgang maakt. En het aandeel vaak in het begin in de praktijk nog wel iets stijgt, omdat er dan de beleggers instappen die te laat waren met inschrijven voor de emissie.

    Maar ik heb er geen kont aan verdiend. Heb er bij elkaar wel 14! toegewezen gekregen. Heb ze laten gaan op € 18,50. Wel 14 euro winst min de hebberige, inhalige transactiekosten voor de verkoop van de ABN van € 12 Hou ik er jawel, u leest het goed wel een royale winst van € 2 aan over.

    Bedankt hoor, Dé Bank dat U zo goed voor U klanten en nog beter voor U zelf zorgt! Voor wie beleg ik nou? Voor jullie of voor me zelf, vraag ik me zelf wel eens af. Ik het risico lopen, hun met de poet gaan strijken. Binck & Alex Here I come. Word ik tenminste iets minder hard afgezet. Bah! De enige die er beter van worden van zo'n eerste beursgang. Zijn de begeleidende bankinstellingen en het management van het bedrijf.

    Ik ga JDM nog eens een keer achterna met die prachtige beursemissies!!
    Not!!


    Vind wel TomTom veel te duur nu. Vind je het zelf ook niet raar dat
  2. [verwijderd] 6 juni 2005 02:04
    Stockrocks,

    Jammer dat je twee zaken mengt die niets met elkaar gemeen hebben.

    De handelswijze van sommige banken rond de emissie is m.i. inderdaad erg dubieus: ik zou ook balen als ik slechts 14 stukken ontvangen had terwijl ik er veel meer had aangevraagd.

    Met de beurswaardering van Tomtom heeft dit niets te maken.
    De beursintroductie is geslaagd, zelfs de greenshoe is snel volledig uitgeoefend (veel sneller dan bij Galapagos waar dit ook pas vorige week gebeurde terwijl deze introductie weken eerder plaatsvond), dat de koers nu eventjes wat wegzakt is logisch (waarom zou je als je vandaag nog geen Tomtoms hebt ze persé morgen moeten kopen?) maar nadat de koers is uitgebodemd en de KT-ers weg zijn, komt er weer een uptrend, uiterlijk volgende maand. Mark my words (gewoon een kwestie van rekenen en opletten + vraag/aanbod verhouding)!
  3. [verwijderd] 6 juni 2005 18:45
    En Alex en Binck hadden ook nauwelijks toewijzing van aandelen, dus als het je daar om te doen is, kun je beter de grootbanken zelf behouden, zoals ABN AMRO en kijken welke bank de emissie begeleid.

    Alex is een dochter van Rabo denk je dan, maar daar werd veel minder toegewezen, toch jammer
4 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht